Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Nagy bajban a koroncói egyesület

Komoly bajba került a koroncói Tutti dzsúdóklub. Az egyesületet alapító és vezető Pákozdi testvérek bíznak abban, hogy megoldódnak a problémák.

A koroncói cselgáncsegyesület 1988-ban alakult a Pákozdi fivérek, Csaba és Emil, valamint Horváth Lóránt, a település korábbi polgármestere és a volt iskolaigazgató, Tatai Lászlóné összefogásával. A majdnem három évtized során válogatottakat, világ- és Európai-bajnoki érmeseket termelt ki a klub – kizárólag helyi és környékbeli fiatalokból.

A testvérpár munkája elismeréseként 2007-ben megkapta Koroncó díszpolgári címét. A település 800 éves évfordulóján először ítélte oda ezt az elismerést a falu vezetése, így nem kis elismerés volt ezt kiérdemelni. Az már egy másik kérdés, hogy a minap azt kezdték csiripelni a madarak, hogy a címet visszadták Pákozdiék, sőt, a nagy múltú szakosztály léte is veszélybe került.
Éppen ezért felkerestük az illetékeseket, hogy erősítsék meg vagy cáfolják értesüléseinket.

„Sajnos mindkét hír igaz – kezdte Pákozdi Csaba, az egyesület elnöke. – Az egész ügy bő egy éve kezdődött, a település vezetése úgy döntött, hogy a kultúrház, melyben addig működtünk, díszterem lesz, s nekünk így nem jutott ott hely.

Ezt elfogadtuk, nem is ezt nehezményeztük, hanem azt, hogy cserébe mindössze heti kétszer másfél óra edzéslehetőséget kaptunk az iskola tornatermében. Nyáron viszont az intézmény zárva van, így edzeni legfeljebb az edzőtáborokban tudnak a gyerekek, akik közül nem egy készül nagyobb versenyekre. Ilyen feltételek mellett viszont nehéz hozni az eredményeket."
Pákozdi Emil, a klub sportmenedzsere reméli, mihamarabb sikerül megoldást találni a helyzetre: „Nekünk a legfontosabb, hogy kapjunk egy olyan épületet, mely esetleg üresen áll.

Mi az előző helyet is társadalmi munkában a szülőkkel közösen felújítottuk, s itt nem a festésre kell gondolni, többek között kialakítottuk a fűtésrendszert, kicseréltük a tetőszerkezetet, csináltuk, amit kellett. Nem áll távol tőlünk ez most sem, vállalnánk ezt újra, csak legyen hol edzenünk. Nem szeretnénk, ha a klub elsorvadna" – mondta Pákozdi Emil.

Csaba vette vissza a szót, s elmondta: ugyan hívták őket máshová, de nem szeretnék elhagyni Koroncót.

„Ez az egyesület koroncóinak %BBszületett%AB, az is marad, innen mi nem megyünk el, a majdnem három évtized után erre nem lennénk képesek. Büszkék vagyunk az elért eredményekre, arra, hogy például van egy német klub, a schmalkaldeni, mely lassan harminc éve visszajár hozzánk edzőtáborozni. Idén ez elmarad, de remélem, őket és a klubot sem veszítjük el. Mi nyitottak vagyunk minden megoldásra, mert az tévhit, hogy nekünk csak a kultúrház felel meg.

Egyesek még mindig azt hiszik, hogy nekünk arra az épületre fáj a fogunk, pedig mint már mondtam, mi azt az önkormányzati döntést tudomásul vettük, viszont a dzsúdót féltjük" – folytatta az elnök, aki a díszpolgári cím visszaadásáról röviden csak annyit mondott, az elmúlt időszakban nem érezték azt, hogy úgy bánnának velük, mint egy díszpolgárral...

A főtámogató Tutti ügyvezetője, Prohászka Ottó annyit mondott lapunknak: beszélt már a felekkel, s úgy érzi, mindkét oldalnak kompromisszumkésznek kell lenni, s erre lát is hajlandóságot.

„Mindenki tisztában van azzal, milyen értéket képvisel Koroncón a cselgáncs, így mindenképpen megoldást kell találni a helyzetre. Azt azért hozzáteszem, a kétszer másfél óránál több is rendelkezésre áll, ugyanakkor az is tény, az iskola tornatermében sem a tatami, sem a háromszáz cselgáncsruha tárolása nem megoldott. Hamarosan egy asztalhoz ülünk, s bízom benne, minden a régi kerékvágásban működhet tovább" – mondta Prohászka Ottó.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A románoknak elég lenne a döntetlen Budapesten

A Román Labdarúgó Szövetség elnöke szerint a román válogatott győzni szeretne a szeptemberi budapesti Európa-bajnoki selejtezőn, de a döntetlent is pozitív eredménynek tekintené. Tovább olvasom