Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

NB II foci - Fordított a Gyirmót az ETO ellen: Gyirmót-ETO 2-1 - fotók

NB II foci - Fordított a Gyirmót az ETO ellen: Gyirmót-ETO 2-1 - fotók
Hátrányból tudott fordítani a Gyirmót. A győzelmükhöz kellett egy hatalmas ETO-öngól is.
Merkantil Bank Liga NB II., 17. forduló

Gyirmót FC Győr - WKW ETO FC Győr 2-1

Alcufer Stadion, Gyirmót
Jv.: Andó-Szabó (Király K., Kulman T.)

Gyirmót: Rusák - Szilvási, Nagy P., Széles, Strestik (Présinger 87'), Horváth R. (Sandal 55'), Heffler, Varga P., Kontár, Lázár, Herjeczki (Krebsz 82'). Vez. edző: Szepessy László.

ETO FC Győr: Horváth T. - Tajthy, Koszó, Bagi (Vadász 57'), Mervó (Magasföldi 65'), Jakab, Völgyi (Koltai 77'), Szimcso, Andric, Vukasovic, Kovács K. Vez. edző: Király József.

Gólszerző: Vukasovic (öngól 58'), Kontár (86'), ill. Andric (12'). 
Sárga lap: Heffler (6'), Szilvási (17'), Varga P. (32'), Széles (90+2'), ill. Tajthy (52'), Mervó (53'), Völgyi (73').
NB II foci - Gyirmót-ETO 2-1 - Fotó: H. Baranyai Edina

A Gyirmót hátrányból fordítva győzte le a megyei rivális, vendég Győrt a labdarúgórúgó NB II 17. fordulójában. Szepessy László együttese sikerével továbbra is vezeti a másodosztályt.
16:43

A csapatok még melegítenek, a nézőtéren ezalatt egyre többen foglalják el a helyüket, mind a hazai, mind a vendégek oldalán.

1. perc

A gyirmótiak kezdik a meccset.

6. perc

Strestik a félpályáról a kapu elé íveli a labdát, a hosszún érkező társ "eltűnik". Sípszó nincs, csak kicsit később, egy kemény szabálytalanság után, ami miatt Andó-Szabó felmutatja a sárga lapot Hefflernek.

10. perc

Jakab szöktetné Mervót, ám a passz kicsit hosszabb a kelleténél, és Rusák a kapuból kimozdulva fel tudja szedni a labdát.

12. perc

Baloldai ETO-akció végén Andric cselezget egy kicsit, aztán elfektet néhány gyirmóti védőt, majd 17 méterről félmagasan a bal sarokba lő. 0-1

17. perc

Szilvási kap sárgát reklamálásért.

19. perc

Tajthy rúgja fel az ETO térfelén Nagyot, ez már nem az első kemény szabálytalansága volt. 

20. perc

Vukasovic veszít labdát az alapvonaltól 6 méterre, a visszapasszolt labdát előbb Nagy Patrik lövi egy blokkoló ETO-védőbe, aztán az ismétlés - ugyancsak egy ETO-játékos lábáról - a kapu mellé pattan. 

26. perc

Andric kerül megint helyzetbe, a bal oldalról indulva az ötös sarkáig cselezte magát, a középre passzolt labdábba Rusák ér bele furcsán, de végül szerencsésen - a labda így elmegy keresztbe a kapu előtt.

28. perc

Szimcso íveli a labdát jobbról a kapu előterébe, a középen álló két zöldmezes közül végül Mervó jut lövéshez, ám a próbálkozása alaposan kapu fölé száll.

32. perc

Varga kap sárgát. Szerinte a labdát találta el, Andó-Szabó szerint Völgyit. 

36. perc

Gyors egymásutánjában kétszer is Vukasovicnak kell blokkolnia a tizenhatoson belül: előbb Heffler, aztán Horváth R. lövése után.

39. perc

Tajthy indítja Jakabot, aki a tizenhatoson belül visszaveszi a labdát, a lövését viszont blokkolni tudják a visszaérő hazai védők.

45+1. perc

Kissé céltalan passzolgatással telik az első félidő utolsó néhány perce. Egy ETO-akció az utolsó előtti mozzanat, amely végén a labda elmegy keresztben a kapu előtt. Az utolsó meg Rusák kirúgása.

46. perc

Csere egyik oldalon sincs, így folytatódik a városi rangadó.

52. perc

Tajthy most már kiérdemli a sárgát, Strestiket rúgta fel az oldalvonalnál.

53. perc

Mervó is besárgul, lesen indult, és sípszó után rúgta el a labdát. 

55. perc

Cserél a Gyirmót: Horváth R. helyére Sandal Dominik érkezik.

57. perc

Cserél az ETO is: Bagi sérül meg, helyére Vadász áll be. 

58. perc

Ritkán látható öngóllal egyenlít a Gyirmót. Heffler cselezi be magát a tizenhatos előteréig, de mielőtt kapura lőhetne, védője, Vukasovic elrúgja előle a labdát, amely védhetelenül vágódik Horváth kapujának bal oldalába. 1-1. 

62. perc

Strestik íveli az ötös jobb sarkára a szabadrúgást 28-ról, Lázár fejeli vissza a kapu elé a labdát, amibe Völgyi ér bele: centikkel megy el a jobb ficak felett a labda.

65. perc

Mervó helyére jön Magasföldi.

68. perc

Kecsegtető helyről, 25 méterről, a kapuval majdnem szemből lőhet szabadrúgást a Gyirmót: Strestik a sorfalat lövi ki.

70. perc

ETO-akció: Andric ugratja ki Szimcsót, aki 13 méterről, balról lő. Rusák üti szögletre a labdát.

73. perc

Völgyi gázolja el Hefflert a kaputól 18 méterre. Szabadrúgás, sárga lap.

74. perc

Strestik kapu fölé csavarja a szabadrúgást.

77. perc

Koltai jön Völgyi helyére.

80. perc

Hatalmas EOT-helyzet marad ki. Andric cselezget, már Rusák is fekszik, aztán Andric visszagurítja a labdát Magasföldinek, aki 12 méterről a kapu közepét célozza. Széles a gólvonalról ment. 

82. perc

Krebsz Máté érkezik, Herjeczki hagyja el a pályát. 

86. perc

Megfordítja a meccset a hazai csapat! Strestik szögletét Kontár a kapunak háttal állva fejeli-csúsztatja a kapu bal alsó sarkába. 2-1

65. perc

Mervó helyére jön Magasföldi.

80. perc

Hatalmas ETO-helyzet marad ki. Andric cselezget, már Rusák is fekszik, aztán Andric visszagurítja a labdát Magasföldinek, aki 12 méterről a kapu közepét célozza. Széles a gólvonalról ment. 

86. perc

Fordít a Gyirmót! Strestik szögletét Kontár csúsztatja a hosszú alsóba. 2-1

87. perc

Présinger jön Strestik helyére - nagy tapsot kap a gyirmótiak tizenötöse.

90+1. perc

Három perc lesz a ráadás.

90+2. perc

Széles kap sárgát időhúzásért.

90+3. perc

ETO-szabadrúgással ér véget a meccs, Horváth is előremegy. Jakab szabdrúgása végül nem okoz veszélyt, Andó-Szabó pedig lefújja a meccset.

18:54

Szép befejezése a meccsnek: mindkét tábor megtapsolja a csapatát, a csapatok pedig megköszönik a bíztatást.

Kerek számhoz érkezett a vasárnapi NB II-es bajnoki találkozóval Győr két legjobb csapatának rivalizálása. A 17 órakor kezdődő Gyirmót FC-ETO FC derbin tizedik tétmérkőzésén feszül egymásnak a két alakulat.

A két csapat statisztikák tekintetében igen kiegyensúlyozott képet mutat. A két együttes négy győzelemmel és egy döntetlennel áll az egymás elleni eredményeket tekintve, de az ETO harminc, a Gyirmót tizenöt gólt lőtt eddig a rivális hálójába.
 
Dinjar (ETO) és Fitos (Gyirmót) csatája egy korábbi mérkőzésen.
Dinjar (ETO) és Fitos (Gyirmót) csatája egy korábbi mérkőzésen.

A két csapat 1998. augusztus 25-én találkozott először, akkor Magyar Kupa-mérkőzésen. Ez volt a zöld-fehérek legnagyobb győzelme, ugyanis 14-1-re nyertek idegenben. A kupában egyébként még kétszer találkoztak azóta a csapatok - 2013-ban és 2014-ben -, s míg előbbit 3-0-ra nyerte az ETO, legutóbb már a kék-sárgák jutottak tovább a következő fordulóba 2-0-ás eredménnyel.

A Ligakupában két alkalommal is egy csoportba sorsolták a két egyesületet, s az oda-vissza vágós párharcok során született meg az egyetlen döntetlen is. A 2-2-es gyirmóti meccs mellett 5-1-re, illetve 4-1-re nyert a patinás zöld-fehér csapat, míg az idén 25 éves peremkerületiek 3-1-re nyertek az ETO Parkban 2014 novemberében. Érdekesség, hogy az akkori csapatból Tóth Dávid, Nemanja Andric és Völgyi Dániel tagja jelenleg is a Rába-partiak keretének.

Ami a bajnokságot illeti, tavaly találkozott először a két együttes. Az NB II-es pontvadászatban kétszer kék-sárga győzelem született. Hazai pályán Kiss Máté és Stieber András góljaival lett 2-0 a Gyirmótnak, míg a Nagysándor József utcai találkozón Sandal Dominik, Nagy Patrik és Présinger Ádám szerezte a vendégek góljait. A 3-1-re végződő ütközet ETO-gólját a jelenlegi csapatkapitány, Magasföldi József szerezte.

A mostani derbit megelőzően biztosra vehető, hogy jó hangulat lesz az Alcufer Stadionban annak ellenére, hogy a zöld-fehérek idén nem muzsikálnak jól, ellentétben a házigazda Gyirmóttal, akik vezetik a tabellát. Habár a helyezések alapján nem lenne rangadó a két feljutást megcélzó városi rivális összecsapása, a presztízs és a szurkolók mindenképpen jó játékba hajszolhatják kedvenceiket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái