Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

NB I-es női kézilabda csapata lesz Mosonmagyaróvárnak

A csapat az új mosonmagyaróvári sportcsarnok megépüléséig várhatóan Mosonszolnokon játssza hazai mérkőzéseit.
Jövő szezontól székhelyet és nevet vált a Veszprém Barabás Duna Takarék Kézilabda Club. Mosonmagyaróvárra költöznek.

"A mosonmagyaróvári önkormányzat csütörtöki testületi ülésén az a döntés született, hogy a jelenleg Veszprém Barabás Duna Takarék Kézilabda Club néven NBI-ben szereplő női kézilabda csapatunk 2014 szeptemberétől mosonmagyaróvári székhellyel és színekben folytatja a versenyzést" - tájékoztatta portálunkat a klub.

"A döntés hátterében hosszas tárgyalási és előkészítő munka zajlott. Klubunk az elmúlt másfél szezonban igyekezett Veszprém városával és a helyi üzleti szférával megerősíteni kapcsolatát, azonban a városnak, segítő szándéka ellenére sem sikerült a korábbinál jelentősebb önkormányzati forrást elkülöníteni a jelenleg már KEK-ben is szereplő csapat számára. A veszprémi üzleti szféra irányába történő
kezdeményezések sajnos szintén nem vezettek sikerre."

Ezzel párhuzamosan Mosonmagyaróvár vezetése több fronton is kinyilvánította a sportág iránti nyitottságát, így megkezdődhettek a tárgyalások a klub befogadására, amelyet a mai testületi ülés szentesített. A döntés értelmében a 2014/2015-ös szezontól a klub székhelyet valamint nevet is vált, és a csapat mosonmagyaróvári színekben folytatja a versenyzést.

„A lokálpatriotizmus szempontjából fontos, hogy áldozzunk egy csapatra, akik aztán összehozzák fiataljainkat. Szurkolótábor, közönség alakulhat, akik minden egyes győztes meccs után örömmel mondhatják, hogy ők mosonmagyaróváriak"- mondta el Dr. Nagy István, Mosonmagyaróvár polgármestere.

Az NBI-ben szereplő felnőtt csapat mögött a megújult klub utánpótlásának alapját azok a gyerekek adják majd, akik az idei tanévtől a Győri Audi ETO és az önkormányzat együttműködésének eredményeként megkezdték a sportág megalapozását a városban. Jelenleg négy korosztályban több mint száz gyermek kézilabdázik, amely létszámot az új klub mindenképpen növelni szeretné, hosszú távon a korosztályok teljes spektrumának kiépítési szándékával.

A csapat az új mosonmagyaróvári sportcsarnok megépüléséig várhatóan Mosonszolnokon játssza hazai mérkőzéseit. Működésének pénzügyi hátterét egyrészt az önkormányzat biztosítja, másrészt a helyi vállalkozói szféra, akik közül névadó szponzorunk a Duna Takarék Bank Zrt., a Top Feed & Cargo Hungary Zrt., az Aqua Kft., a Szabó és társa belsőépítészeti Kft., és az SMR cégek szponzorként már jelen vannak a klub életében.

„Az önkormányzattal együtt bízunk abban, hogy a székhelyváltást követően az óvári kézilabda élet felpezsdülésének következtében további helyi vállalkozások is szerepet vállalnak a csapat finanszírozásában" – fejezte ki reményét Dr. Tenk Gábor, a klub elnöke.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legpontosabb forgalmista

A győri Ihász Veronika pár évvel ezelőtt robbant be a sportág élvonalába, idén – immár… Tovább olvasom