Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

NBIII: ötöt lőtt idegenben a Csorna

Ötöt lőtt a Csorna, nyert az MTE 1904, ikszelt az SVSE, és kikapott a Lipót. Ez volt az NBIII 28. fordulója.

SVSE–ZTE B 2–2 (0–2)
Sopron, 250 néző. V.: Kovács G.

SVSE: Fentős – Jablonkai, Szmiljanic, Tóth D., Horváth T. (Ramos), Polareczki, Planéta, Lazic, Tamási (Horváth D.), Bognár (Leonardo), Bausz. Edző: Végh Tibor.

ZTE B: Timbókovics – Paolo, Major (Salamon), Keszei, Kocsis, Turcsik, Németh M., Jasarevic (Szabó B.), Vittman, Mátyás, Horváth P. (Krajczár). Edző: Balázs Zsolt.

Gsz.: Bausz, Polareczki, ill. Horváth P., Kocsis.

Soproni mezőfölény jellemezte az első félórát, melyben két gószerzési lehetőség is adódott a hazaiak előtt. A 14. percben Tamási, majd a következőben Bognár került óriási ziccerbe, de kimaradtak a helyzetek. A 31. percben a játék képe alapján teljesen váratlanul vezetést szerzett Balázs Zsolt csapata. Egy előrevágott kósza labdát Fentős kapus rosszul talált el, az a lábáról Horváth P. hátára, onnan pedig a hazai hálóba vágódott. 0–1. Két perc sem telt el, amikor újabb hiba után növelték előnyüket a vendégek, akik a kaputól 18 m-re szabadrúgást végezhettek el. Kocsis vette észre a sorfal és a kapu jobb oldala között tátongó rést. 0–2. A félidő hátralévő részében többször is szépíthettek volna Bauszék, ám továbbra sem kísérte szerencse próbálkozásaikat. Térfélcserét követően Végh Tibor legénysége mindent beleadott az eredmény kedvezőbbé tételéért. Az 50. és 53. perc között akár ki is egyenlíthettek volna, de előbb Tóth D. erővel meglőtt, ám rosszul helyezett büntetőjét Timbókovics gond nélkül hárította, majd egy tűzijáték után közvetlen közelről sem találtak a hálóba a soproniak. Az egalizálás helyett viszont kis híján újabb hideg zuhany érhette volna őket, amikor Németh M. csupán az oldalhálót találta el. A 66. percben végre megtört a jég. Mintaszerű lila-fehér támadás futott a pályán: Horváth D. beadását Szmiljanic fejelte Bausz elé, ő pedig 5 m-ről a kapuba bombázott. 1–2. A vendégek akkor már csupán arra törekedtek, hogy megtartsák a 3 pontot (nem riadtak vissza a nyilvánvaló időhúzásért járó sárga lapoktól sem), de a sors végül némileg kárpótolta a bajnokaspiránst. A jogos hosszabbítás 3. percében a csereként beálló Leonardo szép cselekkel viharzott el a jobb oldalon, jól időzített beadására Polareczki érkezett, aki magasra felugorva védhetetlenül fejelt a léc alá. 2–2.

Jók: Szmiljanic, Bausz, Planéta, Lazic, Polareczki, ill. Timbókovics (a mezőny legjobbja), Keszei, Kocsis, Jasarevic, Horváth P.

Végh Tibor: – Rúgtunk magunknak egy gólt, beengedtünk egy guruló labdát, kihagytunk egy tizenegyest és számtalan százszázalékos ziccert. Ezek után sikerült egálra hoznunk a meccset...

Balázs Zsolt: – Ezzel az eredménnyel a mérkőzés előtt kiegyeztünk volna, most viszont még fáj a döntetlen.

Sárvár–MTE 1904 1–2 (0–1)
Sárvár, 150 néző. V.: Szepesi.

Sárvár: Szakos – Szabó I., Varga, Sümeghy, Gosztolya, Táncsics, Németh, Máté, Likaj (Tóbiás), Fehér (Major), Sinka (Balassa).
Edző: Németh József.

MTE 1904: Antal – Újvári (Burkus), Schmatovich, Ladiszlaidesz, Böcskör, Kovács Á. (Derdák G.), Kovács M., Cseri, Mészáros, Németh B., Régi.
Edző: Siska Attila.

Gsz.: Máté, ill. Schmatovich (2).

A 10. perctől az MTE 1904 átvette az irányítást, és letámadta a Sárvár csapatát. Több látványos akciót dolgozott ki, de kimaradtak a helyzetek, vagy a hazaiak kapusa védett bravúrral, így maradt a 0–0-ás félidei eredmény. A második félidőben az MTE 1904 nagyobb sebességre kapcsolt, és meg is lett az eredménye. A 47. percben Németh ugratta ki jól Burkust, akit a 16-oson belül a védők buktattak. A 11-est Schmatovich értékesítette. 0–1. A sok kimaradt helyzet után a 72. percben ismét Németh ugratta ki jól a jobb oldalon Cserit, aki középre passzolt Schmatovich elé, aki beállította a 0–2-es eredményt. A 89. percben egy kontratámadásnál Máté elé került a labda, és azt az ötös sarkáról a rövid sarokba lőtte. 1–2.

Az MTE 1904 tudatos játékkal felőrölte a fiatal játékosokból álló Sárvár erejét és megérdemelten nyert.

Jók: Szakos, Táncsics, Máté, ill. mindenki.

Németh József: – Egygólos mérkőzésen a mérleg nyelve nem felénk fordult, gratulálok a vendégek csapatának.

Siska Attila: – Nagyon szervezetten játszottunk, helyzeteink alapján egyértelmű a győzelmünk.


Hévíz–Lipót-Pékség 1–0 (0–0)
Hévíz, 300 néző. V.: Tóth R.

Hévíz: Szabó A. – Horváth E., Bódai (Barát), Sipos, Rácz, Páli (Németh Sz.), Babati, Fisli, Kovács R., Tóth G. (Horváth M.), Horváth Gy.
Edző: Damina László.

Lipót: Rom – Litresics, Lakatos, Töltősi, Magyar, Török, Dombi, Krén (Jurik), Lappints, Fajkusz, Sütöri (Gál).
Edző: Gunyhó Ferenc.

Gsz.: Tóth G.

Bátor támadójátékkal kezdett a Lipót, a 9. percben Krén egy remek egyéni megoldás után hajszállal lőtt a bal felső sarok fölé. Az első félidőben a vendégcsapat jó teljesítményével meglepte a vendéglátókat, ám előnyt nem tudott szerezni a lipóti gárda.

A szünet után, a 46. percben Tóth Gábor lépett ki a lipóti védők között s lövése a kapuban kötött ki. 1–0. Aztán a 88. percben Fajkuszt a hévízi 16-oson belül csúnyán felrúgták, a játékvezető sípja azonban meglepetésre néma maradt.

A második félidő első percében egy szerencsés góllal szerezte meg a győztes találatát a Hévíz, amit nagy nehézségek árán meg tudott tartani a jól játszó Lipót ellen.

A helyzetek és a játék képe alapján a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna.

Jók: Szabó, Sipos, Rácz, ill. Rom, Dombi, Fajkusz.

Damina László: – A kidolgozott helyzetek alapján megérdemelt az egygólos győzelmünk, viszont az utolsó tizenöt percben szerencse is kellett az eredmény megtartásához.

Gunyhó Ferenc: – A mezőnyben jól játszottunk, de sajnos a támadásaink elhaltak a tizenhatos környékén.
Ka

Badacsonytomaj–Csorna 1–5 (0–2)
Tapolca, 80 néző. V.: Papp Á.

Badacsonytomaj: Osbáth – Baumann, Németh R., Bárány, Lukácsa N. (Szabó P.), Balogh L., Csala (Lukácsa R.), Tóth T., Németh A. (Mayer), Szőcze, Kiss M.
Edző: Németh István.

Csorna: Lőre – Simita, Nagy Sz., Jakab, Csonka (Menyhárt), Dorogi, Horváth A., Véghelyi (Kiss M.), Szigeti, Varga Z. (Kránitz), Molnár G.
Edző: Varga Péter.

Gsz.: Szőcze, ill. Molnár G., Dorogi, Véghelyi, Varga Z., Szigeti.

A mérkőzés elején rögtön magához ragadta a kezdeményezést a Csorna: Horváth A. kipattanó lövése Dorogi elé került, ekkor azonban a hazai kapus még hárított. A 15. percben megszerezte a vezetést a vendégcsapat: Simita ívelt be a bal oldalról, labdáját Molnár G. kapásból, 16 méterről a hosszú sarokba lőtte. 0–1. A 41. percben Horváth A. szerzett labdát a középpályán, majd Dorogihoz passzolt, aki 25 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. 0–2. A második félidőben a Csorna még nagyobb lendülettel jött ki a pályára, így már az 56. percben egy tetszetős támadás révén növelni tudta előnyét. Dorogi cselezte magát tisztára a jobb oldalon, majd Véghelyi elé tálalt, akinek a labdát 5 méterről kellett a kapuba passzolnia. 0–3. Négy perccel később Szigeti ugratta ki Varga Zoltánt, aki a védőket lefutva 15 méterről kilőtte a hosszú sarkot. 0–4. A 63. percben szinte az előzőekkel megegyező módon Varga Zoltánt indította ezúttal Molnár Gábor, őt a 16-oson belül buktatták, a megítélt büntetőt Szigeti magabiztosan értékesítette. 0–5. A 82. percben Balogh középre adása találta üresen Szőczét a kapu előtt, aki a kínálkozó lehetőséget kihasználta, így megszerezte a hazaiak becsületgólját. 1–5.

A mérkőzésen a Csorna még fölényesebb győzelmet arathatott volna, ha támadói a végjátéknál jobban koncentrálnak.

Jók: Balogh L., Szőcze, Németh A., ill. az egész csapat.

Németh István: – Egy héten három mérkőzés ennek a csapatnak még sok, megérdemelt vendégsiker született.

Varga Péter: – Nem emlékszem, hogy a csapat idegenben mikor szerzett ennyi gólt, a mai mérkőzésen azonban ilyen különbséggel is megérdemelt volt a sikerünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Férfi kézilabda BL - Nagy László BL-győztes a Barcelonával

A Nagy Lászlóval felálló Barcelona hetedszer nyerte meg a férfi kézilabda Bajnokok Ligáját, miután a… Tovább olvasom