Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

NB III: Élen a Soproni Vasutas

Győzelmével és a Pápa B botlása után átvette a vezetést az SVSE az NB III Bakony-csoportjában
SVSE–Sárvár 1–0 (0–0)
Sopron, 300 néző. V.: Schnellbach.
SVSE: Fentős (Kiss Sz.) - Bozsoki, Szmiljanic, Tóth D., Ramos (Horváth T.), Polreczki, Planéta, Lazic, Török (Horváth D.), Bognár, Bausz. Edző: Végh Tibor.
Sárvár: Szakos - Szabó I., Horváth L., Varga J., Sümeghy, Gosztolya (Major M.), Tancsics, Németh Z., Máthé, Sinka, Fehér M. Edző: Németh József.
Gsz.: Bausz.
Az eseménytelen első 15 perc után két hazai védelmi bakit követően Ramos hárított önfeláldozóan a gólvonalról. Második mentése során a kapufának ütközött, megsérült, s a szintén balszerencsésen közbeavatkozó Fentős kapussal együtt cserére kényszerült.
Fordulást követően meddő próbálkozás után a 78. perc hozta meg a mindent eldöntő találatot: a sárvári védelem nem tudott felszabadítani, s a jókor, jó helyen álló Bausz 6 m-ről a háló közepébe lőtt. 1–0. A gól után élénkebbé váltak a csapatok, itt is, ott is kialakultak helyzetek, de az eredmény már nem változott. Végh Tibor legénysége a vártnál nehezebben ugyan, de hozta a kötelezőt.
Jók: Bausz, Lazic, Planéta, Horváth T., ill. Szakos, Varga J., Sinka.
Végh Tibor: – Egy rendkívül stabil csapat ellen nagyon nehéz mérkőzést játszottunk, de úgy érzem, ennyivel jobbak voltunk.
Németh József: – Nagy taktikai csatában hetvenöt percig jól alkalmazkodtunk a soproniak játékához, ám előrejátékban többet vártam a fiúktól.
Erdélyi Géza

Kőszeg–Lipót-Pékség 2–1 (1–1)
Kőszeg, 100 néző. V.: Nagy T.
Kőszeg: Pfeiffer – Keresztes, Fehér, Őri, Táncsics, Földesi, Molnár, Gukcsó, Weltler (Imre), Szolyák, Korényi (Horváth A.). Edző: Neudl Gábor.
Lipót: Rom – Ásványi, Lakatos, Töltősi, Jurics, Dombi, Lappincs, Magyar (Török), Sütöri, Gál, Fajkusz. Edző: Gunyhó Ferenc.
Gsz.: Földesi, Szolyák, ill. Fajkusz.
Az első perctől kezdve a lipóti csapat vette át az irányítást és a 18. percben gólt is szerzett. Gál a bal oldalon vezetett támadást, beadását Fajkusz hat méterről a hálóba lőtte. 0–1. A 30. percben egy lipóti bedobás után a kőszegiekhez került a labda, Szolyák Földesit indította, aki néhány lépés után a jobb alsó sarokba lőtt. 1–1. A 75. percben nagy meglepetésre vezetést szerzett a Kőszeg: Szolyák kapott labdát a bal oldalon, egy csel után kapura lőtt, a labda a lipóti kapu bal oldalában kötött ki. 2–1.
Összességében a lipótiak nem tudták kihasználni a jobbnál jobb helyzeteiket, és a második félidőben bátrabban játszó kőszegiek hatalmas lelkesedéssel a maguk javára tudták fordítani a mérkőzést.
Jók: mindenki, ill. senki.
Neudl Gábor: – Amit eltervezett a csapat, azt végrehajtottuk. Úgy érzem, hogy a játék alapján megérdemeltük a győzelmet.
Gunyhó Ferenc: – Rossz mérkőzésen gyenge teljesítményt nyújtottunk.
Kalmár László

Bük–MTE 1904 1–1 (0–0)
Bük, 50 néző. V.: Szepesi M.
Bük: Molnár M. – Hegedűs B., Nyírő, Varga Z., Borfán, Kovács Zs., Németh P., Földvárszki, Weinelt, Molnár M. (Kocsis Cs.), Szalai Sz. (Tóth A.). Edző: Takács Gábor.
MTE 1904: Antal – Gardó, Ladiszlaidesz, Schmatovich, Böcskör, Mészáros P., Kovács M. (Burkus), Németh B., Horváth Á., Régi, Kovács Á. Edző: Siska Attila.
Gsz.: Molnár M., ill. Burkus M.
Az első félidőben az MTE szinte egykapuzott, de a sok kidolgozott helyzetből egyiket sem sikerült kihasználnia. A második félidő ugyanott folytatódott, ahol az első abbamaradt, aztán a 60. percben Molnár lépett ki a védők között, rávezette a labdát Antalra, aki védett, de a labda visszapattant róla Molnárra, akiről becsorgott a gólvonal mögé. 1–0. A gól után az MTE nagyobb sebességre kapcsolt, de inkább a mezőnyben folyt a játék, és közben repkedtek a sárga lapok a sok szabálytalanság miatt. A 86. percben Mészáros Péter ívelt előre Burkus Máté irányába, aki a védők között kilépett és 11 méterről bomba gólt lőtt a hosszú sarokba. 1–1. A 91. percben a Büknek volt még lehetősége a győzelemhez, de Antal bravúrral védett. A mérkőzésen az MTE-nek nagyobb gólkülönbséggel kellett volna győznie, de végül az ellenfél talált gólját követően futott az eredmény után egy lelkesen, de sok szabálytalansággal játszó Bükkel szemben.
Jók: Kovács Zs., Földvárszki, Weinelt, Molnár M., ill. Gardó, Ladiszlaidesz, Mészáros, Kovács Á.
Takács Gábor: – Megnyerhettük volna a mérkőzést, de úgy érzem, reális eredmény született.
Siska Attila: – A játék az eddigi mérkőzéseket idézte, azaz kihagytuk a helyzeteket és egy hibából hátrányba kerültünk.
Mészáros Attila

Csorna–Hévíz 0–1 (0–0)
Csorna, 150 néző. V.: Vass.
Csorna: Lőre – Simita, Nagy Sz., Szigeti, Csonka, Dorogi, Véghelyi (Kiss M.), Horváth A., Molnár G. (Kránitz), Varga Z., Murányi (Németh D.). Edző: Varga Péter.
Hévíz: Szabó A. – Fisli, Tóth G. (Herbály), Kovács Zs., Németh Sz. (Buza), Páli N., Horváth E., Horváth Gy., Kovács R., Pandur, Babati (Páli K.). Edző: Damina László.
Gsz.: Horváth Gy.
A mérkőzés csornai támadásokkal kezdődött, a hazai együttes beszorította ellenfelét. Öt szögletet végzett el a Csorna, melyekből gól azonban nem született. A 35. percben Dorogi remekül húzott el a jobb oldalon, visszagurítása Varga Zoltán elé került, aki a kapufára lőtt.
A második félidőben szintén a Csorna játszott fölényben, de ahogy az elmúlt héten, ezen a találkozón sem volt szerencséje a hazai csapatnak: három 11-es gyanús szituációból egyszer sem szólalt meg a játékvezetői síp. A kihagyott helyzetek a 90. percben bosszulták meg magukat, ekkor Pandur iramodott meg a jobb oldalon, begurítására Horváth Gyula érkezett, aki a kapu közepébe bombázott. 0–1.
Hiába játszott mezőnyfölényben a hazai együttes, nem tudta értékesíteni lehetőségeit, sőt, a játékvezető többször is hibázott a Hévíz javára, amely így három ponttal távozott.
Jók: Szigeti, Nagy Sz., Horváth A., ill. mindenki.
Varga Péter: – A végig védekező vendégek egy lesgóllal elvitték a három pontot, de tudomásul kell vennünk, hogy rúgott gól nélkül nem lehet mérkőzést nyerni.
Damina László: – A jelenlegi helyzetünkben sikernek könyveljük el a megszerzett három pontot.
Családi János

További eredmények: Várpalota–Badacsonytomaj-Tapolca 0–0, Celldömölk–Haladás B 1–2, ZTE B–Balatonfüred 0–5, Pápa B–Répcelak 4–5.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miami tenisztorna - Gasquet kiesett

A hazai közönség előtt szereplő Mardy Fish vasárnap két játszmában nyert a francia Richard Gasquet… Tovább olvasom