Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

NBIII: csilagos ötös Sopronban

A Bakony-csoport 26. fordulójában nyert az SVSE, és az MTE 1904, kikapott a Lipót.
Sárvár–Lipót-Pékség 2–0 (1–0)
Sárvár, 100 néző. V.: Keszthelyi.

Sárvár: Szakos – Szabó I., Varga J., Horváth L., Gosztolya, Táncsics, Németh Z., Máté, Sümeghy, Fehér (Likaj), Sinka.
Edző: Németh József.

Lipót: Rom – Ásványi, Dombi, Töltősi, Lappints, Török, Litresits (Krén), Jurik (Csordás), Magyar, Fajkusz, Sütöri.
Edző: Gunyhó Ferenc.

Gsz.: Sinka, Horváth L.

Egy-egy gólszerzési lehetősége volt a mérkőzés elején mindkét csapatnak, majd a 14. percben Sinka középen vezetett támadást, és jó ütemben Sümegit indította, ő pedig néhány lépés után, 16 méterről a lipóti kapuba lőtt. 1–0. A 81. percben sárvári bedobás után egy lepattanó labda Horváth L. elé került, aki 14 méterről a bal felső sarokba csavart, így kétgólosra növelte a hazaiak előnyét. 2–0.

Mezőnyben egyenlő ellenfél volt a lipóti csapat. A győzelmét jobb helyzetkihasználásának köszönheti az utóbbi mérkőzésein remek formában lévő Sárvár.

Jók: Horváth L., Varga, Németh M., Sümegi, ill. Sütöri, Dombi.

Németh József: – A tetszetősen játszó lipótiak ellen jó játékkal sikerült gólhelyzeteket teremtenünk, amelyekből kettőt tudtunk értékesíteni.

Gunyhó Ferenc: – Ezen a mérkőzésen is kiütközött a gólképtelenségünk. Megérdemelten nyert a Sárvár.

SVSE–Celldömölk 5–0 (1–0)
Sopron, 150 néző. V.: Schnellbach.

SVSE: Fentős – Bozsoki, Szmiljanic, Tóth D., Horváth T., Polareczki (Leonardo), Horváth D., Lazic, Tamási (Török), Bausz, Bognár.
Edző: Végh Tibor.

Celldömölk: Tóth J. – Ambrus, Győrvári, Kazári, Györkös, Mészáros, Mayer (Velencei B.), Szilágyi, ifj. Csákvár Zs. (Gaál), Velencei T., Kocsis T. (Enyingi).
Edző: Csákvári Zsolt.

Gsz.: Tóth D. (2), Bognár, Bausz, Polareczki.

Kiállítva: Ambrus (46.).

Ezúttal sem fogadta kegyeibe az időjárás az SVSE hazai mérkőzését, heves zápor kísérte a találkozó első félidejét.

Bár nem voltak ideálisak a körülmények, mégis jó iramú, változatos és színvonalas játék alakult ki, melynek első félórájában jól tartották magukat a vendégek. A celldömölki reteszt azonban csak a 36. percben tudták feltörni Bauszék, amikor Tóth D. bődületes erejű 32 m-es szabadrúgását Tóth J. még bravúrral ki tudta ütni, de a résen lévő Bognár közeli bombáját már nem védhette a kapus. 1–0. Térfélcserét követően hamar eldőlt a 3 pont sorsa A 46. percben, egy remek soproni támadás végén Bognár került abszolút ziccerbe, akit 6 m-re a kaputól Ambrus visszahúzott. Egyértelmű kiállítás és tizenegyes. A büntetőt Tóth D. biztos lábbal értékesítette. 2–0. A hátralévő 44 perc már nem hozott izgalmat a soproniak számára, a vasi együttes teljesen feladta a harcot, Végh Tibor legénysége pedig könnyedén játszva is szebbnél szebb gólokkal szórakoztatta a publikumot. Az 54. percben a kivételes lövőerejű Tóth D. vágta 22 m-ről a háló közepébe a szabadrúgáshoz letett labdát (3–0), majd egy ötletes akció zárásaként Bognár lövését Bausz segítette 5 m-ről a kapuba. 4–0. A látványos találatok mérkőzésén a 67. percben alakult ki a végeredmény, amikor Bognár beívelését Polareczki bombázta 14 m-ről kapásból a léc alá. 5–0.

Jók: az egész SVSE, ill. Győrvári.

Végh Tibor: – Sokáig nehéz volt megbontani az ellenfél jól megszervezett védelmét, de miután ez sikerült, döntő fölénybe kerültünk.

Csákvári Zsolt: – Gratulálok a hazaiaknak, ilyen különbséggel is megérdemelten nyertek.

MTE 1904–Csorna 1–0 (0–0)
Mosonmagyaróvár, 300 néző. V.: Tuczai.

MTE 1904: Antal – Cseri, Mészáros P., Horváth Á., Ladiszlaidesz, Régi (Tóth N.), Burkus (Ujvári), Kovács Á., Schmatovich, Németh B., Böcskör (Hajós).
Edző: Siska Attila.

Csorna: Lőre – Simita, Nagy Sz., Jakab, Csonka, Dorogi, Horváth A., Véghelyi, Németh D., Varga Z., Molnár G. (Kiss A.).
Edző: Varga Péter.
Gsz.: Németh B.

Kiállítva: Németh D. (83.), Kiss A. (90.).

Az 5. percben Schmatovich került helyzetbe, de 10 méteres lövését Lőre bravúrral hárította. A 20. percben Kovács Á. 25 méteres szabadrúgása a bal kapufa mellett zúgott el. Két perc múlva Dorogi 20 méteres lövését Antal a bal felső sarok elől tornázta szögletre. A 41. percben Németh B. lépett ki a védők közül, de nagy helyzetben, 8 méterről a kapu mellé gurított. A 73. percben Kovács Á. 22 méterről kecsegtető helyzetben a kapu mellé lőtt. Két perc elteltével Németh D. 20 méteres szabadrúgását Antal védte. A 83. percben aztán eldőlt a három pont sorsa: Ujvári lövése még kipattant a védőkről, a labda Hajós elé került, éles beadását a jó helyen álló Németh B. 2 méterről a jobb alsó sarokba lőtte. 1–0.
Az első játékrészben többnyire az MTE 1904 irányította a mérkőzést, de támadójátékából hiányzott a lendület és a tűz. A szervezetten játszó csornaiak erejéből néhány veszélyes ellentámadásra telt. Szünet után kiegyenlített lett a mérkőzés, a vendégek is többet kezdeményeztek ekkor. Végeredményben egy közepes iramú, döntetlenízű mérkőzésen a több helyzetet kialakító MTE 1904 minimális győzelmet aratott a jól játszó csornaiak ellen.

Jók: Antal, Németh B., Mészáros P., Ladiszlaidesz, ill. Lőre, Jakab, Csonka.

Siska Attila: – Egy nagyon szervezett csapatot csak nagyon szívós munkával tudtunk legyűrni.

Varga Péter: – Remek mérkőzést játszottunk egy jó csapat ellen. A három pont sorsát úgy érzem, a játékvezetők döntötték el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NBII: Mi történt? Kikapott a Gyirmót a Tatabányától

A Gyirmót meglepetésre kikapott a Tatabányától hazai pályán a 26. fordulóban, így már csak 1 pont az… Tovább olvasom