Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

NB II foci - Mészöly Géza az ETO FC Győr új vezetőedzője - fotók

A labdarúgó NB II-ben szereplő ETO FC Győr új vezetőedzője az 51 éves Mészöly Géza.
A szakember kétéves megállapodást kötött a zöld-fehérekkel. Az eddigi vezetőedző, Szentes Lázár szerződését közös megegyezéssel felbontották. Jelentősen átalakítják a játékoskeretet, az első új szerzemény Jakab Dávid az MTK-ból. A cél két éven belül – de ha lehet, már a következő bajnokságban – az NB I-be jutás.
Mészöly Géza az ETO FC Győr új vezetőedzője - pénteken sajtótájékoztatón jelentették be a döntést. Fotók: Mészáros Mátyás
Mészöly Géza a Fóti SE-nél kapott először vezetőedzői feladatot, megfordult a REAC-nál, majd az Újpest trénere lett. 2004-től 2006-ig állt a lila-fehérek alkalmazásában, két második helyet is begyűjtve. Ezután a Vasashoz szerződött, majd ismét Újpest következett. Egy ideig a magyar U18-as válogatott szövetségi kapitánya is volt, majd 2015 januárjától 2017 nyaráig a Szombathelyi Haladást irányította. A vasiakkal egy 5. és egy 6. helyezést ért el az élvonalban.

– Mészöly Géza az ETO új vezetőedzője – jelentette be Soós Imre, a zöld-fehér klub ügyvezetője a tegnap délelőtt tartott sajtótájékoztatón, majd így folytatta: – Az elődjével, Szentes Lázárral közös megegyezéssel szerződést bontottunk, neki egyben köszönjük az itt elvégzett munkáját.

Az ETO menedzsmentje kétéves koncepciót állított fel, amelynek végén kötelező az NB I-be jutás, de már idén is az első-második hely valamelyikének megszerzése a cél.

– Több szakemberrel tárgyaltunk, közülük Mányi József tulajdonos választása Mészöly Gézára esett – indokolt Soós Imre. – Közösen szeretnénk egy eredményes csapatot kialakítani. A játékoskeretben mindenkinek június harmincadikáig érvényes a szerződése, a hétfőn kezdődő felkészülésen ezért mindenki a vezetőedző rendelkezésére áll, ő dönt, hogy kikre számít a folytatásban. Tervezzük minőségi javulást jelentő futballisták leigazolását, elsősorban olyanokét, akiknek győri kötődésük van vagy az ETO-ban nevelkedtek. Idősebbek és fiatalabbak, nemzetközi rutinnal rendelkezők egyaránt szerepelnek a terveinkben, de neveket egyelőre nem mondhatok, mert aláírt szerződések még nincsenek.

Mészöly Géza két év alatt a harmadik szakvezető lesz az ETO-nál a tavaly szeptemberben leváltott Bekő Balázs és a most távozó Szentes Lázár után.

Az új szakvezető 51 éves, játékosként 1988 és 1995 között 18 alkalommal ölthette magára a magyar válogatott címeres mezét. Edzőként 2001-ben a Fóti SE-nél debütált, majd megfordult a REAC, az Újpest és a Vasas kispadján is. 2012-től Magyarország U18-as válogatottjának, 2013-tól Magyarország U19-es válogatottjának kapitánya volt, ezután pedig, 2015-től a Szombathelyi Haladás csapatát irányította vezetőedzőként, ahonnan 2017-ben távozott.

– Az ETO mindig etalon volt számomra, komoly hagyományokkal rendelkező klub, ahová ellenfélként is mindig szívesen jöttem. Nem az udvariasság mondatja velem, de megtiszteltetésnek érzem, hogy most rám gondoltak a vezetők és sok nagynevű edzőt követhetek ezen a poszton – kezdte szimpatikus belépőjét Mészöly Géza.
– Mányi József tulajdonossal és Soós Imrével hatszemközt, úgy érzem, eredményes tárgyalásokat folytattunk. Szimpatikusak voltak a felvázolt célok. Boldog, motivált és nagyon lelkes vagyok és remélem, ezt a lelkesedést át tudom adni a játékosoknak is. Ugyanis az ETO-nál minden alkalmazottnak büszkének kell lennie arra, hogy itt lehet.

 A célokról a következőket mondta: – Kétéves ciklusban gondolkodunk. Az azonnal NB I-be jutás kimondásával nem akarjuk indokolatlanul nagy nyomás alá helyezni a fiatal játékosainkat. Ez persze nem zárja ki azt, hogy már az első évben elérjük a célt és az ETO-t visszajuttassuk az NB I-be. Minden mérkőzésen dominálni akarunk, támadni és gólokat szerezni, de nem hanyagolhatjuk el a védekezést sem. A világbajnokság mérkőzései az élő példák, hogy védekezni minden csapat megtanult, ez már alapkövetelmény a dominálás mellett.

Bemutatták az idei első új szerzeményt: Jakab Dávidot, aki az MTK-ból érkezett Győrbe és a 10-es számot viseli majd a mezén.

– Öt évvel ezelőtt már volt róla szó, hogy ideszerződöm, de akkor nem sikerült – mondta magáról Jakab Dávid. – Büszke vagyok rá és egyben megtiszteltetésnek érzem, hogy az ETO labdarúgója lehetek. Kiegyensúlyozott szereplésben bízom, remélem, bebizonyítjuk, hogy az ETO-nak az NB I-ben a helye.

Soós Imre beszélt arról is, hogy megváltozott az ETO-t működtető cég neve: a futball és futsal kft. helyett ezentúl ETO Futball Sportszolgáltató Kft.-nek hívják és a vállalkozás száz százalékban a jelenlegi tulajdonosé. A futsal visszakerül korábbi helyére, egy másik tulajdonú kft.-be.

– A következő idénytől változások lesznek a bérletvásárlási lehetőségekben, többféle bérletet alakítottunk ki – említette végül az ügyvezető. – Szeretnénk úgy működtetni az ETO-t, hogy a szurkolóink érezzék, minden megváltott bérlettel, minden forinttal az egyesületet segítik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támadják és learabozzák a svéd középpályást - az egész válogatott kiállt mellette - videó

Támadják és learabozzák a svéd középpályást - az egész válogatott kiállt mellette - videó
Rasszista támadások célpontja lett a svédek középpályása, Jimmy Durmaz és családja, miután az ő… Tovább olvasom