Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Műtét után, tábor előtt

Műtéttel kezdte az évet Salga István, a Győri Vízisport SE maratoni kajakosa. Ismét Dél-Afrikában szeretne edzőtáborozni.

Még nem tudja, párosban is indul-e az idén.Megközelítőleg egy hónapot kellett kihagynia Salga Istvánnak, a Győri Vízisport SE kajakosának, miután orrsövényműtéten esett át. Az operációt szándékosan erre az időszakra időzítette a maratoni szakág egyik legjobbja.

„Már régebb óta meg kellett volna műteni, most döntöttem úgy, hogy túlesek rajta. Egész decemberben edzettem, így ez a pihenő jól is jött, s a lemaradást is könnyebb lesz pótolni" – mondta Salga István, aki reményei szerint újra el tud menni egy dél-afrikai edzőtáborba.
„Korábban már jártam azon a helyen s már felvettem a kapcsolatot az ottani barátaimmal. Jó lenne öt hétre kiutazni, mert ideális körülmények között dolgozhatnék" – tette hozzá a kajakos, akinek négy nagy versenyre kell „kihegyezni" a formáját.

„Május közepén a magyar bajnokságon mindenképpen jól kell szerepelnem, mert ez a viadal egyben válogató a világbajnokságra is, melynek szeptember végén a franciaországi Tremolat ad otthont. E két verseny mellett a júniusi zamorai és a júliusi trencséni Világkupa az, ahol szeretnék minél jobb eredményt elérni" – folytatta Salga.
Hogy egyesben és párosban is versenyez-e, azt még nem tudta megmondani.

„A tavalyi ausztráliai vb nem a legjobban sült el. Azóta nem beszéltünk a folytatásról párosbeli társammal, Jámbor Attilával. Az egyes szám biztos, s ha úgy döntünk, hogy a kettes is belefér, akkor természetesen állok elébe" – mondta a sportoló.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aréna épül a vízre

Pontosan 200 nap múlva, augusztus 17-én kezdődik a Szeged melletti Maty-éri pályán a 35. síkvízi… Tovább olvasom