Kisalföld logö

2018. 09. 24. hétfő - Gellért, Mercédesz 10°C | 18°C Még több cikk.

Musicalt fogadhat a szépülő stadion

Csaknem elkészült az új ETO-stadion keleti lelátója. Tavasszal már innen buzdíthatják kedvenceiket a csapat szimpatizánsai.
Az egyre szépülő ETO-stadionban nemrég adták át az irodákkal, öltözőkkel, szaunával, a nemzetközi előírásoknak is megfelelő műfüves pályával „felszerelt" klubépületet és a Fehér Miklós Labdarúgó Kollégiumot. Az egykor Kelet-Európa gyöngyszemének nevezett futballarénában pedig hamarosan teljesen elkészül a keleti lelátó.

VILÁGÍTÁS KÉSŐBB

A tribün keleti részén nyolcezren férnek majd el, a tavaszi rajtra négyezer széket szerelnek fel a szakemberek. Ezt Klement Tibor ügyvezető igazgató mondta el, aki hozzátette: azért csak ennyit, mert egyelőre ennyi ülőalkalmatosság felújítását tudta elvállalni az adott határidőre az ezzel megbízott cég. December óta a helyükre kerültek a tetőszerkezet nézőtér fölé benyúló elemei is. Ezekre hamarosan borítás is kerül. A tervek szerint az összekötő részek fémből, az ívelt elemek graboplán anyagból készülnek.

Ez nem biztos, hogy a március 3-i, Zalaegerszeg elleni hazai rajtra elkészül – a megvalósításról ugyanis most tárgyalnak kivitelezőkkel a klub vezetői –, de előreláthatólag márciusban már fedett lesz a keleti nézőtér teteje – árulta el Klement Tibor. A VIP-szektorok használható állapotban lesznek, igaz, a teljes komfortfokozattal ekkorra még nem lehet számolni. A régi világítótesteket lebontják, tavaszra azonban még nem lesz kész a lelátó tetejére tervezett új világítás, ezért – s ehhez az MLSZ jóváhagyását is adta – a szezonban korábban kezdődnek majd az ETO FC mérkőzései.

ÉPÜL AZ ETO-PARK IS

Visszatérve a klubépületre, már működik az az étterem, amelynek szolgáltatásait a jövő héttől már a nagyközönség is igénybe veheti. Újdonság, hogy szintén a klubépületben, egy olyan kondicionálóterem áll majd a győri futballisták rendelkezésére, ahol mágneskártyák segítségével személyre szabható feladatokat lehet előírni a sportolóknak. A fedett uszoda is csaknem teljesen kész, a medence borításán dolgoznak a szakemberek.

A vendégszektort egyelőre nem szedik szét, tavasszal itt szurkolhatnak még az ellenfelek drukkerei. Viszont a jövő héten kezdik el a nyugati lelátó bontását. Nemrég megérkezett a jogerős építési engedély, így nincs akadálya annak, hogy a törmelékek feldolgozása és elszállítása után elkezdődjön a másik tribün, valamint a sport- és szabadidő- komplexum építése. Ez utóbbi egy 10 ezer négyzetméter alapterületű, négyszintes épület lesz. Az építkezés nem érinti a mostani parkoló területét, az úgynevezett „ETO-parkot" ugyanis a mostani kerítés, valamint a nyugati tribün között „húzzák fel".

Az épületben irodák, éttermek, sörözők mellett kaszinó, bowlingpálya, mozi és egy háromezer négyzetméteres fitneszterem is helyet kapna. Ide terveznek egy városi sportmúzeumot, valamint egy olyan szurkolói boltot, ahol nemcsak az ETO FC relikviáit, hanem a város más sportegyesületeinek – így többek közt a kézi- és a kosárlabdacsapat – mezeit, emléktárgyait is megvásárolhatnák a szurkolók. Eldőlt, hogy a korábban tervezett delfináriumot, a magas költségek miatt nem valósítják meg.

MUSICAL A JÁTÉKTÉREN?

Még ugyan nem tudni, milyen idő lesz márciusban – remélhetőleg nem csapadékos –, de a pálya alá épített fűtőberendezés tavasszal még biztosan nem üzemel. Egyelőre két ideiglenes kazán látja el meleg vízzel a rendszert, ezekről nem lehet üzemeltetni a játéktér fűtését. Az állandó berendezéseket pedig a lelátó erre kialakított részébe építik később be. A Kisalföldben is beszámoltunk arról, hogy nyáron kiemelkedő kulturális esemény – a fővárosi operettszínház Rómeó és Júlia című musical-előadásáról van szó – helyszíne lehetne a megújuló ETO-stadion. Nos, épp a napokban egyeztettek a klub vezetői Ottófi Rudolf alpolgármesterrel, s ha egy szakértői bizottság, amely azt vizsgálja, hogy az alácsövezett játéktér elbírna- e egy ilyen jellegű előadást, rábólint a dologra, akkor nincs akadálya a minden bizonnyal sok nézőt vonzó esemény megrendezésének. Az alpolgármester megkeresésünkre elmondta, július első hétvégéjét nézték ki a nagy előadásoknak (kettőt tervez a város).

A Győri Nyár rendezvénysorozat ugyanis ekkor kezdődik. Előfordulhat, hogy a musicalfesztiválnak is nyitóprogramja lehet a Rómeó és Júlia. Az egyeztető tárgyalások már megkezdődtek a meglehetősen nagy befektetést igénylő táncos-zenés produkció bemutatójáról. (A Kisalföld úgy tudja, 15 millió forint.) Amint ezek végére érnek, máris megkezdik a jegyek árusítását az ismert helyeken. Egyelőre azonban még nem érdemes sorba állni értük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megegyezett a Real Madrid és az AC Milan Ronaldóról

Lapértesülések szerint megegyezett a Real Madrid és az AC Milan Ronaldóról: a brazil labdarúgó az… Tovább olvasom