Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

NB I-es klublicenc: a Gyirmót volt az első

Labdarúgás - A Gyirmót elsőként jelezte hivatalosan is indulási szándékát az élvonal következő kiírásában, a klub a héten beadta licenckérelmét az MLSZ-be.
Margitai Zoltán, a Gyirmót klubigazgatója nemrég a Kisalföldben nyilatkozott arról, hogy elkezdődött az előkészítő folyamat, amelynek végén első osztályú indulási engedélyt kaphat az egyesület. S hogy ezúttal minden rendben lesz a beadott dokumentumokkal, arra a klubigazgató garanciát vállalt.

„A klub ügyei rendezettek, gazdaságilag az egyik legstabilabb egyesületet ismertem meg az itt töltött négy hónap alatt, így garantálhatom, hogy a gazdasági, a személyügyi és az infrastrukturális kritériumoknak maximálisan meg fogunk felelni. Most már csak a sportszakmai része hiányzik, vagyis hogy nyerjük meg a bajnokságot, amire úgy gondolom, hogy a csapat és Kiprich József, valamint a teljes stáb a garancia" – nyilatkozta a sportvezető a klub honlapján.

Az igazgató hozzátette: azért is igyekeztek elsőként beadni a kérelmet, mert ezzel is szándékuk komolyságát szerették volna demonstrálni. Az is eldőlt, hogy nem sportegyesületként, hanem gazdasági társaságként indulna az NB I-ben a Gyirmót.

„Az MLSZ-től állásfoglalást kértünk arról, hogy sportegyesületi formában el tudunk-e indulni az NB I-ben. Nos, ezt a kérelmünket az MLSZ elnöksége nem tárgyalta, hanem főtitkári hatáskörbe utalta. A választ megkaptuk, de egyértelmű állásfoglalást nem kaptunk, csak javaslatokat, ezért kft. formájában kérjük meg a klublicencet. Ennek ellenére továbbra is fenntartjuk azon álláspontunkat, miszerint a hatályos sporttörvény idevonatkozó rendelkezéseinek megfelelően jogosult lenne klubunk sportegyesületi formában szerepelni az NB I-ben. Azért döntöttünk így, mert a jelenlegi NB I-es tulajdonosok kinyilvánították szándékukat, miszerint hivatásos bajnokságot akarnak, és ezt a jövő évi versenykiírás-tervezetben rögzítették is. Ezt a törekvést mi is támogatjuk, javasoltuk már több fórumon a hivatásos bajnokság elindítását és a liga visszaállítását. Mi pedig nem szeretnénk júliusban ott állni a hivatásos bajnokság kapujába egy sportegyesületi licenccel, amivel esetleg nem tudunk elindulni az NB I-ben."

Olvasóink írták

 • 5. fcsopron60 2010. február 22. 15:11
  „Én azt vallom az MLSZ majd eldönti!!
  Idáig is igy volt!!
  Mindegy neki ki a bajnok vagy ki esik ki a pénz dominál!!
  Nem a sport”
 • 4. tódi 2010. február 21. 07:35
  „Majd a politika eldönti - sajnos .”
 • 3. Primax 2010. február 20. 20:00
  „,,Az MLSZ-től állásfoglalást kértünk arról, hogy sportegyesületi formában el tudunk-e indulni az NB I-ben. Nos, ezt a kérelmünket az MLSZ elnöksége nem tárgyalta, hanem főtitkári hatáskörbe utalta. A választ megkaptuk, de egyértelmű állásfoglalást nem kaptunk, csak javaslatokat,..."
  Remek.
  Marad(hat) tehát a második vonal.
  Vicces, ugye ?
  Maga az MLSZ sem tudja. A fej...
  Nem is vicces...végtelenül elszomorító.
  Pont ilyen országunk labdarúgása is.
  Csodálkozunk ? ? ?”
 • 2. maraton 2010. február 20. 18:29
  „Remélem sikerül, megérdemelnék!!!”
 • 1. Dr.Horváth 2010. február 20. 18:14
  „Hajrá Gyirmót!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stark: az első meccs előtt ajánlották a pénzt

A Győri ETO FC Honvéd elleni elbukott kupadöntőjével kapcsolatos is felmerült a bundagyanú írás. A… Tovább olvasom