Kisalföld logö

2018. 09. 18. kedd - Diána 16°C | 26°C Még több cikk.

Nagy a ringben bizonyítana

A győri egyetemi csarnok ad otthont annak a bokszgálának, melyen Nagy János és Chacón csap össze.

A győri származású Nagy János a ringben szeretné megmutatni ellenfelének, Julio Pablo Chacónnak, ki az erősebb. Szombaton Nagy „Csonttörő" János Julio Pablo Chacón ellen a nagypehelysúlyú világbajnoki övért, míg Bognár László David Kiilu ellen a könnyűsúlyú világ bajnoki címért bokszol.

A Kisalföld tegnapi számában Julio Pabló Chacón úgy nyilatkozott: nem véletlen, hogy a gála szervezői nem biztosítottak megfelelő feltételeket felkészüléséhez. Egyes vélemények szerint Chacón meg nyilvánulásai túlzottak, kíváncsiak voltunk, vajon mi erről a véleménye a másik félnek, Nagy „Csonttörő" Jánosnak.

„Csonttörő" nem üzenget

„Hallottam, hogy szombati ellen felem elégedetlen a körülményekkel – kezdte Nagy János.

– Bevallom, én ezzel nem nagyon foglalkozom, inkább az összecsapásra koncentrálok. Úgy tudom, amit kértek, azt biztosították számukra a rendezők. Persze az is fontos, hogy ilyenkor minden rendben legyen, nem árt kicsit edzeni sem. Ez egy olyan sportág, ahol a versenyzőknek hozniuk kell például a súlyukat, ehhez pedig mozogni kell.

Az, hogy ilyen helyzetbe került, azt hiszem, nem feltétlenül az ő hibája, valószínű, a szakmai stáb, amellyel dolgozik, az hibázott." Nagy Jánossal épp egy edzést követően sikerült beszélnünk, elmondta: célegyenesbe érkezett a felkészülés, a továbbiakban ő is Mosonmagyaróvárott készül a szombati összecsapásra, igaz, ma egy úgynevezett „sajtóedzésre", majd a pénteki, 15 órakor kezdő dő mérlegelésre a Retz Bútoráru házba, Győrbe érkezik.

Egy jó ebédre vár

„Nem vagyok feszült hangulatban, inkább kicsit fáradtnak érzem magam.
A mai tréninget követően beállt a versenysúlyom, alig várom, hogy leülhessek az ebédem elé. Három és fél hónap kemény munka, felkészülés áll mögöttem. Legutóbbi meccsem óta edzőm, Klein Csaba szerint is sokat fejlődtem, érettebbé váltam. Olvastam, hogy Chacón el akarja törni a csontjaimat, ezzel megint csak nem foglalkozom. Úgy hiszem, nem üzengetni kell, a ringben kell megmutatni, ki az erősebb." Mint ismert, december 18-án nem csak Győrben lesz ökölvívó gála.

A Polish Box Promotion Kótai Mihály vezérletével szintén nagyszabású programot rendez Nyíregyházán. Így az ökölvívók mellett most a két nagy kereskedelmi televíziós csatorna is kénytelen egymás ellen lesz „bokszolni" a nézettségért. „Sajnos ennek előbb vagy utóbb be kellett következnie – vélekedett Rácz Félix, a Felix Promotion tulajdonosa. – Ez annak tudható be, hogy mindketten sok meccset szerve zünk, és bizony az erre jó hétvégék elég korlátozottak. Így matematikailag már jó előre kiszámítható volt, hogy eljön az idő, amikor itthon egyszerre rendezünk bokszgálát."

Válasz a kétkedőknek

A győri főmérkőzésről ekképp vélekedett a menedzser: „Most Nagyék nehezebb feladat elé állítják majd egymást. A tavalyi összecsapás után mindenkiben maradt kérdőjel, most legalább ezt is végérvényesen tisztázni tudják." A győri eseményen egyébként a kötelek közé lép Bognár László – akinek, mint korábban megírtuk, az ETO FC masszőre, Váczi László lesz a szorítósegédje – és a feltörekvő, nagyváltósúlyú győri Kovács Attila is. Kováccsal kapcsolatban korábban felmerült, hogy a másik gálán Kótai ellenfele lehet, de ebből végül nem lett semmi.

Nagy Zoltán, a győri Gladiátor SE vezetője – ennél a klubnál készül Kovács a moszkvai olimpia bronzérmese, Lévai István edző irányítása mellett – elmondta, kevés esélye volt annak, hogy Ko vács Nyíregyházán lépjen a kötelek közé. Arra mindenesetre jó volt a hír, hogy forgott a győri ökölvívó neve. Ami az ő szombati mérkőzését illeti, várhatóan nem lesz könnyű dolga Petrovics János ellen, aki kemény ökölvívó hírében áll, de meglátszik rajta, hogy korábban több évet is kihagyott.

Mindenképpen döntő lesz a hatmenetesre tervezett találkozón az első három menet. Ha Petrovicsnak nem sikerül addig döntő fölényt kiharcolnia, akkor jobb edzettségi állapotának köszönhetően Kovács ellenfele fölé kerekedhet. Ha ez megtörténik, az nagy lökést jelenthet a bokszolónak, s nem elképzelhetetlen, hogy már a jövőben komolyabb feladatokat ró majd rá a Felix Pro motion, melynél a versenyzési joga van Kovácsnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A magyar focin nevetnek a skótok

Egy skót honlapon gunyoros hangvételű cikk jelent meg a magyar futballról, illetve a Ferencvárosról… Tovább olvasom