Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Műfüves pálya helyett salakon

Labdarúgás - Ezerötszáz amatőr játékos vesz részt a Sopronban szervezett kispályás bajnokságban. A városban műfüves pálya hiányában salakon folynak a küzdelmek.
Elkezdődött a soproni kispályás bajnokság. Idén 96 csapat vesz részt a küzdelmekben. Az egyesületek négy osztályban és ezen belül hat csoportban mérik össze tudásukat. Ősszel és tavasszal egyaránt 15 fordulót játszanak majd. A helyszínek továbbra is a tóparti, illetve a kurucdombi sporttelep.

– Örömteli, hogy évről évre egyre több új csapat jelentkezik és vesz részt a bajnokságban – mondta Rákóczi József, a sportfelügyeleti csoport vezetője. – A középiskolások számára külön bajnokságot szervezünk. Az iskolai csapatok egy része a tanulmányok befejezését követően is együtt marad és a kispályán focizik tovább, talán ennek köszönhető a folyamatos bővülés. A focisták többsége dolgozik, így a mérkőzések este kezdődnek.
Sopronban a mérkőzéseket műfüves pálya hiányában salakon rendezik, így a játékosok ki vannak téve az időjárás szeszélyeinek. Egy-egy kiadósabb eső után akár két napon át is elmaradhatnak a fordulók.

Rákóczi József hozzátette: bár tervezték, de jelentkező hiányában idén nem indítanak szeniorbajnokságot. Az azonban bizonyos, hogy az őszi és a tavaszi idény szünetében megrendezik a téli kupát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Türelem nélkül nem lesz siker

Labdarúgás - A Soproni Liga 2009/2010-es őszi idényének egyharmadánál a Győri ETO FC ötvenszázalékos… Tovább olvasom