Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Nagy reményekkel várják a világbajnokságot

Kajak-kenu - Jövő hétvégén rendezik a portugáliai Crestumában a maraton-világbajnokságot. A magyar válogatott az elmúlt két hétben Győrött készült a megmérettetésre.
Szombatig Győrött tartózkodik a jövő heti maraton-világbajnokságra készülő magyar válogatott. A keretben a győri Graboplast VSE-ből négy felnőtt és két ifjúsági versenyző is szerepel.

Női egyesben és párosban Csay Renáta érdekelt – utóbbiban Faldum Bereniké lesz a párja. A férfi kajakosoknál szintén duplázik Salga István, párosban éppen klubtársával, Péter Kristóffal ül egy hajóban. A kenusoknál is lesz győri, méghozzá Nagy Péter. Az ifjúsági korosztályban a nőknél párosban Farkasdi Ramóna Georgopoulou Alexandra oldalán, kenuban Doczé Ádám egyesben, valamint párosban Korisánszky Dáviddal indul.

Csay két érmet remél

Csay Renáta a júliusi lengyelországi Ostradában rendezett Európa-
bajnokságon aranyérmet szerzett egyesben, s most abban reménykedik, hogy mindkét számban minimum a dobogóra állhat majd a vb-n is.

„Utoljára hat éve nyertem mindkét számban, két éve Győrben pedig egyesben és párosban is ezüstérmes lettem. Nehéz előre megjósolni egy maratoni távon, hogy mi lesz, hiszen bármi közbejöhet, de én bízom benne, hogy mindkét számban érmet tudok szerezni. Egy biztos, egyesben az egyik nagy rivális, Anna Hemmings nem indul" – mondta Csay Renáta.

A páros esélyeiről Faldum Bereniké beszélt: „Úgy gondolom, jól megy alattunk a hajó, sokat dolgoztunk a felkészülés során. Ahogyan Reni is elmondta: szeretnénk dobogóra állni, s minél fényesebb érmet szerezni. Most ugyan van egy kisebb sérülésem, fáj a csuklóm, de ez remélem, a vb kezdetéig rendbe jön."

Többet edzettek, mint az EB-re

Salga István a délelőtti edzést kihagyta, pihenőt kapott:

„Rengeteget dolgoztunk az elmúlt időszakban, s sok segítséget kaptunk a szintén vb-csapattag Noé Milántól, valamint Sztanity László edző néhány tanítványától. A fáradtság ellenére úgy érzem, jó formában vagyok, s bízom a dobogós hely elérésben egyesben és párosban is. Való igaz, az utóbbi években mintha kissé elátkozott lettem volna, mindig közbejött valami, de ez a múlt, mindent lezártam magamban, s csak a jövőre koncentrálok."

Az ifiként maraton-világbajnokságot nyert Péter Kristóf szerint is sok munka van mögöttük, több, mint az EB előtt:

„Akkor még a sík vízi versenyekre is készültem, így nem tudtam annyi energiát fordítani a maratonra. Most legalább ötször annyit edzettünk, s nagyon remélem, ez az eredményben is megmutatkozik majd. Szeretnék a felnőttmezőnyben is egy vb-érmet, bár nem lesz könnyű dolgunk, nagyon népes mezőny várható férfi kajakban. A verseny elejét szeretnénk nagyon megnyomni, a hét futószakasz ugyanis alaposan megrostálhatja a mezőnyt, s nem szeretnénk lemaradni."

Újoncként a dobogóra tör

Nagy Péter felnőttek között még nem indult maratoni világversenyen, hiszen a kenu évek óta Csabai Edvin és Györe Attila privilégiuma volt. Utóbbi ezúttal kihagyja az egyest, így került csapatba a győriek tehetsége: „Az első öt közé mindenképpen szeretnék bekerülni, de álmom a dobogó. Erre szerintem van is esély, kérdés, miként tudunk összedolgozni a rutinos Csabai Edvinnel. Azért neki is szüksége van a segítségre. Ifiként már szerepeltem maraton-vb-n, ami nagy különbség, hogy hosszabb a táv, de jól felkészültem, s bizakodva várom a versenyt."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri KC: hétvégén indul a szezon

Kosárlabda - A hétvégén kezdi meg hivatalosan az idei szezont a Győri KC és a Széchenyi ESE… Tovább olvasom