Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

NBIII: már ezüstérmes a Lipót

A Lipót magaviztosan nyert a hétvégi fordulóban, és már most megszerezte az NBIII Bakony-csoportjának ezüstérmét.
Csesztreg–Csorna 1–2 (0–0)
Csesztreg, 100 néző. V.: Tóth.

Csesztreg: Balogh B. – Pászti, Fentős, Simon P., Pintér L., Szabó T., Nagy N., Pető, Nemcsics (Bagó), Palkó, Szabó P. (Németh I.).
Edző: Ör József.

Csorna: Lőre – Nagy Sz., Simita, Fenyő, Csonka B., Nyerges, Véghelyi, Kiss M. (Tóth Z.), Molnár G. (Régi), Baán, Kránitz (Fekete A.).
Edző: Varga Péter.

Gsz.: Palkó, ill. Kránitz, Baán.

Az első félidő nagy iramú játékot hozott, mindkét csapat veszélyeztette a kaput, de a gólszerzés senkinek nem sikerült. A második félidőben a Csorna ellenfele fölé nőtt, ami az 56. percben már gólban is megmutatkozott: Kiss indította fejjel Molnár G.-t a jobb oldalon, aki a felfutó Kiss elé tálalt, akinek középre gurítására Kránitz remekül érkezett és kilőtte a hosszú sarkot. 0–1. A 61. percben egy csornai védelmi hiba után Nemcsics elé került a labda, akinek középre gurításából Palkó egyenlített. 1–1. Két perc múlva Baán kényszerítőzött Kránitzcal és előbbi a jobb felső sarokba bombázott. 1–2. A 80. percben Tóth Z. egyedül vezethette a vendégkapusra a labdát, nagy helyzetben azonban a kapu mellé lőtt.

A második félidőben egyértelmű volt a vendégcsapat fölénye, ami végül az eredményben is megmutatkozott.

Jók: Pintér L., Nagy N., Palkó, ill. Baán, Csonka B., Fenyő, Kiss M., Lőre.

Ör József: – A szerencsésebb csapat győzött.

Varga Péter: – Nagy iram, nagy meleg, két gól, győzelem, de így is hosszú az út hazafele.

Lipót-Pékség–Répcelak 4–0 (2–0)
Lipót, 200 néző. V.: Varga P.

Lipót: Deli – Ásványi, Dombi, Töltősi, Tóth D., Dömötör, Planéta (Visy), Burkus, Lappints, Fajkusz (Gál A.), Magyar (Krén).
Edző: Gunyhó Ferenc.

Répcelak: Kutasi – Ulrich, Varga G., Imre, Széles (Sipőcz), Bellovics, Baranyai, Takács P., Csordás (Tóth Zs.), Faragó, Takács Sz.
Edző: Tóth Zsolt.

Gsz.: Fajkusz, Magyar, Dömötör, Dombi.

A 33. percben Kutasi kezéből kicsúszott a labda, épp Fajkusz elé, aki közelről a hálóba lőtt. 1–0. A 43. percben Ásványi beadását Magyar egy igazítás után lőtte a hálóba. 2–0. Az 50. percben szögletrúgáshoz jutott a Lipót, Tóth D. a rövid sarok felé ívelte a labdát, a jókor érkező Dömötör pedig a hálóba csúsztatott. 3–0. A 68. percben Dombi a kapu jobb oldalába fejelte a labdát. 4–0.

A lendületesen, ötletesen játszó lipóti csapat megérdemelten nyerte a találkozót s szerzett ezüstérmet.

Jók: Dombi, Lappints, Magyar, ill. Takács P., Takács Sz.

Gunyhó Ferenc: – Felszabadultan játszottunk, gratulálok a fiúknak az ezüstéremhez.

Tóth Zsolt: – Sajnos mindkét kapu előtti határozatlanságunknak köszönhetjük a vereséget.


SVSE-GYSEV–Veszprém 0–1 (0–0)
Sopron, 400 néző. V.: Tuczai.

SVSE: Kiss Sz. – Jablonkai, Szmiljanic, Horváth T. (Böcskör Zs.), Dallos, Wéninger, Lazic, Deák, Böcskör Gy., Szántó D. (Legoza), Hujber (Németh D.).
Edző: Végh Tibor.

Veszprém: Varga T. – Grósz, Fehér, Pálfi, Leitold, Garai, Boromisza (Babik), Kalcsó, Tatai, Finta, Szöllőskei (Czvetkó).
Edző: Orbán Tamás

Gsz.: Grósz.

Orbán Tamás együttese már bajnokként érkezett a hűség városába, ennek megfelelően választotta meg taktikáját. Nem kockáztatott, nem erőltette a támadásokat, átadta a teret a házigazdának, kontrákra rendezkedett be. A Vasút élt is a lehetőséggel, szinte végigrohamozta a mérkőzést, s szinte 5 percenként alakította ki nagyobbnál nagyobb helyzeteit. Szántóék azonban sorra ki is hagyták a százszázalékos ziccereket, melyek a labdarúgás írott és íratlan törvényei szerint végül ezúttal is megbosszulták magukat. A befejezés előtt egy perccel a védőfeladatát is remekül ellátó Grósz sokadik felfutása és helyzetfelismerése győzelmet jelentett a Veszprém csapatának. A rutinos, több élvonalbeli klubot is megjárt játékos egy kavarodás után talált a hálóba.

Az SVSE – egyébként jó – teljesítményét erősen lerontotta a rengeteg gólhelyzet kihagyása.

Jók: Szmiljanic, Lazic, Kiss Sz., illetve Varga T. (a mezőny legjobbja), Grósz, Leitold, Finta.

Végh Tibor: – Annyi gólszerzési lehetőségünk volt, hogy ez két meccs megnyerésére is elégnek bizonyult volna. Sajnos ma a legnagyobb ziccereket sem sikerült berúgnunk.

Orbán Tamás: – A közönségszórakoztató meccsen Varga Tamáson múlt, hogy nem fordított végeredmény született...

Sárvár–MTE 1904 1–0 (0–0)
Sárvár, 50 néző. V.: Szepesi.

Sárvár: Szakos – Balassa (Szalai), Horváth L., Varga J., Szabó I., Fülöp, Németh Z., Gosztolya, Máthé, Kasza (Vincze T.), Osvald.
Edző: Németh József.

MTE: Antal – Tóth G., Németh B., Gardó, Schmatovich, Török, Szabados T. (Horváth M.), Kertész, Leskó (Kovács M.), Horváth Á., László (Szabados M.)
Edző: Turány Imre.

Gsz.: Kasza.

A 10. percben szögletet végzett el a Sárvár, a kifejelt labdát Kasza 18 méterről kapásból lőtte a kapu jobb felső sarkába. 1–0. Ezt követően az első félidő hátralévő részében az MTE 1904 több formás támadást vezetett, de nem tudott egyenlíteni a jól védekező Sárvár ellen.
A játék képe alapján az MTE 1904 jobban játszott, de a Sárvár egyetlen lehetőségét kihasználva a jó védekezésének köszönhetően megérdemelten nyert.

Jók: Szakos, Horváth L., Varga J., Máté A., ill. Tóth G., Smatovics G., Török Z., Horváth Á.

Németh József: – A mezőnyben jobban játszó MTE 1904 ellen sikerült egy gólt szereznünk, amivel megnyertük a mérkőzést.

Turány Imre: – Egy jól eltalált lövéssel a hazaiak otthon tartották a három pontot.

Olvasóink írták

 • 5. IV.Béla 2010. június 01. 17:48
  „cseteili!

  Imád meghallgatásra talált! :) Egyébként minden tiszteletem a Kisalföld Online sportrovatának vezetőjének: múltkor is, amikor megemlítettük, hogy raliban OB futam volt és megyei páros is ment rajta, utána szinte egyből kintvolt a cikk. Persze lehet, hogy ez is csak véletlen, mindenesetre az időzítés tökéletes. :) Csak így tovább!”
 • 4. cseteili 2010. június 01. 10:51
  „Kedves Kisalföld Szerkesztőség!

  Engedjék meg, hogy felháborodásomnak adjak hangot! Úgy látszik Önöknek, csak a labdarúgás és a kézilabda számít sportnak.

  Vannak más sportágak is, amelyek nem hangosak botrányoktól - igaz fogadni sem lehet -, sikert sikerre halmoznak, mégsem kapnak elég teret. Emlékeztetni szeretnék rá, hogy a hétvégén Szegeden Magyarország rendezhetett meg egy (igaz, úgy látszik a másod és harmadosztályú labdarugásnál kevésbé fontos) versenyt a kajak-kenu világkupát, amelyen a 8 aranyéremből ötöt győri versenyzők szereztek meg. Bár az újságban szerepelt hiradás, úgy látszik, ez a hír nincs olyan horderejű, hogy eljusson azokhoz is, akik "csak" a neten hűségesek a Kisalföldhöz.
  Győr a folyók és a vizes sportok városa. Igaz, a kajak-kenu és az evezés nem hoz olyan pénzeket, mint a labdarugás, azért mégsem illene megfeledkezni róla. Hétfő óta nem volt még idő feltenni a honlapra? Esetleg jól elrejtették, hogy még az se találja meg, aki keresi? Bezzeg az NBIII hírei azonnal, részletesen, nagy terjedelemben felkerülnek.
  Félreértés ne essék, nem vitatom e sportág fontosságát, hiszen a lényeg a SPORT-on van. Azért érdemes lenne megnézni, hogy amikor máshol "bunda-gyanú" memrül fel, akkor ott csendben folyik az élet. Esetenként évente többször menti az egyesületek apraja-nagyja az értékeket az árvíz miatt - amire most is nagy az esély -, hiszen a sport jellegéből adódóan vízparton vannak.

  Köszönöm, hogy elolvassák "mérgelődésemet"”
 • 3. IV.Béla 2010. június 01. 07:22
  „Na, most lehet arcoskodni, kedves fcsopron60.”
 • 2. pulci 2010. május 31. 16:14
  „Ismet egy szegyenteljes hetvegen vagyunk tul amin azonban mar nem csodalkozik itt senki Sopronban.
  A lipot bebiztositotta az ezüstermet, a vasutnak meg meg a harmadik helyert is harcolni kell az utolso forduloban.
  Sajnos a hozzaertök szamara ez a vegkimenetelet mar a bajnoksag elejen de legkesöbb az öszi szezon alatt nyilvanvalova valt. A 9 pontos öszi hatranyhoz jöttek a balhek a vezetes körül, nem volt rendben sem az edzö es a vezetes se nem az edzö es a jatekosok viszonya es igy mentünk neki a tavaszi szezonnak.
  Bar a jatekosok sem nyujtottak azt amire kepesek lennenek, de a nagyobb felelösseg ebben az esetben a varosvezetes a technikai es szakmai stabnak tudhato be. Ök azok akik semmilyen pillanatban nem voltak kepesek profizmust es nyugalmat vinni az egyesületbe es az idealis körülmenyek( jatekoskeret, stadion, felkeszüles müfüvön) mellett sem tudtak kihozni a jatekosokbal azt amire kepesek helyette györ 4. csapata is elöttünk vegzett NB3-ban.
  Nyaron mindenkinek aki csak elösködik a klub körül el kene tünnie es a varosnak (remelhetöleg oktobertöl mar nem ezzel a vezetessel) eldönteni hogy hajlando-e tamogatni a soproni futballt, kiall-e mellette es megfelelö tamogatas eseten megköveteli-e a profi hozzallast es az NB2-be valo felkerülest vagy keres egy befektetöt aki hajlando erre költeni nehany 10 millio forintot.
  Az elmult evekben ez a sokadik kudarc, az NB1-es csapat csödbemenetele utan, a reacra elpazarolt 50 millio, a tavalyi teljes mellözes utan, az idei jelentös penzügyi tamogatassal is csak egy nagyon szereny 3-4. helyre futja es ez a törtenelmi kupagyözelem 5. evfordulojanak eveben...”
 • 1. fcsopron60 2010. május 31. 15:53
  „Na megint maradtunk nb3 ba!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tenisz: Babos jól kezdett

Az 5. helyen kiemelt Babos Tímea a francia nyílt bajnokságon a junioroknál az első fordulóban a… Tovább olvasom