Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

NB II - Hátrányból nyert a Gyimrót

Szünetben még az SVSE vezetett.
SVSE-GYSEV–Dunaújváros 1–2 (1–0)
Sopron, 900 néző. V.: Kiss N.

SVSE: Halasi – Fazakas, Baranyai, Sifter, Maráczi – Horváth A. – Németh L., Deme, Szabó L. (Faggyas, 70.) – Erdélyi (Heffler, 68.), Gaál B. Szakmai igazgató: Supka Attila.

Dunaújváros: Milinte – Villám, Farkas V., Burucz (Kocsis G., 22.), Csehi T. – Lázár – Thiago (Godslove, 71.), Sárközi, Böőr, Petneházi – Urbin (Perovic, 84.). Edző: Dobos Barna.

Gsz.: Horváth A. (30.), ill. Urbin (62.), Petneházi (65.).

30. p: Soproni szabadrúgás után Sifter a jobb oldalról pontosan fejelt középre Horváth Andráshoz, aki egy csel után 8 m-ről higgadtan a kapu közepébe lőtt. 1–0.

62. p: Rosszul szabadítottak fel a soproni védők, a labda visszakerült saját tizenhatosukra, ahol Urbin megszerezve azt, néhány lépés után a kiszolgáltatott helyzetben lévő Halasi mellett a kapu bal oldalába helyezett. 1–1.

65. p: Urbin beadását követően Thiago ügyes mozdulattal Petneházit hozta kihagyhatatlan helyzetbe. Ő élt is a nagy lehetőséggel, 14 m-ről védhetetlenül bombázott a bal felső sarokba. 1–2.

Az osztály átlagszínvonalát jóval meghaladó iram és színvonal jellemezte a találkozót. Az első félóra végén esett ugyan az első gól, de ezt megelőzően akár Gaál B., akár Petneházi is megszerezhette volna a vezetést csapatának. Fordulás után tizenöt percen keresztül inkább a hazaiak veszélyeztettek, ám ekkor Dobos Barna legénysége nagyobb sebességre kapcsolt, átvette az irányítást, mely hamarosan egyenlítéshez, s három perc múlva a győztes gól megszerzéséhez vezetett. A vendégek ezután már tartották az eredményt, két cserével is igyekeztek tördelni a játékot. Ennek ellenére a 77. percben Faggyas egyéni akciója kis híján eredményes volt, de beadásáról lemaradtak társai.

Az ezúttal fekete-fehérben játszó vasutasgárda nem érdemelt vereséget, a döntetlen jobban megfelelt volna a játék képének. Ugyanakkor az is az igazsághoz tartozik, hogy egy rutinos játékosokból álló együttes ellen nem lehet ilyen hibákat elkövetni.

Jók: Horváth A., Németh L., Szabó L., Sifter, Halasi, ill. Milinte, Böőr, Petneházi, Urbin, Farkas V.

Supka Attila: – Az első félidőben összeszedetten, szervezetten játszottunk. Szünet után sajnos előjöttek a szokásos védekezési hibák, melyek a vesztünket okozták. Jó lenne, ha a koncentrációs képességünk kilencven percen keresztül tartana, mert csak így érhetjük el a céljainkat.

Dobos Barna: – Kemény meccsen győztünk egy nagyon jó csapat ellen. A mérkőzésen volt egy tizenöt-húsz perces időszak, mellyel maradéktalanul elégedett voltam. Rendkívül fontos volt számunkra ez a siker.
Erdélyi Géza

Gyirmót FC Győr–Kozármisleny 3–1 (0–1)
Gyirmót, 400 néző. V.: Kovács G.

Gyirmót: Somogyi – Hajba, Lengyel, Lázár, Farkas M. (Illés, a szünetben) – Magasföldi, Madarász – Beliczky, Papp K., Cseri (Fejes, 83.) – Andorka (Oross, a szünetben). Edző: Sisa Tibor.

Kozármisleny: Sólyom – Kiss M., Petrók, Vattai, Fenyvesi – Szabó B. (Varga B., 68.), Kovács T. – Fitos, Oláh, Cziráki (Nagy M., 64.) – Tóth D. (Nagy E., 55.). Edző: Eduardo Almeida.

Gsz.: Beliczky (58.), Illés (65.), Oross (90.), ill. Oláh (21.).

21. p: Fitos kitűnően ívelt a kapu elé a jobb oldalról, az érkező Oláh L. mellel maga elé tette a labdát, majd 15 méterről jobbal fordulásból a jobb alsó sarokba lőtt. 0–1.

58. p: Oross tört kapura középen, nagy helyzetből 12 méterről a kivetődő Sólyomba lőtt, akiről a labda a jobbösszekötő helyén érkező Beliczky elé került, ő pedig 7 méterről ballal a kapu bal oldalába lőtt. 1–1.

65. p: Illés Gyula végezhetett el szabadrúgást a kaputól 30 méterről a jobbösszekötő helyétől, a labda a szétnyíló védők között lepattanva érintés nélkül a jobb felső sarokba vágódott. 2–1.

90. p: A bal oldalon felfutó Fejes kitűnően ívelt a hosszú saroknál lendületből érkező Oross felé, ő pedig 4 méterről a kapu bal oldalába fejelt. 3–1.

A kezdő sípszó előtt gyászszünettel búcsúztak a néhány napja súlyos betegséget követően elhunyt dr. Szücs Jenőtől, a népszerű Bombától, a hazai csapat orvosától.

A Gyirmót próbálta irányítani a játékot, de húsz perc elteltével az egykori élvonalbeli támadó Oláh Lóránt vette be a kék-sárgák kapuját. Nagyobb sebességre próbált kapcsolni a vendéglátó, de a szintén rutinos Andorka Péter előbb fejjel, majd lábbal is próbálkozott, de nagy helyzetből mindkétszer hibázott. A játékrész végén ismét a vendégek veszélyeztettek, de Oláh lövésénél a felső léc mentett.

Fordulás után mindent egy lapra feltéve rohamozott a Gyirmót, s ez meg is hozta a várt gólokat. Ezután mindkét oldalon adódott több gólszerzési lehetőség, de amíg a vendégek támadói nem tudták bevenni a szünet után remekül védő Somogyi Csaba kapuját, addig az utolsó percekben egy látványos kontratámadás végén Oross biztosította be a kék-sárgák megérdemelt győzelmét.

Jók: Somogyi, Magasföldi, Beliczky, Cseri, Oross, ill. Oláh L.

Sisa Tibor: – Újra beigazolódott, a kötelező győzelmek a legnehezebbek. Egy életéért küzdő csapat ellen játszottunk és örömteli, hogy hátrányból tudtunk fordítani és góljaink mellett több helyzetet is kidolgoztunk. Különösen a szünet utáni produkcióért érdemel elismerést csapatunk.

Eduardo Almeida: – Két részre bontható a mérkőzés, hiszen az első félidőben úgy játszottunk, ahogy elterveztük, szünet után azonban mintha ki sem jöttünk volna az öltözőből. A hazaiak jobban hittek a győzelemben és ennek meg is lett az eredménye.
Lapincs Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NB III - Hibátlan csapatok

Tovább olvasom