Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Mosolygós kézis lányok - Időt és türelmet kér a győri vezetőedző

Mosolygós lányokkal vág neki a bajnoki szezonnak és a Bajnokok Ligájának az Audi ETO.
  
Az Audi-ETO a felkészülés során háromszor is vereséget szenvedett – ez az elmúlt években nem volt jellemző –, viszont hétvégén a Ferencváros ellen begyűjtötte az első alkalommal kiírt Szuperkupát. Az eddig elvégzett munkáról, a várakozásokról Ambros Martín vezetőedző nyilatkozott.

„A felkészülés arról szól, hogy megnézzük, ki mit bír. Mindenki nagyon fáradt, de ez így normális. Ez is szükséges ahhoz, hogy később a folyamatos fizikai leterheltség mellett mentálisan is bírják majd a megterhelést" – kezdte a spanyol szakvezető, aki szerint természetes, hogy még bőven van hova fejlődniük.

„Úgy kezdtük el a felkészülést, hogy szinte egy új csapatot kell felépítenünk. A kézilabdában a csapaton belüli kohézió fontos. Úgy elkezdeni egy szezont, hogy hat, majd hét játékost kell ebbe az óramű-pontossággal működő gépezetbe beépíteni, elég nagy kihívás. Az összecsiszolódáshoz még a profiknak is időre van szükségük. A lipcsei meccsen a vereség ellenére már számos olyan dolgot meg tudtunk valósítani, ami az eddig elvégzett munka eredményét mutatta, és a győri torna utáni melankolikus hangulatot kezdte felváltani a jókedv, amit csak tetézett a vasárnapi Szuperkupa-diadal is."

A Győri Audi ETO csapata és stábja a 2014/2015-ös szezonban


Az idei szezonnal kapcsolatban így nyilatkozott Ambros Martín: „Amit az elmúlt két évben nyújtottunk, extraklasszis teljesítmény volt, az emberi teljesítmény végső határát feszegettük. Nemcsak az eredményekről beszélek, hanem az odáig vezető útról is. De ez már a múlt, a mostban ez nem számít. Jelenleg csak az új helyzettel szabad foglalkoznunk, és ha vereségek jönnek, ezt kell tudni feldolgoznunk mindannyiunknak.

Ilyenkor derül ki számomra, ki az, aki valóban támogatja a csapatot, és bízik bennünk" – fogalmazott a szakember, aki szerint neki van a legerősebb, legjobb csapata.

„Ezt már azelőtt tudtam, mielőtt elkezdtük az edzést. Nekünk csupán időre, megértésre és türelemre van szükségünk. Az elmúlt mérkőzések alatt számos olyan védekezésbeli és támadójátékbeli variációt sikerült kipróbálnunk éles szituációban, amit eddig többnyire edzéseken tudtunk gyakorolni. Szinte minden poszton van új játékos, aki eltérő játékkal, képzettséggel érkezett. Az összecsiszolásra, a finomhangolásra van igazán lehetőség. Mi ebben az időszakban vagyunk.

A felkészülési mérkőzések alkalmával a végeredményen kívül az a legfontosabb, megnézzük, hol tartunk, miben kell fejlődnünk" – nyilatkozta a tréner, aki nehéz szezonra számít.

„A topcsapatok évről évre erősödnek, egyre nehezebb az élvonalban maradni. Mindannyian tisztában vagyunk vele, mindenki bennünket akar felülmúlni. A nemzetközi mezőny élvonalában lévő csapatoknál ez hatalmas motiváló erőt jelent. Ezek a klubok ugyanazt szeretnék elérni, mint mi, és egyetlen cél lebeg a szemük előtt, megtörni az Audi-ETO hegemóniáját. De mi felkészültünk erre, s azon dolgozunk, hogy mindig megnyerjük a következő mérkő-
zést, mert azzal elérjük a célunkat..." – mondta végezetül Ambros Martín.

Még keresik önmagukat

Nem a legideálisabb felkészülésen van túl a Veszprémből Mosonmagyaróvárra költöző fiatal csapat, de Róth Kálmán vezetőedző reméli, meccsről meccsre fejlődnek, s a középmezőnybe odaérhetnek az alapszakasz végére.

„Az a csapat, melyet elterveztem, hogy játszik, szinte nem is edzett együtt sérülés és a korosztályos válogatottak programja miatt. Egyáltalán nem vagyunk készen, tíz játékost kell beépíteni, ami akkor sem könnyű, ha mindenki minden edzésen itt lett volna. Éppen emiatt azt is nehéz megítélni, milyen játékerőt képviselünk, magam is kíváncsian várom.

Abban bízom, hogy folyamatosan tudunk fejlődni, s bár a sorsolásunk nem a legjobb, az viszont szerencsés, hogy azokkal a csapatokkal, amelyek riválisaink lehetnek, tavasszal hazai pályán játszunk. Addigra pedig megtaláljuk önmagunkat, s összeáll az általam elképzelt csapat" – mondta Róth Kálmán, aki kitért a mai, Vác elleni találkozóra is.

„Optimális felkészüléssel közel lennénk a Váchoz, így azért nehéz dolgunk lesz. Ellenfelünk Hornyák Dórával mindenképpen erősödött, ugyanakkor voltak távozók is, akiket belülről próbáltak pótolni. A hazai pálya mindenesetre mellettük szól, de a nehézségeink ellenére ez nem jelenti azt, hogy eleve lemondtunk volna arról, hogy meglepjük Konkoly Csaba csapatát" – tette hozzá a szakvezető.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ligakupa - Gólzáporos döntetlen Győrben - fotók

A Szeged 1-1-et játszott Debrecenben, a Cegléd megverte a Diósgyőrt. Kikapott a Puskás Akadémia is. Tovább olvasom