Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 26°C Még több cikk.

Motokrosszverseny újra Pannonhalmán

Közel háromszáz versenyzőt várnak a már hagyományos motokrosszviadalra a következő hétvégén Pannonhalmára. A kétkerekűek mellett ezúttal szintén összemérik gyorsaságukat a quadosok is. A verseny egyben egy nemzetközi kupa utolsó állomása.
Nyolcadik alkalommal rendezi meg a már hagyományos októberi Nemzetközi Motocross Versenyt Pannonhalmán a Real Motorsport Egyesület szombaton és vasárnap. A rajtgéphez várhatóan 200–250 versenyző áll majd.
Változás a tavalyi versenyhez képest, hogy a rendezők idén megkapták a jogot a Közép-Európa Kupa versenysorozat magyarországi utolsó futama megrendezéséhez. Várhatóan 6–7 ország junior élversenyzői nagyon látványos és késhegyre menő csatáit láthatja a közönség a hétvégén. Mivel a bajnokság még nyílt – lévén hogy a pannonhalmi lesz az utolsó futam –, izgalomban nem lesz hiány. A programok a szombati napon a gépátvételekkel kezdődnek, majd 9 órától az edzések, fél 11-től az időmérők következnek. Ezen a napon a gyermekek versenyét az 50, 65 és 85 köbcentiméteres kategóriákban, valamint a juniorok és a quadok futamait rendezik fél egytől.

Vasárnap a Nyílt Nemzetközi Motocross Csapatbajnokság élsport- és tömegsportfutamai láthatók majd. Hasonlóan a szombati naphoz, szintén kilenc órai kezdéssel az edzésekkel, azután az időmérővel kezdődik a napi program.

Délben a futamok közti szünetben egy meglepetésfutammal készülnek a rendezők: régi, veterán versenymotorjaikkal motoroznak a pályára idősebb egykori versenyzők, hogy megmutassák, még nem rozsdásodtak be izmaik és nem koptak el reflexeik s vezetési tudásuk.

Az újra megválasztott pannonhalmi polgármester megnyitója után 12.30 órától kezdődnek a csapatbajnoki futamok. A profiknál 4, a tömegsportnál 3 versenyző alkot egy csapatot, és két futam eredménye után alakul ki a végső sorrend, azazhogy ki nyeri a 2010-es bajnokságot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pintér: Nyugodtan tudjunk egymás szemébe nézni

Ellentmondásosan alakult az idei idény eddig az ETO számára. A csapat dicséretesen helytállt az… Tovább olvasom