Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Modern tekepálya épül Győrött

Négypályás modern csarnok épül Győrött a Győr-Szol Zrt. beruházásaként.

Új bázisa lehet a győri tekesportnak az a négypályás csarnok, amely a Győr-Szol Zrt. beruházásaként épül a társaság Orgona utcai telephelyének területén. A létesítmény jelenleg szerkezetkész.

Hiánypótló beruházás a négypályás csarnok építése – mondta az ünnepségen Sági Géza, a Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója, és emlékeztetett arra, hogy a helyi csapatok az egyre nehezebb infrastrukturális körülmények között kénytelenek helytállni a bajnokságokban.

A férfi Szuperligában szereplő Győr-Szol TC a lenszövő pályájának alkalmatlansága miatt már több szezonban volt kénytelen hazai meccseit is idegenben játszani (a meglévő pályák nem felelnek meg a Szuperliga előírásai- nak), a készülő létesítmény ezt a problémát megoldja. Napirenden van a Pannon-Flax felszámolása, s ezzel veszélybe kerül a női szakág edzési és versenyzési lehetősége is, az új épület reményt adhat a csapat együtt tartására, a nagy hagyományokkal rendelkező női teke sikereinek folytatására.

Fotó: Mészáros Mátyás
Fotó: Mészáros Mátyás

Sági Géza elnök-vezérigazgató hozzátette: a tekecsarnokot építtető Győr-Szol Zrt. feltett szándéka, hogy valamilyen formában (akár a létesítmény elnevezésével, akár jelentős verseny megrendezésével vagy díj alapításával) emléket állítson a győri teke kiemelkedő alakjának, Kristyán Zsuzsának, aki hétszer volt az év női tekézője és öt alkalommal szerzett világbajnoki aranyérmet egyéniben, illetve csapatban.

Az új tekecsarnok alkalmas lesz a sportág legsikeresebb győri képviselője emlékének megőrzésére, otthonra találhat benne a versenysport, bázisa lehet az utánpótlás-nevelésnek.
A várhatóan március végére elkészülő épület nyolcvan néző befogadására lesz alkalmas, közel 500 négyzetméteres alapterületén bírói és versenyzői öltözők is helyet kapnak a hozzájuk tartozó vizesblokkal együtt.

A pályatest a jelenlegi legmodernebb, panelszerkezetes technológiával készül, a 12 mm vastag gurítófelület strapabíró és értékálló, a pálya (melyen a zalaegerszegi világbajnokságon győri versenyző már érmet is szerzett) valamennyi versenykategóriában alkalmas, amelyet jelenleg Magyarországon rendeznek.

Információnk szerint győri tulajdonban van négy további, szintén a zalaegerszegi vb-ről származó pályatest. Megfelelő befektető esetén egy nyolcpályás csarnok is kialakítható lenne a jelenleg épülő bővítésével.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikerév: minden eddigi csúcsot megdöntöttek

Fennállásának legsikeresebb esztendejét zárta a győri kajak-kenu sport, amely jövőre ünnepli 50 éves… Tovább olvasom