Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

NBIII: győzött az MTE 1904 és a Lipót

Labdarúgás - A Bakony-csoport 9. fordulójában nyert az MTE 1904 és a Lipót is. Ezzel mindkét együttes az élmezőnyben maradt.
Ajka - Lipót-Pékség 1-3 (0-1)

Ajka, 200 néző. V.: Tuczai.

Gsz.: Szilágyi G., ill. Fajkusz, Kun, Krén.

Ajka: Simon – Szilágyi K. (Marics), Szilágyi G., Gersics, Lang, Hauzer, Szélesy, Fonnyadt, Orbán T. (Homlok), Orbán A., Kozma (Osváth).
Edző: Kozma Csaba.

Lipót: Kiss Sz. – Jablonkai, Kun, Dombi, Lakatos, Kiss Á., Krén (Kertész), Gollovitzer, Visy (Böcskör), Fajkusz, Magyar.
Edző: Gunyhó Ferenc.

A 17. percben szögletrúgáshoz jutott a lipóti csapat, Krén beadásából Fajkusz 5 méterről fejelt a hálóba. 0–1. A 46. percben szabadrúgásból Magyar beadását Kun nagy erővel fejelte a kapuba. 0–2. A 48. percben Szélesy ívelte fel a lipóti kapu elé a labdát, melyet Szilágyi G. közelről a hálóba fejelt. 1–2. A 76. percben Gollovitzer kitűnő labdával indította Krént, aki pár lépés után a kapuba gurított. 1–3.
Nagy taktikai csatában egy kitűnő ellenféllel szemben a lipóti csapat megérdemelten nyerte a találkozót.

Jók: Fonnyadt, Hauzer, ill. Lakatos, Dombi, Magyar, Krén.

Kozma Csaba: – Azzal vert meg az ellenfél bennünket, amire készültünk. Tudtuk, hogy a pontrúgásaik jók.

Gunyhó Ferenc: – Megnyertük a légi csatát és emellett jól is játszottunk.


SVSE-GYSEV - Veszprém 1-4 (1-2)

Sopron, 150 néző. V.: Kovács G.

Gsz.: Varga Z., ill. Marosvölgyi (2), Garai, Tatai.

SVSE: Fentős – Szabó A., Geeb, Horváth T., Párkányi (Homor), Pinezits (Varga Á.), Deák, Böcskör, Németh D., (Vörös A.), Varga Z., Mozsolits Sz.
Edző: Mozsolits Jenő és Katona Sándor.

Veszprém: Varga T. – Grósz, Foki, Pálfi, Bognár, Garai (Czvetko), Boromisza D. (Weiber), Boromisza G., Vető (Fejes), Tatai, Marosvölgyi.
Edző: Orbán Tamás.

A 10. percben szerezték meg a vezetést a vendégek, Garai egy formás támadás után, mintegy 25 méterről kapura bombázott, a labda két méterrel Fentős előtt megpattant és a bal felső sarokba vágódott. 0–1. A 26. percben Tatai szerzett labdát, szabadon törhetett kapura, 15 méterről okosan a jobb sarokba helyezett. 0–2. A 35. percben szépített a Vasút. Ekkor Németh D. pazar labdájával Varga Z. kiugrott a jobbszélen, befelé kanyarodott, három védőt kicselezett, s mesterien a kapus mellett elcsavarta a labdát. 1–2. Szünet után közvetlenül növelte előnyét a listavezető. A 46. percben a hazaiak figyelmetlenségét kihasználva, szabadrúgást követően Vető B. iramodott meg a jobbszélen, az oldalvonal mellől középre kanyarított, ahol Marosvölgyi érkezett, s könnyedén lőtt a hálóba. 1–3. Továbbra is bizonytalankodtak a hazai védők, s ezt az 58. percben ismét Marosvölgyi használta ki, aki Tatai labdáját értékesítette. 1–4.
A látottak alapján a veszprémiek győzelme megérdemelt, sőt, a gólkülönbség sem túlzott.

Jók: Deák, Varga Z., ill. Garai, Marosvölgyi, Tatai, Boromisza D., Boromisza G.

Mozsolits Jenő: – Súlyos egyéni hibáinkat a Veszprém gólokkal büntette. A második félidőben pedig teljesen szétesett a játékunk. Küzdeni kell, nem feladni.

Orbán Tamás: – Végig mezőnyfölényben játszottunk, úgy érzem, megérdemelten nyertünk.


MTE 1904 - Csorna 2-0 (0-0)

Mosonmagyaróvár, 500 néző. V.: Borbás.

Gsz.: Schmatovich, Tóth G.

MTE 1904: Antal – Tóth G., Winter (Kormos Z.), Gardó, Hannich, Tóth N., Balás (Kovács E.), Schmatovich, Kohajda (Makk), Szabados G., Szabó M. Edző: Hannich Péter.

Csorna: Lőre – Buti, Jakab (Csonka), Fenyő, Nagy Sz., Kiss M., Baán (Herczeg), Szabados D. (Véghelyi), Nyerges, Bajnok, Tóth Z.
Edző: Varga Péter.

A 2. percben Schmatovich egyedül állt a kapussal szemben, de elkörülményeskedte a nagy helyzetet. A 49. percben Szabó M. szépen ugratta ki Schmatovichot, aki a kilépő Lőre mellett 8 méterről laposan lőtt a hálóba. 1–0. Az 56. percben Hannich 3 méterről szorongatott helyzetben a kapusba lőtt. A 60. percben Szabó M. lépett ki a védők közül, de 6 méterről a kapufára lőtt. A 64. percben Hannich bal oldalról ívelt középre és a jókor érkező Tóth G. 6 méterről a hálóba fejelt. 2–0.
Az első félidő meddő hazai fölényben telt el. A szünet után élénkebb lett a mérkőzés, főleg az MTE 1904 jóvoltából. Az utolsó húsz percben a csornai-
ak is aktívabbak lettek, de az eredmény már nem változott. Küzdelmes, jó iramú mérkőzésen megérdemelt hazai siker született.
Jók: Schmatovich, Tóth G., Hannich, Szabó M., ill. Kiss M.

Hannich Péter: – Nehéz mérkőzésre számítottunk, ami be is jött. Végül sikerült a három pontot megszereznünk.

Varga Péter: – Csatárjáték nélkül nem lehet mérkőzést nyerni, úgy tűnik, jó pár ember nem is képes többre.

Olvasóink írták

  • 1. csaszka 2008. október 07. 13:47
    „Örülünk, hogy végre főcímre került az MTE. Kedves qeu, ne azt vedd figyelembe, hogy milyen teljesítményűek a játékosok. Ezen a meccsen, ha láttad, a Csornának esélye sem volt pontot hazavinni. A hazaiak egyszerűen minden szinten jobbak voltak. Ha a Van der Saar áll a kapuban, és a C.Ronaldo meg a Beckam játszottak volna, akkor sem lehetett volna más eredmény. A móváriaknak olyan a technikájuk, hogy hazai pályán verhetetlenek. Jól zár a védelmük, és ha láttad a meccset, a helyzetek, már a védőkön elakadtak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat év után kapott ki újra Vipera

Ökölvívás - Profi ökölvívóként pályafutása második vereségét szenvedte el a győri Kovács… Tovább olvasom