Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Nádorvárosi jubileum fekete-fehérben

Labdarúgás - Fennállásának húszéves évfordulóját ünnepli a győri Nádorvárosi SC. Az amatőrklub kizárólag tagdíjakból működik és szinte kezdetektől fogva a megyei harmadosztályban szerepel.
Húsz esztendővel ezelőtt futballszerető és futballozni szerető fiatalemberek hívták életre a győri Nádorvárosi SC-t, amely több sorstársától eltérően most is él és virul. A klub alapító elnöke, Lajtmann József az NSC-vel együtt „öregedett meg". Napjainkban már nem játszik a csapatban, de ugyanúgy szívén viseli a fekete-fehér színeket.

„Az egykori Balázs Béla-iskola futópályájának építésekor vállaltunk társadalmi munkát, amelynek fejében egy héten egy este ingyenesen futballozhattunk az iskola tornatermében – emlékezik Lajtmann József. – Így kezdődött az NSC története, a hivatalos megalakulás pedig 1988. július huszadikán történt. A kezdeti segítőink közül Takács Miklós, Lencsés Csaba, Farkas Béla és Györgyi Ernő sajnos már nincsenek közöttünk. A városi kispályás bajnokságban kezdtük a szereplésünket, különböző tornákon is indultunk, majd 1990 őszén beneveztünk a megyei harmadosztályba, amelynek oszlopos tagjai vagyunk, de volt idő, amikor egy osztállyal feljebb játszottunk."

Lajtmann József és Kovács Mihály néhány ereklyével. Fotó: Krizsán Csaba
Lajtmann József és Kovács Mihály néhány ereklyével. Fotó: Krizsán Csaba


Azonkívül, hogy még mindig működik a klub, arra a legbüszkébbek, hogy hétszer nyerték el az osztály fair play díját, többször pedig érmes helyezést értek el.

Mintegy két évtizede partneri kapcsolatot alakítottak ki a Veres Péter-iskolával, az intézmény pályáján tartják az edzéseiket és rendezik a mérkőzéseiket. Természetesen itt tartották meg nyáron a jubileumi összejövetelt is. A mérkőzésekkel tarkított kerti partin több mint százharminc egykori és jelenlegi játékos vett részt hozzátartozói- val együtt. Ez is jelzi, hogy szinte baráti társaságot alkotó közösség jött létre a két évtized során.

„Az évi tízezer forintos tagdíj mellett saját zsebből fizetjük az utazásunk, a szerelésünk költségeit is, mert jelenleg sincs szponzorunk és nem kapunk önkormányzati támogatást sem – veszi át a szót Kovács Mihály, aki 2000 óta az NSC elnöke. – A máshol esetleg gondot jelentő tartalékcsapatot is könnyedén ki tudjuk állítani, mert egyre bővül a játékosaink száma. A futball mellett tömegsportszakosztályunk van, minden olyan sportot űzünk, amely labdával vagy golyóval kapcsolatos. Bízunk abban, hogy öt év múlva megünnepelhetjük a negyedszázados évfordulónkat is."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Máriakálnoki diáksikerek futószalagon

Diáksport - A Haller-iskola máriakálnoki tagintézményének tanulói idén is nagyszerűen szerepeltek… Tovább olvasom