Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Nagy tehetség a legkisebb bíró

Győrzámolyi az ország legkisebb játékvezetője.

A 14 éves Zimonyi Dániel partjelzőként nemrég debütált egy megyei felnőttmérkőzésen. A fiatalember tehetséges futballista is, az ETO igazolt játékosa.

Minden bizonnyal a győrzámolyi Zimonyi Dániel az ország legkisebb játékvezetője.

Bár a kora alapján nem „világrekorder", egyedülálló az átlagnál alacsonyabb és vékonyabb legényke megjelenése a „nagyok" között a pályán.
Az alig 150 centiméter magas, 14 éves fiatalember nemrég asszisztált élete első felnőttmérkőzésén.

Ugyan a pálya szélén többen is a korát firtatták – volt olyan szurkoló, aki nyolcévesnek titulálta a fiatal „sporit" –, Danit egy cseppet sem izgatták ezek a megjegyzések.

„A mindenem a labdarúgás, óvodáskorom óta focizom – kezdte a nem túl távoli kezdetekről a fiatalember. – Szerettem volna a kedvenc játékomat más szemszögből is kipróbálni, ezért jelentkeztem a játékvezetői tanfolyamra. Mint asszisztens is nagyon jól éreztem magam a pályán, úgy hiszem, a játékosok elfogadtak és a nézők sem szidtak. Azóta három meccsen is partjeleztem" – tette hozzá büszkén a kis játékvezető.

Mint a nagyok: Zimonyi Dániel a zászlóval Fotó: Mészáros Mátyás
Mint a nagyok: Zimonyi Dániel a zászlóval - Fotó: Mészáros Mátyás


„Mivel Daninak és a másik asszisztensnek is az első mérkőzéséről volt szó, a megszokottnál részletesebb megbeszélést tartottunk a mecs előtt. Talán jobban figyeltem a bedobásoknál én is, de nem volt semmi gond a fiatalemberrel" – mesélte Péter Gábor, a találkozót vezető rutinos bíró.

Dani egyébként nem csak a játékvezetésben tehetséges. „Én és az édesapja elfogultak vagyunk, de az edzői szerint is van érzéke a futballhoz" – szögezte le Zimonyi Zoltánné, Dani édesanyja. – Több éve az ETO-ban játszik, s bár szerencsére jó tanuló, körülötte minden a fociról szól, ezért lett játékvezető is. Ott voltunk a nézőtéren a bemutatkozó mérkőzésén, s bár szerencsére tényleg nem szidták, akadtak furcsa megjegyzések. Volt, aki azt kiabálta, menjen vissza legózni. Nem esett jól, de tudjuk, ezek elkerülhetetlenek."

„Miután kitettem a meccsen készült fotót az egyik közösségi oldalra, volt, aki azzal viccelt, honnan vettem ilyen kicsi játékvezetői mezt. A legtöbben persze gratuláltak és sok sikert kívántak. Hogy játékvezető vagy futballista lennék inkább? Mindkettő, bár a foci azért közelebb áll hozzám" – árulta el befejezésül Dani, akinek van játékvezető és futballista példaképe is. A bírók közül az angol Howard Webb, a játékosoknál a brazil Neymar és a spanyol Iniesta, akire felnéz.

Olvasóink írták

 • 4. ACSA 2013. május 18. 12:48
  „Egy véleményes döntése után én is azt mondtam neki,hogy elcseszte a Tibi csokiját!!!!:-))
  Egyébként a megye III,ban nyugodtan integethet!-Korrekt jó döntései voltak az álltalam látott mérkőzésen és szerencsés dolog volt az is,hogy nagy tapasztalatú vezetőbíróval működött közre!!!!”
 • 3. verzoli 2013. május 18. 07:49
  „Egyetértek az előttem szólóval. Ahogy a megyei bajnokságokat ismerem, már pedig ismerem, ez a srác hamar elveszíti a foci iránti szeretetét. A pálya széléről érkező ócsárolások bizony erősen 18-as karikát érdemelnek. De a szülők biztosan megvigasztalják majd meccsek után, ha már engedték a fiúnak ezt a rendkívül szép szakmát.”
 • 2. véleményalkotó 2013. május 17. 22:21
  „NE MÁR!!! Szerintem meg vicc osztály! Partjelzősködjön ifi, vagy serdülő meccsen ne felnőtt meccsen! Ott a helye.
  Mert szerintem nem csak tehetségesnek kell lenni, hanem némi tiszteletet is ki kell vívni a sporiknak a játékosok előtt!
  Ne röhögtessék már ki magukat! Ahogy meg néhány szurkolót ismerek, lesznek még rossz pillanatai szegény srácnak!!!”
 • 1. orbison 2013. május 17. 19:59
  „Részemről: le a kalappal!
  Gratula a fiúnak!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal: ki lövi a 200. gólt?

Ebben a bajnokságban utolsó idegenbeli mérkőzését játssza ma este a már bajnok Rába ETO az… Tovább olvasom