Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C

NB I: dobogós helyen telelhet a soproni Turris

A 2013/2014-es szezonnak ismét két csapattal kezdett neki a Turris SE Sopron.

A Turris SE Sopron NB I-es játékoskerete az előző évihez hasonlóan változatlan maradt, és a tavalyi negyedik helyezést követően a gárda saját maga számára is a dobogós helyezések valamelyikének elérését tűzte ki célul.

Az Asbóth András, Böhm Gábor, Lung Dániel és Markó András alkotta négyes jelenleg a harmadik helyen áll.

Az egyéni teljesítményi rangsor élén Lung Dániel végzett, aki mérkőzései 78 százalékát nyerte meg, őt követi az ifista korú Böhm Gábor (75 százalék). A két soproni a bajnokság 7–8. legeredményesebb játékosának számít fél távnál.

Lung a bajnokság elején kicsit nehezebben lendült játékba, azonban a negyedik fordulótól kezdve már nem nagyon hibázott, míg Böhm bár elvesztett egy-egy olyan meccset, amelyen ő számított esélyesnek, viszont számos olyan játékost vert meg, akiket korábban sosem győzött le.

Markó András 64 százalékos eredményessége a tavalyi kiegyensúlyozott teljesítményéhez képest is javulást jelent.

Asbóth András is jobb volt, mint tavaly (idén 47 százalékos a mutatója). Voltak szenzációs győzelmei és váratlan vereségei is. A csapatot betegség miatt egy alkalommal Bonczidai László is kisegítette és egy győzelemmel járult hozzá az összteljesítményhez. Különlegesség, hogy a csapat a lejátszott 18 páros mérkőzéséből 17-et megnyert.

A tavaszi szezonban a csapat célja, hogy megőrizze dobogós helyét, de akár előbbre is léphet.

Az őszi végeredmény: 1. BVSC 18 pont, 2. Pénzügyőr II 16, 3. Turris SE I 14, 4. Elektromos I 10, 5. Bük 9, 6. PTE-PEAC II 9, 7. Honvéd Szondi 6, 8. Vác I 4, 9. Budaörs II 2, 10. Hévíz I 2.

Kedvező pozícióban

A Turris II azzal a nem titkolt célkitűzéssel vágott neki a szezonnak, hogy feljutóként nemcsak átszállójegyet vált a bajnokságba, hanem stabilan bent is marad. Ennek érdekében visszatért a csapatba rövid távollét után Kitzinger Andor, aki húzóembernek bizonyult. Mellette a Böhm Attila, Bonczidai László, Hencz Zoltán, Kiss László, Kiss Péter alkotta keretből válogathatott dr. Paár Dávid játékos-edző.

A csapat legeredményesebbje Bonczidai volt 83 százalékos teljesítménnyel. Kitzinger Andor 74, Böhm Attila 72, Paár 58 százalékkal zárta az őszt. Hencz Zoltánnak (30 százalék) ritkábban jutott szerep, de több fontos győzelmet is szerzett, míg Kiss Péternek és Kiss Lászlónak ezúttal inkább kiegészítő szerep jutott.

Az őszi végeredmény: 1. Csákvár 18 pont, 2. CVSE II 15, 3. Gyenesdiás 12, 4. Mosonmagyaróvár 11, 5. Pestújhely 11, 6. Turris SE II 8, 7. Tokod 7, 8. Tata 4, 9. Esztergom 3, 10. Vonyarc 1.

Böhm Gábor harmadik

A 2013-as top 12 bajnokságot Nyírbátorban rendezték. Az ország 12 legjobb ifjúsági korú játékosa között ezúttal nem volt ott az ifjúsági világbajnokságra készülő válogatott négy játékosa, a mezőny azonban így is erős volt.

A Turris SE Sopron játékosa, Böhm Gábor a negyedik kiemelési pozícióból várhatta a versenyt. Az első napon Böhm a hat győzelem mellé mindössze egy vereséget gyűjtött be.

A folytatásban Kovácsot szettveszteség nélkül verte, a BVSC-s Brucknertől viszont minimális különbségű (3–4) vereséget szenvedett. Böhm az utolsó meccsén tét nélküli összecsapáson kikapott Timafalvitól (Eger), így végül a soproni asztaliteniszező a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Ezzel az országos ifjúsági ranglistán a hatodik pozícióba lépett előre első éves ifjúsági játékosként.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dakar 2014 - Célban a magyarok a tizedik szakaszon

Célba ért az 55. helyen a Sebestyén Sándor, Bognár József, Ungvári Miklós (Toyota) alkotta csapat az… Tovább olvasom