Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

NB II: pénz nélkül, eredményesen

Eredményesen szerepeltek a megyei kézilabda-csapatok az NB II-ben, mind a női-, mind a férfi-csapatok.

Az újonc Széchenyi ESE a nőknél dobogóra állhatott, a VKCSK pedig negyedik lett. A győrújbaráti férfiak szintén negyedik helyen végeztek.

Újoncként harmadikak

Újonc létére kiválóan helytállt az NB II-ben a Széchenyi ESE női csapata. Simon József tanítványai egy közepes ősz után tavasszal tízszer győztek, s csak a bajnok Komáromtól kaptak ki. Ez pedig elég volt ahhoz, hogy felérjenek a dobogóra az egyetemisták. A csapatban a sok jó teljesítmény közül a kapus Hofbauer Petráé és Szórádi Kataliné emelkedett ki.
A jövőről keveset tud a szakvezető. Az biztos, hogy új kapus után kell nézni, s nagy kérdés, hogy felvett diákok közül kit tudnak majd a csapathoz irányítani.
A széchenyisek egyébként nemzetközi téren is hallatták hangjukat az idén: május végén a hollandiai Eindhovenben a 35. Octopus-kupán holland, norvég, dán, francia, német és angol csapatokat megelőzve az első helyet szerezték meg.

Lecsúsztak az éremről

A győri VKCSK szinte végig a második helyen állt, ám az utolsó fordulóban hazai pályán kikapott a Vasvártól, így a hármas holtversenyből – a Vasvárnak, a Széchenyi ESE-
nek és a VKCSK-nak ugyanannyi pontja volt – Csomor Tibor együttese jött ki a legrosszabbul. Mindez azt jelenti, hogy harmadik NB II-es szezonjában csúszott le egy hajszállal a dobogóról a gárda.
Utánpótlásszinten viszont eredményesen szerepelt a klub. A Horváthné Ritter Erika vezette ifjúságiak másodikak lettek, pedig a tavalyi bajnokcsapatból szinte senki sem maradt hírmondónak. Az új összetételű gárda azonban kiválóan teljesített.

Csomor Tibor, aki nemcsak edzőként, hanem elnökként is tevékenykedik a klubnál, elmondta: három-négy új igazolás mindenképpen várható, bár anyagiakban nem dúskál az egyesület. Ennek ellenére bízik benne, hogy jövőre helyezésben is sikerül végre előbbre lépnie a csapatnak.

Rengeteg volt a sérülés

A férfibajnokságban az Unitranscoop-Győrújbarát negyedik lett, csakúgy, mint tavaly. Egy éve nagyon közel volt a bronzéremhez Vesztergom Zoltán csapata, ezúttal azonban a rengeteg sérült miatt az is dicséretes, hogy ennyire elöl végzett a gárda. Előfordult olyan, hogy nyolcan dőltek ki a sorból. Nem csoda, hogy különösen a támadásvariációkat nem sikerült kellőképpen begyakorolni. Ezt jelzi az is, hogy a legkevesebb gólt dobták az egész mezőnyben, lelkesedéssel azonban – különösen védekezésben – pótolni tudták az egyéb hiányosságokat a játékosok.

A fő gondot a jövő szempontjából az jelenti, hogy új főszponzor után kell nézni, hiszen az Unitranscoop elhagyja az együttest. Ezenfelül Vesztergom Zoltán szerint a játékoskeret is frissítésre szorul, hiszen több idősebb kézilabdázó is abbahagyja a játékot. Pénz hiányában elsősorban olyan fiatalok érkezése várható, akik amatőrként is vállalják a játékot, s esetleg a Győrújbarát érintésével kerülhetnek majd később magasabb osztályba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mátyus visszatért Győrbe

A héten Németországban tartózkodó Mátyus János marad Győrött. Darko Peric nem kell a Torpedo… Tovább olvasom