Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

NBIII: az idény legjobb játékával nyert az MTE 1904

Az MTE 1904 az idény legjobb játékával magabiztosan győzte le a ZTE B csapatát. Az SVSE ikszelt, de továbbra is a tabella élén áll.
MTE 1904–ZTE B 3–1 (2–0)
Mosonmagyaróvár, 400 néző. V.: Lovasi.

MTE 1904: Antal – Horváth Á., Tóth N., Kovács M., Cseri, Mészáros P., Régi (Szabados T.), Németh B. (Derdák), Kovács Á., Böcskör, Burkus (Herczeg). Edző: Siska Attila.

ZTE B: Novakovic – Mavolo, Nánási (Balogh A.), Keszei, Varga, Tróbert, Mátyás, Major, Pál (Horváth R.), Horváth P. (Németh M.), Okatán.
Edző: Balázs Zsolt.

Gsz.: Németh B. (2), Horváth Á., ill. Mészáros P. (öngól).

Egyperces gyászszünettel kezdődött a mérkőzés a közelmúltban elhunyt Piski Elemér emlékére, aki három éven keresztül volt a mosonmagyaróváriak edzője.

A 17. percben Németh B. lépett ki a védők között, a kifutó kapust is kicselezte, majd 6 méterről laposan a hálóba gurított. 1–0. A 25. percben Kovács M. húzott el a bal oldalon, beadását Böcskör öt méterről a kapu mellé fejelte. A 42. percben ismét Németh B. kapott jó labdát, ezúttal a kifutó kapus mellett, laposan a bal alsó sarokba lőtt. 2–0. Az 51. percben Kovács M. akart felszabadítani, és a labda az előtte álló Mészárosról, 5 méterről a kapuba vágódott, öngól. 2–1. A 68. percben Horváth Á. harminc méterről lövésre szánta el magát és a jól eltalált labda a kapust is érintve a hálóban kötött ki. 3–1.

Az első félidő jó iramú, változatos küzdelmet hozott. A hazaiak több helyzetet dolgoztak ki, amelyekből kétgólos előnyt szereztek a mezőnyben jól játszó vendégek ellen. Szünet után az MTE 1904 a két kényszerű cserét követően kissé beszorult, ebben az időszakban a zalaiak többet kezdeményeztek. Hatvan perc után ismét a hazaiak vették át a játék irányítását és az idény legjobb játékát nyújtva biztos győzelmet arattak a kulturáltan futballozó vendégcsapat ellen. Ezen a mérkőzésen a helyi fiatalok bizonyították, hogy a továbbiakban lehet rájuk számítani a felnőttek között is.

Jók: Cseri, Kovács Á., Németh B., Horváth Á., ill. Mavolo.

Siska Attila: – A nagy tét miatt talán feszültebben kezdtünk a szokásosnál, de szervezett csapatmunkával megérdemelt győzelmet arattunk.

Balázs Zsolt: – A játék képe alapján teljesen megérdemelten nyertek a motiváltabb hazaiak.
Sztranyovszky Attila


Pápa B–SVSE 2–2 (0–2)
Pápa, 250 néző. V.: Kovács G.

Pápa B: Hajgató – Domján, Karácsony, Tóth G., Borsos (Peric), Dóczi, Somogyi, Kaszás, Csepregi (Meggyesi), Venczel, Palkó.
Edző: Nagy Mihály.

SVSE: Kiss Sz. – Bozsoki, Szmiljanic, Tóth D., Ramos, Polareczki (Horváth D.), Planéta, Lazic, Török (Fazekas), Bognár (Tamási), Bausz.
Edző: Végh Tibor.

Gsz.: Venczel, Kaszás, ill. Szmiljanic, Polareczki.

Nagyon jól kezdte a mérkőzést az SVSE, hiszen már a 11. percben egy partdobás után Szmiljanic fejelt a léc alá. A 25. percben már 2–0-ra vezetett a soproni csapat, Bausz nagyszerű kiugratását Polareczki 10 méterről lőtte a hosszú sarokba. Ezután mezőnyjáték folyt a pályán, az SVSE kézben tartotta a mérkőzést. A második félidőben egy pontrúgás után szépített a pápai gárda, de ezen túlmenően a hazaiak abszolút veszélytelenek voltak a soproni kapura. A már megnyert mérkőzést a bíró „hozta" döntetlenre, mivel egy pontrúgás után a soproni kapus sérülését nem vette figyelembe, és amíg ő a földön feküdt, az ellenfél a hálóba lőtte a labdát. 2–2. Az SVSE győzelmet érdemelt volna.

Jók: Palkó, Kaszás, ill. Szmiljanic, Lazic, Planéta, Bausz.

Nagy Mihály: – Meglepett minket a Sopron, így örültünk a döntetlennek.

Végh Tibor: – Gratulálok a csapatnak, a bíró sajnos elvett tőlünk két pontot.


Lipót-Pékség–Csorna 1–1 (0–0)
Lipót, 300 néző. V.: Szabó Z.

Lipót: Rom – Ásványi, Lakatos, Töltősi, Magyar, Török, Dombi, Jurik (Katona), Lappints, Fajkusz, Gál (Csordás).
Edző: Gunyhó Ferenc.

Csorna: Lőre – Simita, Nagy Sz., Jakab, Dorogi, Szigeti (Murányi), Véghelyi (Csonka), Horváth A., Németh D., Menyhárt (Varga Z.), Molnár. Edző: Varga Péter.

Gsz.: Fajkusz, ill. Murányi.
Kiállítva: Töltősi (88.), ill. Simita (76.).

Lipóti támadásokkal kezdődött a mérkőzés, s a 10. percben Töltősi szabadrúgásból hajszállal a kapu fölé lőtt. A 36. percben Lappints óriási helyzetben Lőrébe lőtte a labdát. Az 55. percben Magyar a bal oldalon vezetett támadást, éles beadását a jókor érkező Fajkusz a bal alsó sarokba fejelte. 1–0. A 76. percben Simita szabálytalankodott Gállal szemben, megkapta a második sárga lapját, így a játékvezető kiállította. A 79. percben egy csornai támadás után Murányi lőtt a lipóti kapuba. 1–1. A 88. percben Töltősi lerántotta Varga Zoltánt, így a játékvezető őt is kiállította.

Két jól felkészített csapat küzdelmében igazságos eredmény született.

Jók: Rom, Ásványi, Magyar, ill. Nagy Sz., Szigeti, Molnár G.

Gunyhó Ferenc: – A döntetlen megfelelt a játék képének.

Varga Péter: – Ha jó játék mellett az öt kidolgozott helyzetünkből további egyet értékesítünk, még szebb eredményt érhettünk volna el.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nélkülünk rendezik a BL-döntőt: Audi ETO-Itxako Navarra 24-24

A játék minden elemében felülmúlta az ETO-t, és megérdemelten jutott a BL-döntőbe az Itxako Navarra. A győriek idegesen játszottak - nem lehetett más a vége, mint kiesés. Tovább olvasom