Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Műszaki Felsőoktatási Sportnapok - A 23. Széchenyis bravúr

Negyvennegyedik alkalommal rendezték a Műszaki Felsőoktatási Sportnapokat Veszprémben. A győri Széchenyi István Egyetem csapata címvédőként érkezett a kupára, s huszonharmadszor nyerte el az összetett pontversenyt.

A széchenyisek sakkban és női kosárlabdában első, asztaliteniszben, kézilabdában és labdarúgásban második, férfi kosárlabdában harmadik lettek.

Sakkban az aranyérem mellett a torna legjobb játékosának felajánlott különdíjat a győri Gál Tibor nyerte. Dr. Balogh Tibor edző versenyzői: Gál Tibor, Nagy Hunor, Molnár Gábor, Lezák Ákos.

Női kosárlabdában négy győzelemmel, bravúros játékkal büszkén állhattak a dobogó legfelső fokára a széchenyis lányok. Barthalos István edző gárdája: Papp Renáta, Rédei Viktória, Erős Csilla, Kőninger Beáta, Májusi Eszter, Lumniczer Nóra, Konti Klára, Fekete Fruzsina, Kiss Csenge.

Asztaliteniszben második hellyel gazdagították a győri egyetem sporteredményeit. A csoportmérkőzéseken három győzelem után - Pannon Egyetem, Dunaújvárosi Főiskola, Kecskeméti Főiskola - a döntőben nem sikerült az Óbudai Egyetem csapatát felülmúlniuk. Dr. Kovács Zsolt csapata: Bálint Brigitta, Saláta Viktor, Czeglédi Bence, Trencsényi Tibor.

A széchenyis kézilabdások a csoportmérkőzéseken Kecskemét és a pécsiek ellen magabiztosan győztek, a fináléban a házigazda Pannon Egyetemtől kikaptak. Pauer Zoltán edző együttese: Burján Tamás, Böröcz Dávid, Rivnyák Viktor, Sándor Albert, Somogyi Ádám, Terenyi Zoltán, Vitéz Márton, Szabó Csaba, Kővári Balázs, Oláh Márk, Vogt Bence, Nyuli Krisztián.

Kispályás labdarúgásban a győriek a pécsiek ellen 4:0-ra nyertek, a kecskemétiektől 2:1-re kikaptak, a körbeverés miatt ez azonban csoport győzelmet jelentett. A döntőben a nagy rivális óbudaiak elleni 3:2-es vereség a második helyezést hozta. Várnagy András edző csapata: Paget Olivér, Novák Csanád, Nemes Gyula, Illés László, Horváth Barna, Molnár Gergely, Csorvásy Martin, Szoldát József Dániel.

A férfi kosárlabdások a csoportmérkőzésen második helyezett lett, majd a bronzért játszott meccset jó játékkal nyerték. Cseh Gergely edző csapata: Bartalus Erik, Baruta Richárd, Földi Hunor, Geszler Márton, Káli Szabolcs, Neumann Márk, Palavics Barnabás, Papp Balázs, Péterfai Richárd Vida Tamás.

Az összetett pontversenyben a győri Széchenyi István Egyetem 70 ponttal, az Óbudai Egyetem 66 ponttal, a veszprémi Pannon Egyetem 57 ponttal állhatott a dobogóra.

A 45. Műszaki Felsőoktatási Sportnapokat a jövő októberben Győrött rendezik.

A jeles eseményre dr. Kovács Zsolt egyetemi főtitkár meghívta a műszaki képzést folytató intézmények legjobb sportolóit. Dr. Földesi Péter rektora a sportágak képviselőit és vezetőitköszöntve követendő példaként beszélt a sportolás és a tanulás fontosságáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hosszú Katinka 32 aranynál tart

Katinka két első helyet gyűjtött be az úszók rövidpályás világkupa-sorozatának befejező állomásán, s már túlvan a félszázon az idén eddig szerzett érmek tekintetében. Tovább olvasom