Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Műfüves pályát avattak Mosonmagyaróváron

Labdarúgás - A mosonmagyaróvári önkormányzat beruházásából műfüves pálya létesült a MITE sporttelepén. A játékteret barátságos mérkőzéssel avatták fel.
Korszerű, palánkkal ellátott, 22x44 méteres műfüves labdarúgópálya épült Mosonmagyar- óváron a MITE sporttelepén. A pálya villanyvilágítással is rendelkezik, így egész nap használható. Szabó Miklós, Mosonmagyaróvár polgármestere a Kisalföldnek elmondta, a létesítmény saját beruházásként készült el.

„A célkitűzésünk az, hogy lehetőségeinkhez képest minden évben egy sportberuházás valósuljon meg a városban. Biztosítanunk kell a sportolás lehetőségét, ami az egészséges életmód alapja. Tavaly a Kossuth Lajos Gimnázium salakpályáit újítottuk fel, amire tizennégymillió forintos állami támogatást kaptunk, így idén volt tartalékunk, amiből meg tudtuk valósítani a műfüves játékteret. Nem az Ollé-program keretén belül építettük a pályát, hanem saját beruházásban. Különválasztottuk a pálya, a világítás és a bejárat építését, így volt a legolcsóbb a kivitelezés. Összesen mintegy huszonkétmillió forintból valósult meg a létesítmény, de az építést társadalmi munkával is segítették. A pálya a gyermekek és a felnőttek számára egyaránt nyitott, hiszen bérelhető, bárki által használható lesz."

A létesítmény a délelőtti órákban jól szolgálja majd a tömeg-, valamint gyermeksport – ezen belül is a Haller-, a Bartók- és az Éltes-iskolák diákjainak mozgásigényét, délután pedig a MITE-utánpótlás reménységei, illetve a szabadidősportok szerelmesei vehetik birtokukba.

A pályát Elbert Gábor, a Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkára, Horváth Cs. Attila, a megyei labdarúgó-szövetség elnöke és Szabó Miklós polgármester adta át ünnepélyes keretek között. A ceremónia után barátságos mérkőzéssel avatták fel a létesítményt, Mosonmagyaróvár és szlovák testvérvárosa, Somorja csapata lépett a műfűre. A csapatokat mindkét részről képviselők, hivatali dolgozók és önkormányzati cégek munkatársai alkották. A mérkőzésen a magyarországi együttes győzött 7–5-re.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Herr is jobb helyezést várt

Kézilabda - Nyolcadik lett a magyar női válogatott a macedóniai kontinenstornán, pedig sokan… Tovább olvasom