Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Nagy a roham a rendelőben

Óriási a roham a győri sportorvosi rendelőben. Ez részben annak is köszönhető, hogy a hétvégén a megyei labdarúgó bajnokság osztályaiban megkezdődnek a küzdelmek.


Óriási a roham a győri sportorvosi rendelőben. Ez részben annak is köszönhető, hogy a hétvégén a megyei labdarúgó bajnokság osztályaiban megkezdődnek a küzdelmek, de szinte valamennyi sportág képviselői a nyár végének közeledtével szeretnék elvégeztetni a kötelező vizsgálatokat.

Bár dr. Gergó Kálmán főorvos többször is javasolta, hogy ne hagyják a sportolók az utolsó pillanatokra a szükséges egészségügyi igazolás megújítását, úgy fest, ezt csak nagyon kevesen fogadták meg. Ezért fordulhat elő az, hogy a rendelési idő alatt a megengedett vizsgálatok közel dupláját kénytelen elvégezni a sportorvos.

„Magam is ismerem Gergó főorvos véleményét, javaslatát, amit több helyen is rendre elmond, de ez sem használ, ugyanúgy mindenki szinte az utolsó utáni pillanatokban esik be a rendelőbe. Volt olyan klub, amelyik szerdán minden játékosát ideküldte, hogy rendben legyen a sportorvosi igazolás, mert pénteken már meccsük lesz. Hiába engedélyez az Országos Sportegészségügyi Intézet naponta hatvan vizsgálatot, kénytelenek vagyunk ennél jóval többet elvégezni. Egy perc megállásunk nincs, gyakorlatilag egy pohár vizet nem tudunk a rendelési idő alatt meginni" – mondta dr. Petneházy Attila sportorvos, aki szerint a sportvezetők, intézők tehetnék a legtöbbet azért, hogy ez a néhány hétig tartó áldatlan állapot megszűnjön.

„Magam is sportoltam, valahol átérzem a másik oldal helyzetét, mert velem is előfordult, hogy szinte az igazolás lejáratának napján mentem el a sportorvoshoz. Mégis mindenkinek az lenne az ideális, ha nem ilyenkor jönne egyszerre mindenki. Ha ezt sikerülne elérni, elkerülhetőek lennének a felesleges idegeskedések, veszekedések" – tette hozzá az orvos.

Ráadásul jelenleg rossz az EKG-készülék, s csak a fővárosban tudják megjavítani. Addig bizonyos esetekben csak három hétre érvényes igazolást tudunk kiállítani" – mondta végezetül dr. Petneházy Attila.
Sportorvosi vizsgálaton egyébként 18 év alatt félévente, 18 év felett évente kell átesniük a sportolóknak.

Olvasóink írták

  • 2. ACSA 2010. augusztus 15. 21:09
    „Hát miért nem készülnek föl a rendelőkben is a szezonkezdés nehézségeire!!!!-Hisz tudják,hogy mi van ekkor,vagy esetleg miért nem járják végig a csapatokat egy beosztás alapján,és máris nem lenne zsúfoltság!!!”
  • 1. lHunter 2010. augusztus 14. 14:08
    „Azért röhej az egész!Mikor a fiam nyáron elment,akkor azt mondta neki a doki,hogy még egy hónapig érvényes,jöjjön vissza ha lejárt!A lejárat,meg közvetlenül a bajnokság kezdete előtt volt...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NB I - A vihar miatt nem folytatódik a mérkőzés Zalaegerszegen

A tartósan kedvezőtlen időjárási körülmények miatt Berger József játékvezető úgy döntött, hogy nem… Tovább olvasom