Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Nagyapja örökségét viheti tovább a hétéves kislány

Sillai László egykori kötöttfogású világbajnok unokája, Hajnalka nagyapja nyomdokaiba léphet.
A hétéves kis birkózó rendszeresen jár edzésekre édesapjával. Több versenyen is érmet szerzett már.

Sillai Hajnalka jövő szeptemberben megy első osztályba a Bartók Béla Ének-zenei Általános Iskolában. Ekkor lesz egyéves „birkózókarrierje" is.

A kislány eleinte csak édesapját kísérte el az edzésekre a nagyapjáról, Győr első világbajnokáról, Sillai Lászlóról elnevezett edzőterembe, majd ő maga is beállt saját kortársai közé játszani.

Hajnalka csak néhány régi fényképet és videofelvételt láthatott nagyapjáról, hiszen Sillai László unokája születése után két nappal elhunyt.

„Apukám mindig azt mondta: »az egyik jön, a másik megy«. Sajnos igaza lett. Mikor hazahoztam Hajnit a kórházból, már mehettem is vissza apuval" – emlékezett Sillai Csaba.A kislány örökölhette a mozgás iránti szeretetet felmenőitől, hiszen édesapja maga is birkózó.

„Nagyon szeretek versenyezni. A barátaimnak is tetszik" – mesélte Hajnalka.

Mivel még nagyon fiatal, nem tudni, mennyire tehetséges, azonban édesapja szerint nagy előnye, hogy nem izgul a versenyek előtt. Eddig háromszor próbálhatta ki magát vele egykorú ellenfelekkel szemben. Az első alkalommal kiesett, de a kudarc egyáltalán nem viselte meg. A következő megmérettetések során már egy bronz- és egy ezüstérmet is szerzett. „Nem idegeskedik és nem veszi a lelkére, ha veszít. Egyszerűen szórakozásból csinálja" – mondta édesapja.

„Eleinte csak egy fellángolás volt Hajninál a birkózás, de most már rendszeresen jár edzésre és egyre több versenyen indul – folytatta Sillai Csaba, aki nem akarja befolyásolni lányát a jövőjével kapcsolatban: – Nem tudom, hogy meddig tart nála ez a lelkesedés. Örülnék, ha komolyan foglalkozna a birkózással, de nem fogom erőltetni. Ő sem gondolkodik még ezen, azonban álmodozott már arról, hogy egyszer ő is világbajnok lesz. Részemről addig csinálja, amíg kedve van hozzá és jól érzi magát. Édesapám biztosan büszke lenne rá."

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyirmót FC - Ha most nem, jövőre NB I

Sisa Tibor vezetőedző legénysége, a Gyirmót tizenegy mérkőzés óta veretlen. Tovább olvasom