Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

Modern tánccsoport EB Győrött

Az utolsó tennivalókkal célegyenesbe fordult a 2007 évi Modern Táncsportok Európa Bajnoksága előkészítése. A rendezők, Győr M.J.V. Sportigazgatósága, a Modern Táncsportok Magyarországi Szövetsége és a győri MARINA TSE az IFMD segítségével az eddig felmerült előkészítési és szervezési akadályokat gyakorlatilag megoldották.
Most már csak a helyi és feltételekre vonatkozó előkészületek tekintetében kell a tánc fővárosa címre pályázó Győrnek a szükséges lépéseket megtennie ahhoz, hogy július 5-én a helyszín versenyigazgatói átvétele megtörténhessen.

A fantasztikusnak ígérkező rendezvény a Magvassy Sportcsarnokban július 5-én, csütörtökön 18.30 órakor egy csillogó nyitóünnepséggel és táncgálával indul, amelyben a győrieken kívül más városokból is érkeznek előadók. Lesz fantasztikus néptánc-show a Csobolyó közreműködésével, a Győri Balett és a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola a balett területéről ígér kiváló produkciókat, meglepetésként capoiera és hip-hop show is érkezik a műsorba, és nem maradhatnak természetesen ki az esélyes győri egyesületek, az A-Force1 és a rendezésben is oroszlánrészt vállaló MARINA TSE erre az alkalomra készült, egyedi ősbemutatói sem.

Pénteken és szombaton (július 6-7.) reggel 9 órától este 7-ig, vasárnap szintén 9-től délután 2-ig több, mint 500 versenyszám táncos kavalkádját állítja a neves szakemberekből álló, nemzetközi zsűri elé a Modern Táncsportok EB-jén 52 egyesület, négy korosztályban és tizenegy táncfajtában. Vasaárnap kora délután egy szintén szines zárógálával fejeződik be az EB, de az esemény még nem ér véget.

A slusszpoén hétfőn, július 9-én a győri Nemzeti Színházban következik, ahol az MTMSz támogatói és az IFMD jóvoltából kerül sorra este 7 órai kezdettel az Amatőr Modern Tánc Fesztivál és a győri résztvevők közreműködésével egy - szintén fantasztikusnak ígérkező - ízelítő gála az EB esélyes versenyszámaiból.

A lebonyolításban részt vállaló BOLERO rábapatonai, TIGERS érdi és MARINA győri önkénteseinek és a támogatóknak az MTMSz ezúton előre is köszönetét fejezi ki.

A győri székhelyű Modern Táncsportok Nemzetközi Szövetsége minden lehetőségével igyekszik az eseményt a város táncos hírnevének méltó növelőjévé tenni. Bár ez a rendezvény a város mindennapi életét nem befolyásolja látványosan, mégis 1500-nál több táncost, és további, közel ezer érdeklődőt hoz a négy napra Győrbe. A szakmai rendezők saját feladataikon kívül a rendezvény támogatásából is jelentősen kivették részüket, és a tapasztalt helyi közreműködők gyakorlata alapján bizonyosra veszik az EB és a Fesztivál sikerét. Az esemény fővédnöke Borkai Zsolt, Győr M.J.V. Polgármestere, védnökei Dr. Szakács Imre, Győr-Moson-Sopron megye Önkormányzatának elnöke és Kiss János, a Magyar Táncművészek Szövetségének elnöke.

A jó szórakozást, látványos és aktuális táncokat három napon keresztül a Magvassyban színre állító EB-re és a csillogó Fesztiválra az érdeklődőket szeretettel várják a rendezők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adakozó sztárok

Szombaton délután két órakor az Integrál-DAC-pályán jótékonysági futballgálát rendeznek Virág Zsolt… Tovább olvasom