Kisalföld logö

2018. 09. 25. kedd - Eufrozina, Kende 8°C | 14°C Még több cikk.

Napi négy edzés pekingért

A héten Sopronban edzőtáboroznak a legjobb magyar BMX versenyzők. Nyikos Tivadar szövetségi kapitány nem kíméli a pekingi kvalifikációért nyeregbe pattanó versenyzőket.
A nyolcfős keretből öten soproniak, Kotsis Klára, Mészáros Krisztián, Prájczer Péter, Radasics Vilmos és Rozsenich Gábor. Jelenleg Sopronban készül még Gencsapátiból Vincze Bálint. Ang - liában van a keret veszprémi tagja, Deli Gábor, a hódmezővásárhelyi Hódi Anikó pedig sérült.

A szakember érdeklődésünkre elmondta: napi négy edzést tart a kerekeseknek, délelőtt a hegyekben kerékpároznak a versenyzők, kora délután a pályán van technikai edzés. Ezt követi egy tornatermi erősítő foglalkozás, majd ismét a pályán „technikáznak" a BMXesek. Nyikos Tivadar kifejtette: ezzel a héttel lényegében véget ér a felkészülés alapozó része, a folytatásban már a technikai felkészülés, a formába hozás kerül fókuszba, s persze elkezdődik a versenyidőszak. Vasárnap Pozsony egyik elővárosában, Senkvicén egy teremversenyen indulnak a mieink.

A szövetségi kapitány kiemelte: nagy szerencse, hogy aránylag enyhe volt a tél, így talán nem kerültek a mieink túl nagy hátrányba a riválisokkal szemben. A magyar keret négymillió forint állami támogatást kap, máshol ez legalább egymillió – euróban. A vetélytársak télen is meleg éghajlaton – Francia Riviéra, Kalifornia – készülhetnek. Ennek ellenére mindent elkövetnek annak érdekében, hogy eredményesen szerepeljenek a versenyzők a kvalifikációs viadalokon. Az első kvalifikációs Európa- bajnoki futama április második felében Belgiumban lesz, azt követően két-három hete lesznek a pekingi olimpiai részvételért futamok az EB-sorozatban és a Világkupákon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindörökké Tromos

Rendhagyónak mondható a Győri Elektromos Vasas Sportkör éves küldöttközgyűlése, hiszen ezúttal egy… Tovább olvasom