Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Műfüves pálya épülhet Hegykőn

A komplex sportlétesítményi fejlesztés keretében műfüves labdarúgópálya, valamint új sportöltözők épülhetnek Hegykőn. Az önkormányzat már igent mondott.
A közelmúltban megtartott hegykői képviselő-testületi ülés egyik napirendi pontja a komplex sportlétesítményi fejlesztés volt.

– A településen már évekkel korábban elkészült egy koncepció, meghatározta, hogy az anyagi források függvényében milyen sportfejlesztéseket szeretnénk elvégezni – kezdte dr. Jakab Zsolt, Hegykő körjegyzője.

– Azt tudtuk, a sportöltözőkkel kezdenünk kell valamit. Az a döntés született, hogy a régieket nem újíttatjuk fel. Így most a sportolók ideiglenesen konténerekből kialakított helyiségekben öltözhetnek át. Időközben a kiemelt csapatsportágak részére lehetővé vált a cégek társasági adójából fejleszteni és ez számunkra is előnyös pályázati lehetőség, amelyet szeretnénk kihasználni. Bízunk abban, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatja az elképzeléseinket.

A tervezett műfüves pálya 120 millió forintba, az öltöző mintegy 40 millió forintba kerülne. Az önrészt a településnek, illetve a helyi sportegyesületnek kell fedeznie.

– Az MLSZ, illetve a kormányzat kiemelt figyelmet, támogatást ad az utánpótlás fejlesztésének – részletezte Jakab Zsolt.

– A helyi utánpótláskorú labdarúgók és futballcsapat mellett a környező települések diákjai és egyesületei számára is szeretnénk sportolási lehetőséget biztosítani. Hosszabb távon a fejlesztés bekapcsolódhat a turizmusba is, hiszen a létesítmény – főként a téli időszakban – edzőtáborok szervezését is szolgálhatja.

Ehhez meglévő szállás- és vendéglátóhelyeink mellett az egész évben működő termálfürdő is ideális feltételeket teremt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az elődöntő volt a végállomás

Az elődöntőben ért véget Babos Tímea egyesbeli menetelése az irapuatói ITF-tornán: a magyar… Tovább olvasom