Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Natasa Kovacevic: Álmában még mindig megvan mindkét lába

Elképesztő akaraterővel viseli tragédiáját Natasa Kovacevic, aki a győri kosarasok buszbalesete során elvesztette a bal lábát.
Magyarországot is bejárta az a közösségi oldalra feltöltött fotó, amelyen fél lábbal újra kosárra dob. Erről a lelkierőről is beszélt a belgrádi katonai kórházban gyógyuló játékos.

„Az optimizmus mindig a természetemben volt, s a jelek szerint most sem hagyott cserben. Amikor a szörnyűség megtörtént, szembesülve vele sokkot kaptam, elájultam. Amikor azonban a helikopteren magamhoz tértem, az első gondolatom az volt: és akkor most mi van? Elvesztettem a lábam, de abba még senki sem halt bele. Ma sem tudok erre másként gondolni.

Édesapám tanított még kicsi koromban arra, hogy a sorscsapás, ami az embert nem öli meg, a lelkét megerősíti. Immár tapasztalatból is tudom, igaza volt" – mondta a mindössze 19 éves játékos, akit hazája egyik legígéretesebb játékosának tartottak, s aki egy interjúban azt mondta, álmában két lába van...

„Ha álmodom, akkor még futok is, kosarazok is, olyan vagyok, mint mindenki más, aki egészséges, amilyen nem egész két hónapja még magam is voltam. Az igazság az, hogy nagyon nehéz annak tudatában élni, hogy az ember nyomorék lett, de csak akkor, ha mindig azzal foglalkozik. A tragédia minden részletére emlékszem, de nincsenek miatta rémálmaim. Mással kötöm le magam. A kórházban olvasok, internetezem és tanulok. El kell fogadnom a sorsomat, tovább kell lépnem. Ebben rengetegen segítenek.

Csodálatosak a szüleim, a fivérem mindig mellettem van, a barátaim naponta felkeresnek" – folytatta a játékos, aki mindent tud a győri csapatról.
„Valaki mindennap felhív, naprakész vagyok a csapatból. Arról is tudok, hogy szerződtettek két amerikait, s nagyon szorítok értük. Remélem, jók lesznek a nemzetközi porondon. Ha most viccelni akarnék, úgy is mondhatnám, már csak miattam is ajánlom nekik, hogy helytálljanak, hisz játékosként nekem a legnagyobb álmom az volt, hogy bemutatkozzak Európában. Ez azonban nem jött össze..." – mondta Natasa Kovacevic, akinek a győri klub munkát is ajánlott.

„Nagyon hálás vagyok, de nem tudom, mit mondjak erre. Egy biztos: jólesik a törődés és boldog vagyok, hogy ilyen embereket ismerhettem meg. De majd meglátjuk, mi lesz, ha kimegyek a kórházból, s protézis segítségével járni tudok. Munkahelyet Belgrádban is ajánlanak, Vanja Udovicic sportminiszter, aki a nyáron még vízilabdázott és jó barátom, szintén azt mondta, számíthatok rá és a szerb sportra" – mondta végezetül a
fiatal sportember.

A tervek szerint egyébként a győri csapat hamarosan meglátogatja Belgrádban Kovacevicet, s szervezés alatt van egy, a játékos rehabilitációját segítő mérkőzés is a Partizan Belgráddal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat Agro-UNI Győr - Várják az Euroliga rajtját

Csütörtökön 18 órakor a Jekatyerinburg ellen hazai meccsen kezdi meg az idei szezont a Hat Agro-UNI… Tovább olvasom