Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

NB III - Gólerős ETO II az élen

Győri ETO FC II–Veszprém 5–1 (3–0)
Győr, 50 néző. V.: Molnár A.

ETO II: Horváth D. (Vida) – Nagy B., Lenzsér, Kozma, Medgyes, Nagy Á., Mervó, Illés, Matetits, Szabó B. (Mayer), Vankó (Farkas Z.). Edző: Jäkl Antal és Kulcsár Zsolt.

Veszprém: Kádár – Garai, Czvetkó, Kuti, Pavlitzky, Burcsik, Ács, Hevesi-Tóth, Hanák, Horváth B. (Mühlbauer), Kovács K. (Sinkó T.). Edző: Jugovits Lajos.

Gsz.: Mervó (3.), Matetits (2.), ill. Hevesi-Tóth.

Bár öt hiányzója volt az ETO II csapatának – Sipőcz, Pongrácz, Csató, Leal és Szolga –, az első perctől beszorította ellenfelét a házigazda, és idő kérdése volt, mikor szerez vezetést a zöld-fehér együttes. Matetits ezúttal centerként a mezőny egyik legjobbja volt, szépen adta vissza a rálőtt passzokat és jól került helyzetbe is. Az első félidőben az orkánerejű szél a veszprémieket támogatta, de az ETO II okosan a földön tartotta a labdát, és a játékosok jól mozogtak be a kevés üres területbe, ennek köszönhetően hamar megnyugtató előnybe kerültek Illésék. A gólhelyzeteit száz százalékban kihasználó Mervó járt ebben az élen, aki az ETO első, harmadik és ötödik gólját is jegyezte, míg a másik két találat a sorminta alapján Matetitsé lett. Egy harmadik M betűs, Mayer is betalált, de les miatt nem adta meg a játékvezető a gólt – míg a túloldalon a Veszprém tulajdonképpen egyetlen veszélyes támadása végén Vida találta el a csatár lábát, és így a piros-kékek büntetőt lőhettek, amit Hevesi-Tóth magabiztosan értékesített. Miután a csákváriak a pályájuk miatt halasztást kértek erre a fordulóra is, az ETO átvette a vezetést a tabellán, és a három tavaszi mérkőzésen elért három győzelem és 13–2-es imponáló gólarány jelzi: van fantázia a győri fiatalokban, így nem lenne meglepő, ha a játékosok közül többen lehetőséget kapnának a felnőttcsapatban is.

Jók: Mervó, Matetits, Nagy Á., Medgyes, Illés, ill. Pavlitzky, Hevesi-Tóth.
Kulcsár Zsolt: – Nem fogadott bennünket kegyeibe az időjárás, ugyanakkor az irreális körülményekhez jobban alkalmazkodtunk, így fontos győzelmet arattunk.

Jugovits Lajos: – Teljesen megérdemelt ilyen különbséggel az ETO sikere, sajnos az őszhöz képest jelentősen gyengültünk.

BKV Előre–Futura Mosonmagyaróvár 0–0
Budapest, 50 néző. V.: Jakab.

BKV: Bozsó – Kálmán Zs., Berki, Tányéros, Csikós, Juhász D. (Schmidt), Petrezselyem, Dobó (Marczinka), Merczel, Kerek, Varga T. (Karacs) Edző: Soós Imre.

Mosonmagyaróvár: Boros – Kálmán A., Nagy Á., Domanyik, Tóth Gy., Horváth Á., Molnár T., Darázs (Angyal), Horváth R. (Szénási), Hajós, Fekete T. (Simon A.). Edző: Tiba Zoltán.

Az első félidőben meghatározó szerepet az orkánerejű szél játszott. Egyik csapat sem tudott igazán gólveszélyes helyzetet kialakítani, de a látottak alapján mégis inkább a vendégcsapat játéka volt magabiztosabb. A második félidőben a Mosonmagyaróvár veszélyesebben támadott, de a játék nagy részében mezőnyben folyt a játék tovább, gólt egyik csapatnak sem sikerült szereznie.

A játék képe és a helyzetek alapján a vendégcsapat megérdemelte volna a győzelmet.

Jók: Kálmán, Merczel, Kerek, ill. mindenki.

Soós Imre: – Végig mi domináltunk, de sajnos a hatalmas szél irreálissá tette a játékot.

Tiba Zoltán: – Benne maradt a két pont a mérkőzésben.
Mészáros Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NB II - Egy-egy gyirmóti és SVSE pont

A soproniak pontosabb játékkal talán a győzelmet is megszerezhették volna Ajkán. Tovább olvasom