Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

NBIII: ötöt lőtt a Lipót

A Lipót, a Soproni VSE, és az MTE 1904 is győzelemmel zárta a 4. fordulót.
Hévíz–Csorna 2–0 (0–0)
Hévíz, 150 néző. V.: Kovács G.

Hévíz: Szabó A. – Takács M., Sipos B. (Tóth G.), Bódia, Rácz, Horváth E., Babati, Herbály, Kovács R. (Miszori), Horváth Gy., Pandúr (Horváth M.).
Edző: Damina László.

Csorna: Lőre – Simita, Fenyő (Csonka), Nagy Sz., Szigeti, Baán (Véghelyi), Horváth A., Nyerges, Molnár G. (Kiss M.), Tóth Z., Kránitz.
Edző: Varga Péter.

Gsz.: Pandúr, Horváth Gy.

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat a győzelemre játszott. Ebben a Csorna volt veszélyesebb, Tóth Z. két lövésénél is bravúrra volt szüksége a hazai kapusnak. A második félidő csornai helyzetekkel kezdődött, ennek ellenére mégis a Hévíz szerezte meg a vezetést. Az 51. percben csak a mérkőzés játékvezetője látta úgy, hogy szögletrúgás következik a hazaiak számára, a beívelt labdát a vendégvédők kifejelték, ami Pandúr elé pattant, aki kapásból kilőtte a bal alsó sarkot. 1–0. A Csorna az egyenlítésért küzdött, így a 70. percben Szigeti szabadrúgása a kapufa és a felső léc találkozásánál csattant, 5 perc múlva Horváth A. 14 méterről tiszta helyzetből a kapufa mellé lőtt. A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, a 82. percben szintén egy kapu előtti kavarodás után Horváth Gy. lőtt a kapuba. 2–0.

A mérkőzés képe alapján a döntetlenre rászolgált volna a vendégcsapat.
Jók: Szabó A., Sipos, Rácz, Horváth E., Horváth Gy., Pandúr, ill. Horváth A.

Damina László: – Egy jól felkészített Csornát sikerült legyőznünk értékes három pontot szerezve.

Varga Péter: – Jobban játszottunk az ellenfélnél, két elkerülhető gólt kaptunk, így mivel számtalan helyzetünkből gólt szerezni nem tudtunk, megérdemelt a hazai siker.

-Családi János-

MTE 1904–Bük 1–0 (0–0)
Mosonmagyaróvár, 300 néző. V.: Keszthelyi.

MTE 1904: Kormos – Németh B., Dorogi, Tóth N. (Dankó), Schmatovich (Markó), Kovács Á., Cseri, Kovács M., Csányi (Régi), Horváth Á., Nagy R.
Edző: Turány Imre.

Bük: Sásdi – Sejber, Nyírő, Pados, Bolfán, Kovács Zs., Kocsis Cs. (Savanyó), Szabó B. (Szántó), Németh N., Szalai, Molnár (Vinkovics).
Edző: Takács Gábor.

Gsz.: Schmatovich.

A 48. percben egy visszagurított labdát Schmatovich 20 méterről nagy erővel a bal felső sarokba lőtt. 1–0. A 79. percben Vinkovics 22 méteres lövése alig szállt a kapu fölé.

Végeredményben küzdelmes, harcos összecsapáson egy jól eltalált Schmatovich-lövés eldöntötte a három pont sorsát.

Jók: Dorogi, Nagy R., Schmatovich, ill. Nyírő, Pados, Németh N.

Turány Imre: – Szívós ellenfél ellen egy jól eltalált lövéssel sikerült nyernünk.

Takács Gábor: – Az ellenfél egyet rúgott kapura, sajnos ebből gól lett. Sokkal jobbak voltunk, nem érdemeltünk vereséget.

-Sztranyovszki Attila-

Lipót-Pékség–Kőszeg 5–0 (0–0)
Lipót, 300 néző. V.: Lizi.

Lipót: Rom – Dömötör, Lakatos, Töltősi, Magyar, Burkus, Fajkusz (Dombi), Práger (Lappints), Krén, Gál B., Burányi (Bella).
Edző: Gunyhó Ferenc.

Kőszeg: Pfeiffer – Lintner, Fehér, Táncsics, Bozóki, Őry, Korényi, Molnár, Keresztes (Veltler), Neisz (Gugcsó), Kovács (Podani).
Edző: Őry Gábor.

Gsz.: Gál B. (4), Burkus.
Kiállítva: Dömötör, Bozóki.

A 47. percben szabadrúgáshoz jutott a lipóti csapat a kaputól 30 méterre, az oldalvonal mellől. Burkus ívelt középre, a védők közül kilépő Gál lekezelte a labdát, majd egy csel után a hálóba lőtt. 1–0. Az 51. percben Burányi a bal oldalról középre adott, a jókor érkező Gál 6 méterről passzolt a hálóba. 2–0. A 75. percben Korényit buktatta Dömötör a tizenhatoson belül, a játékvezető tizenegyest ítélt. Korényi állt a labda mögé, lövését Rom bravúrral hárította. Dömötört a játékvezető második sárga lapja miatt kiállította. A 80. percben Krén jobb oldalról középre lőtte a labdát, az érkező Burkust Bozóki fellökte. A játékvezető ezúttal is tizenegyest ítélt. Burkus állt a labda mögé, lövése a jobb alsó sarokban kötött ki. 3–0. A játékvezető Bozókit második sárga lapja miatt kiállította. A 83. percben Krén ívelte Gál elé a labdát, ő néhány lépés után a hálóba passzolt. 4–0. A 92. percben Lappints adta Gál elé a labdát, aki higgadtan, 11 méterről lőtte a lipótiak ötödik gólját. 5–0.

A lipóti csapat második félidei sziporkázó játékával ilyen arányban is megérdemelten nyerte a találkozót.

Jók: Gál (a mezőny legjobbja), Rom, Lakatos, ill. Pfeiffer, Őry.

Gunyhó Ferenc: – A vártnál később sikerült megtörni a kőszegi ellenállást.

Őry Gábor: – Az első félidőben jól játszottunk, a második félidőben összeestünk.

-Kalmár László-

Sárvár–Soproni VSE 0–3 (0–1)
Sárvár, 300 néző. V.: Erdős A.

Sárvár: Osvald – Gosztolya, Szabó I., Varga J., Balassa S., Németh Z., Máté A., Sümegi Z., Likáj D., Sinka G., Hosvald M.
Edző: Németh József.

SVSE: Kiss Sz. – Legoza, Szmiljanic, Wéninger, Horváth T., Horváth D. (Planéta), Lazic, Lucskai (Bognár Gy.), Török I. (Papp N.), Bausz, Polareczki.
Edző: Végh Tibor.

Gsz.: Polareczki, Bausz, Legoza.

A 9. percben Bausz kapott remek labdát Horváth T.-től, majd egy jó passzal indította Polareczkit, aki higgadtan gurított a kapuba. 0–1. Az 59. percben Török I. mesteri szögletét Bausz magabiztosan fejelte a kapu bal oldalába. 0–2. A 82. percben tetszetős egyérintőzés után a mélységből induló Legoza kapásból kilőtte a hosszú sarkot. 0–3.

Már az első perctől az történt, amit a soproniak akartak. A második félidőben egyre jobban fáradó hazaiak ellen még nagyobb fölénybe kerültek a vendégek, a végére ez a fölény gólokban is megmutatkozott.

Jók: Varga, Máté, ill. az egész csapat.

Németh József: – A rutinos Sopron ellen megpróbáltunk helytállni, de ez ma kevésnek bizonyult.

Végh Tibor: – Ezúttal jól éltünk az adódó lehetőségeinkkel és ilyen arányban is megérdemelten nyertünk.

-Horváth Gábor-

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt a versenyen bukott motoros

Tomizava Soja bukott a Moto2 San Marinó-i futamán, és meghalt. Talmácsi hetedik. Tovább olvasom