Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Montoya kezdi elveszíteni a türelmét

Végképp megbomlani látszik az eddigi harmónia a McLaren-Mercedes csapaton belül. Fernando Alonso 2007-es szerződtetésének bejelentése óta a tavaly még diplomatikus Juan Pablo Montoya egyre inkább kezdi elveszíteni a türelmét, egyre kevésbé tesz lakatot a szájára – s ez talán előrevetíti azt is, hogy jövőre már nem lesz a wokingi csapatnál...
Montoya most az Ausztrál Nagydíjon történtek miatt kritizálta élesen csapattársát, Kimi Räikkönent és a csapatvezetést is: „Az elmúlt versenyen is ugyanez történt. Kimi majdnem nekemjött és most megint megtörtént. De nem számít – ilyen a verseny. Nem fogok leülni és zokogni emiatt." – mondta a kolumbiai versenyző az első körben történtekről.

Montoya azt sem érti mi szükség volt arra, hogy Räikkönen a verseny végén, az utolsó körben még fusson egy leggyorsabb kört: „Kimi volt a hős az utolsó körben és futott egy leggyorsabb kört. Az a köre fél másodperccel gyorsabb volt, mint bármi, amit a verseny során futott. Szóval vagy lassú volt előtte vagy valami más foglalkoztatta a verseny alatt, nem a vezetés – az utolsó körtől eltekintve. Gondoljunk csak bele: hogy fut valaki fél másodperccel gyorsabb kört az utolsó körben? Mi értelme van? Nem lesz új pályacsúcs, mert azt 1:24-el Michael tartja, szóval miért kockáztatott? Hogy kicsússzon az utolsó kanyarban? Nem tudom."

Montoya elismeri, hogy feszült a hangulat közte és Räikkönen között. Úgy véli azért, mert szorosan ott van Kimi nyomában: „Azt hiszem ez azért van, mert most jó pozícióban vagyok. Tavaly nem voltam olyan helyzetben, hogy küzdhettem volna vele, így akkor nem érezte veszélyeztetve magát." – fogalmazott „JPM".

A kolumbiai bírálta csapatát is. Azt sérelmezte, hogy amikor egy alkalommal egy biztonsági autós fázisban a két McLaren egymás mögött ért a boxba, Räikkönent nemcsak a szokásos szervizzel látták el, hanem első szárnyat is cseréltek autóján. Montoya úgy véli, hogy ez megpecsételte az ő versenyét: „Sokkolt az, amit a csapat tett. Miközben lett volna esély mindkét autóval a dobogóra állni, ők úgy döntenek, hogy kicserélik Kimi autójának az orrát. Igen, megsérült az autója, de a vége az lett, hogy rámentem a rázókőre, az autó lerobbant és ez pontjainkba került. Ha nem cserélik ki Räikkönen autójának az orrát, akkor sosem lettem volna Ralf mögött."

„Ron azt mondta, hogy azért döntöttek így, mert Kimi elég gyors ahhoz, hogy megnyerje a versenyt. A végén kiderült, hogy ez nem így van. Szóval a vége az lett, hogy ő második lett, én meg nem fejeztem be a versenyt és ez 6 pontunkba került a konstruktőrök között." – folytatta a kolumbiai.

És hogy Montoya autója pontosan miért is állt le? „Rámentem a rázókőre és amikor visszahoztam a pályára az autó egyszerűen kikapcsolt. Olyan volt, mintha az egész rendszer lenullázta volna magát és lekapcsolt volna. Amikor a rendszer visszajött, az autó semleges volt, de minden más ki volt kapcsolva. " – számolt be a versenyző - „Sajnálatos, mert az autó jó volt. A Renault egy kicsit gyorsabb volt nálunk, de nem sokkal. Azt hiszem egy kicsit gyorsabb voltam, mint Kimi, úgyhogy szerintem jó lettem volna. Úgy gondolom, hogy Fernando megvert volna minket, de gyorsak voltunk."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Körmend - Soproni sÖrdögök 94 - 88

Bowman és Porzingis találataival a sÖrdögök 6–0-lal állva hagyta a kapkodva kezdő… Tovább olvasom