Kisalföld logö

2018. 10. 18. csütörtök - Lukács 10°C | 21°C Még több cikk.

NB II: Bizakodó megyei együttesek a rajton

Kézilabda - A hétvégén elkezdődtek az NB II-es bajnokságok. A megyét – az Audi-ETO és a Győri ETO FKC utánpótlásával együtt – öt női és két férfiegyüttes képviseli.
A női bajnokságban a tavalyi ezüstérmes Széchenyi ESE ismét úgy vág nki az idénynek, hogy kevéssel az iskolakezdés előtt állt össze a gárda. Igaz, jelentős változás nincs a keretben, bár Németh és Hegedűs abbahagyta a játékot, a helyükre érkezett Bendes, Vígh, Molnár és Rácz. Utóbbi három játékos játékengedélye még nem készült el, ezért hagyták ki a nyitókört.

A győri VKCSK hetedik szezonját kezdi a harmadik vonalban. Csomor Tibor elnök nehéz idényre vár, márcsak azért is, mert meghatározó emberek távoztak. Imrefalvi és Kecskésné az NB I/B-s Tapolcába igazolt, míg Horváth N. a rivális Győrújbaráthoz. Hárman érkeztek is ugyan – Farkas Szentesről, Gyurkovics Veszprémből, Wunderli pedig az ETO-ból –, így létszámban megvan a csapat, de a távozók rutinja nagy érvágás. A klubhoz új elnökségi tag is csatlakozott: Kiss Péter támogatója is a VKCSK-nak, melynél nincs konkrét célkitűzés, csak annyi, hogy minél előbbre végezzenek a bajnokságban.

A Mogaac-Mosonszolnok tavaly a középmezőny első felében végzett, a cél most is ez. Kránitz János edző elmondta: kisebb nehézséget jelent, hogy két játékosuk is ösztöndíjjal külföldön tanul két hónapig, ám a Komáromból érkezett Tóth M. mindenképpen komoly erősítést jelent. Emellett továbbra is nagy gondot fordít az utánpótlás-nevelésre az egyesület.

A Győrújbarát tavaly gyengén szerepelt, ezúttal az első hat közé pályázik. Bálló Ferenc elnök elmondta, hogy ennek elérésben nagy segítségre lehet Erdős Melinda, aki korábban az ETO-ban is megfordult, majd Franciaországban, legutóbb pedig Szlovákiában légióskodott. A szakmai stáb nem változott, Joósz Attila munkáját továbbra is Gellér Ferenc segíti.

A férfiaknál szereplő Széchenyi ESE is sokkal jobb idényt vár, mint amilyenre a tavalyi sikeredett. Gazstonyi Tamás edző szerint a játékoskeret is sokkal inkább megfelel az osztály követelményeinek. Sikerült úgy igazolni, hogy most már a kezdősor mellett megfelelő minőségű cserék is rendelkezésre állnak, ráadásul a kapusposzton is a tavalyi egy helyett már ketten állnak rendelkezésre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra Arrabona-fesztivál és sokorói futás

Tömegsport - Két rangos amatőr futóversenyt rendeznek a megyében a hétvégén. A III.… Tovább olvasom