Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

NBI: ETO FC-Újpest 2-1

Az első félidőben az ETO irányította a játékot a havas pályán, a helyzetek alapján több gólos győri előnnyel kellett volna fordulni. A 60. percben egyenlített az Újpest, négy perccel a vége előtt Ceolin fejelt a hálóba.

 
Győri ETO FC–Újpest  2-1 (1-0)
Monicomp Liga-mérkőzés, Győr, ETO Park
v.: Iványi (Szpisják, Medovárszki)

ETO: Sztevanovic – Totadze, Dinjar (Ceolin), Pilibaitis, Trajkovic (Koltai), Copa, Eugene, Völgyi, Ganugrava - Bouguerra, Aleksidze (Marinelli).

Újpest: Balajcza – Szokol (Kiss), Vermes, Takács Z., Pollák – Mitrovic, Kovács D. (Sitku) – Simon K. (Simek), Tajthy – Rajczi, Tisza.

Gsz.: Buguerra (42. p.), Ceolin (86. p.) ill. Simon (60. p.)
Sárga lap: Ganugrava (55. p.), ill. Rajczi (57. p.), Tajthy (71. p.)Mészöly Géza: Attilával ellentétben úgy érzem, nem érdemeltünk vereséget. A gólunk után úgy gondoltam, nyerhetünk is. Végig óriásit közdött a csapat, óriási lehetőséget szalasztottunk el.

Pintér Attila: Jól játszottunk, több lehetőségünk volt. A sors igazságtalansága lett volna, ha nem nyerjük meg a meccset. Több játékosunk is remekül élt ezen a havas pályán. A mérkőzésen küzdelem tekintetében a csapat azt mutatta, ami a Győrt korábban jellemezte. 


Az Újpest sokkal jobban játszott a második félidőben, mint az elsőben, megérdemelten szerezték meg az egyenlítést a 60. percben. A végén aztán megint az ETO volt a veszélyesebb, és Ceolin góljával a győzelmet is megszerezték a hózáporban. A "tavasz" tehát jól kezdődött a győri csapat számára.90+2. perc: Vége a mérkőzésnek.

90+1. perc: Vermes löki a győri tizenhatoson belül Pilibaitist, a kifelé megítélt szabadrúgással nem ért egyet az újpesti játékos.

90. perc: Sitku kapásból a kapura fordul, lövését Sztevanovic üti szögletre.

86. perc: Marinelli adja be a jobb szélről a labdát, Ceolin teljesen tisztán fejelhet 8 méterről a kapuval szemben: védhetetlenül a kapuba. 2-185. perc: Buguerra remekül ugratja ki Ceolint, aki laposan és gyengén lő, de így is veszélyes a próbálkozása, amelyet Balajcza fog magabiztosan.

82. perc: Simon helyére Simek jön: ez a meccs utolsó cseréje.

81. perc: Koltai forog a tizenhatoson belül, két védőt ver át, a labda Buguerra elé kerül, aki laposan a kapu mellé lő.

80. perc: Ceolin szép szóló után vitte szinte az ötösig a labdát, ahol is - hokis nyelven szólva - felszedték az ütőjét (elpöckölték előle a labdát, mielőtt lőhetett volna).

78. perc: Győri szöglet - előtte győri csere: Alekside helyére Marinelli érkezik. A szögletből amúgy nem lett semmi.

75. perc: Újabb újpesti helyzet, szép akció után Tisza lőtt 17-ről, Sztevanovic fogta a labdát.

73. perc: Tisza eddigi legerősebb és egyben legpontosabb lövését tolja szögletre a jobb alsó sarok elől Sztevanovic. 16-ról lőtt az újpesti játékos.

71. perc: Tajthy hátulról szabálytalankodik Pilibaitisszal szemben, ő kapja a meccs harmadik sárgáját.

70. perc: Ceolin érkezik Dinjar helyére az ETO-ban.

69. perc: Koltai lapos lövése is Balajcza kezében landol.

65. perc: Koltai érkezik Trajkovic helyére a zöld-fehéreknél.

60. perc: Copa íveli a kapu irányába a labdát, Buguerra elől időben leszedi a játékszert Balajcza. A másik oldalon is helyzet: Rajczi fejesét szögletre üti Sztevanovic. A szögletet aztán pocsékul üti ki a győri kapus, pont a tizenhatoson álló Simon elé, aki azonnal lő - pont a kapu jobb alsó sarkába. 1-1

58. perc: Aleksidze lő 25-ről laposan, Balajcza fogja.

57. perc: Völgyit rúgja meg Rajczi, az újpestinek is sárga lap jár.

55. perc: Ganugrava kiteszi a könyökét, Rajczit találja el: sárgát kap a győri játékos.

53. perc: Sitku fejel 10 méterről, ez is a győri kapusé.

51. perc: Tisza lapos lövése sem okoz gondot Stevanovicnak.

50. perc: Dinjar másfél méteres lesen kapja a labdát, joggal szól a síp és jár kifelé a szabadrúgás.

48. perc: Buguerra mellre veszi Pilibaitis ívelését, majd ballal lő 10 méterről: Balacza nagyot véd.

47. perc: Győri szabadrúgás harmincról, Völgyi a sorfalba lövi a labdát.

46. perc: A második félidőre Kiss érkezik Szokol helyére.

Az ETO - ismét tartalékos - csapata jobban alkalmazkodott az első félidőben a hóval borított pályához, több helyzetet dolgozott ki, és megérdemelten vezet 1-0-ra.

45+1. perc: Kér perc a hosszabbítás. Völgyi beadását Dinjar lőtte kapura, Balajcza hatalmasat védett. Trajkovic próbált ugyan ollózni, de nem érte el a kipattanót és felszabadítottak a lila mezesek.

44. perc: Trajkovicot gyanúsan szerelik, nincs tizenegyes.

43. perc: Ganugravához fejelik vissza a labdát a lilák, lövése pontatlan.

42. perc: Saját térfélről íveli fel a labdát a győri csapat, Aleksidzéről lemaradak a lilák. A grúz csatár a támadást követő csapattársához passzol, Pollákon megpattan a labda, de odaér a középen egyedül érkező Buguerrához, aki egy pattanás után jobbal a kapuba lövi a labdát. 1-0

39. perc: Tisza messziről kínálja meg Sztevanovicot, aki magabiztosan fogja a labdát.

37. perc: Sitku érkezik Kovács Dániel helyett - az Újpest támadni akar.

36. perc: Balajcza és Szokol csúsztak össze a tizenhatos vonalán, a labda a mindkettejüket átugró Dinjar elé került, aki nehezen, de kapu felé tudta ívelni a labdát, azonban Völgyi lesre került, így jogosan jár kifelé a szabadrúgás. Közben Szokolt ápolni kell.

34. perc: A pályán a fehér szín dominál, némi zölddel. Az ETO játékosainak meze szintén fehér, némi zölddel, így aztán nem túlzás azt mondani, hogy a hazaiak beleolvadnak a pályába. Talán ez is zavarhatja az újpestieket, akik egyre többször passzolnak pontatlanul, így az ETO egyre inkább fölényben játszik.

29. perc: Két percnyi lapátolás után folytatódik a játék.

27. perc: Takarítást kér Iványi játékvezető, mivel a pálya vonalai nem már alig láthatók. A rendezők hólapáttal tesznek eleget a kérésnek.

26. perc: Buguerra erőszakossága révén labdát szerzett a lilák tizenhatosán belül, a kimozduló Balajcza mellett be is tudta tenni középre, az ötösön belülről Szokol pöcköli ki a labdát az érkező Völgyi elől, majd az újpestiek felszabadítanak.

24. perc: Eugue eddig nem sokat ért labdához, legutóbb viszonz nagyon is meglepődött, hogy a havas talajon mit produkál a játékszer, miután a saját tizenhatosán belül visszahúzta a labdát és a rá támadó Tisza így kis híján megszerezte a játékszert.

22. perc: Trajkovicnál kicsit gyorsabb a labda, így az újpesti kapus időben felszedi a győri játékos elől.

19. perc: Folytatódik a küzdelem az elemekkel. Pilibaitis feltartásáért szabadrúgást lőhet az ETO 40 méterről, Völgyi beíveléséből nem alakul ki veszély a vendégek kapuja előtt.

12. perc: Győri szöglet után nem tudnak felszabadítani az újpestiek, a hosszún álló Völgyi elé kerül a labda, aki a hálóba passzol - kár, hogy mindezt úgy teszi, hogy közben lesen állt.

11. perc: A középpályán zajlik jobbára a játék, sok csúszkálással.

3. perc: Balajcza 10 másodpercen belül kétszer véd nagyot, Dinjar közeli lövését lábbal védte, majd a rövid felszabadítás után a bal alsó felé tartó bombát tornászta szögletre.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a lilák kezdték a meccset.

Havazik Győrben, a mérkőzés megrendezését ez azonban nem zavarja egyelőre. Nem úgy, mint Pakson, ahol elmaradt a szintén vasárnapra tervezett Paks-Ferencváros mérkőzés (a találkozót kedden pótolják).Előzmények:
A magyar első osztályban már pénteken megkezdődött a tavasz, Győrött azonban csak vasárnaptól lesz az „évszakváltás". Remélhetően valóban beköszönt a tavasz, az őszt ugyanis – a tanulságok megfelelő levonása után – gyorsan el kell felejteni.

Az első előrehozott tavaszi mérkőzésre a zöld-fehéreknél a gondok száma nem csökkent az elmúlt időszakhoz képest: Fehér és Sztanisic még eltiltását tölti és a sérültek listája is elég hosszú, hiszen Nicorec, Babic, Szabó és Kiss M. nem játszhat, Djordjevic játéka kérdéses és mostanában Aleksidze sem volt teljes értékű harcos. Ráadásul péntek reggelre Sztevanovic és Koltai belázasodott, tovább szaporítva Pintér Attila vezetőedző amúgy is meglévő gondjait.

Az ETO-nál egyébként alapos formajavulás szükséges, ha az Újpest ellen be akarja gyűjteni a három pontot. Az utolsó nyolc bajnokijából ugyanis mindössze egyet tudott megnyerni a csapat és döntetlen is csupán három született.

Persze némi bizakodásra ad okot, hogy az ETO-nak az utóbbi időben mindig jól megy az Újpest ellen. A lilák legutóbb majdnem négy éve, 2006. december 10-én tudták legyőzni az ETO-t, akkor az Integrál-DAC sporttelepén 3–0-ra nyertek a fővárosiak.Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. Batistuta 2010. november 30. 11:12
  „Marinellit a kezdőbe!!! Vamos Argentina!”
 • 23. imrus 2010. november 29. 22:29
  „A csapat küzdött és akarta a győzelmet. így kell játszani és újra jó lesz az ETO !
  Csúsztak, másztak és mentek, hajtottak! Ez a foci!
  Gratulálok !
  Nem fáztunk abban a hidegben. Kár, hogy majdnem meg tudtuk számolni mennyien voltunk. A TV nem adta vissza azt a hangulatot, ami ott volt!

  Hajrá ETO !”
 • 22. Szabra 2010. november 29. 16:51
  „Pintér Attila legyen Győr díszpolgára !!! Követeljük ........ Ez a legkevesebb a győzelemért...”
 • 21. ninja0808 2010. november 29. 07:57
  „Végre megint a régi volt a csapat igy továb HAJRÁ ETÓ”
 • 20. duc_de_Orbieu 2010. november 28. 21:07
  „szopott az ute (utolsó tanyasi egyesület)......:DDD
  Hajrá ETO!!!

  Egyébként egy igaz lila-fehár együttes van: a VFL OSNABRÜCK”
 • 19. háté 2010. november 28. 20:08
  „18. hozzászólás panka2

  Jó voltál, így tovább--HAJRÁ ETO!--Hajrá Győr!”
 • 18. panka2 2010. november 28. 20:04
  „Ma nem is volt hideg, szikrázott a nap, s a fiúk a pályán csodálatosan fociztak. a lila tehenek elmehettek milkába legelni.... Ma boldog vagyok, hogy az én kis rövidnadrágos barátaim végre kitűnően játszottak. Örül a lelkem.
  Ma nem tavasz volt hanem nyár, érnek a gyümölcsök. Leszünk még bajnokok!
  Hajrá ETO!
  Így jártál hiába a para Hana... most fagyhat le a mosoly az arcocskádról.
  Hajrá Győr! Hajrá ETO!”
 • 17. balazsmail 2010. november 28. 19:48
  „13. Vincent_Hana 2010.11.28. 18:00

  Akkor most szomorú lehetsz.”
 • 16. sivatag66 2010. november 28. 19:02
  „a kapu jább alsó sarkába. 1-1 ?????????????????????
  jább ?????????????????”
 • 15. sivatag66 2010. november 28. 18:58
  „1:1”
 • 14. annobon 2010. november 28. 18:11
  „Javaslom bontsák le a dtadiont. Ennyi néző egy falusi pálya mellett is elférne!”
 • 13. Vincent_Hana 2010. november 28. 18:00
  „moderálva”
 • 12. sziszka69 2010. november 28. 17:51
  „Pintérből már megint előtört a kúltúra a lesgól után!Szégyen hogy ilyen palikat megtűrnek!!!”
 • 11. lászló8 2010. november 28. 17:47
  „Olyan mintha az Úipest játszana hazai pályán!Hol vannak a győri "szurkolók"?”
 • 10. panka2 2010. november 28. 16:55
  „Most indulok. Óriási reményekkel teli. Várom az áhított győzelmet. Remélem utána öröm könnyeket hullajtok.
  Mikor, ha nem most, de nyernünk kell!
  Soha el nem múló szeretettel: Hajrá ETO!
  -p- a kispad mögül... nem ül, áll, és szurkol. Úgy vágyom a győzelemre, mint kisgyermek a Mikulásra. Vajon mi lesz a meglepi????”
 • 9. ninja0808 2010. november 28. 10:42
  „http://www.youtube.com/watch?v=lSomIaTXlJ4&feature=related KLIK A LINKRE VAGY MÁSOLD BE A GOGLÉBA
  HAJRÁ ETÓ”
 • 8. ninja0808 2010. november 28. 10:41
  „http://www.youtube.com/watch?v=lSomIaTXlJ4&feature=related”
 • 7. ninja0808 2010. november 28. 10:35
  „Ma Gyözni kell mert bajlesz HAJRÁ ETÓ”
 • 6. imrus 2010. november 28. 00:25
  „Mérges vagyok a bunker ficiért Pinyő! De nem tudok nem kimenni a meccsre.
  Jó lenne taktikát váltani és 6:5-re nyerni, nem az utolsó percben 0:0 -nál kapni egy gólt és röhögjön rajtunk az ország!
  Nem is értem néha, hogy a félpályától miért nem előre rugjuk a labdát a hazaadás helyett.
  De a rossz taktika helyett a továbbiakban nem kellene minden másban keresni a hibát!
  Azt is jó lenne tudni, hogy ilyen nagy játékos hiánynál hol van az utánpótlás?
  Talán meglepetésként be kellene dobni néhány fiatal gyereket, akik lelkesedésből még képesek felszántani a pályát!”
 • 5. RP 2010. november 27. 17:24
  „Teljes szégyen az eddig gyűjtögetett 17 pont. A Siófoknak is ennyi van, nem égő?
  Be KELL gyűjteni a köv. két meccsen a 6 pontot, aztán keresni egy Sivic kaliberű edzőt, aki egy kicsit rendet tesz a keretben, a helyükön játszatja a játékosokat és nekiállunk támadni a mérkőzéseken.”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kézilabda: tornagyőzelemmel hangoltak az EB-re

A nyolc nap múlva kezdődő Európa-bajnokságra készülő magyar női válogatott a tunéziai után vasárnap… Tovább olvasom