Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Mocsai távozhat, Nagy László érkezik?

Mocsai Lajos elismerte: elképzelhető, hogy nyáron öt év után távozik Veszprémből, míg Nagy Laci hazatérhet.
"Az olimpia komoly csapatsport nélkül keveset ér, mert az első napoktól fogva tűzben tartja az egész országot. Reméljük, hogy ez most is így lesz, és ezért keményen dolgozunk."

Ráadásul a klub kapott egy levelet a szövetségtől, amelyben jelzik, a külső körülmények – mint például a női kapitányi kérdésben kialakult helyzet – miatt a vezető klubok szeretnék, hogy független személy töltse be a kapitányi posztot.

"Másrészről gondoljuk végig: nyáron jöhetnek kiemelkedő képességű játékosok, jómagam pedig az egész időszakot az olimpia végéig a válogatottal fogom tölteni, így a felkészülésben sem tudok részt venni.

Azaz a klub részéről is felvetődhet egy olyan igény, hogy korrekt megoldást találjunk a helyzetre" – mondta Mocsai, akinek egyébként még 2013-ig él a szerződése a Veszprémmel.

Hogy milyen játékosok érkeznek, arról egyelőre nem tudni semmit hivatalosan, de a klubhoz közel álló forrásokból már napok óta arról hallani, hogy nyártól a veszprémieket erősíti a Barcelona balkezes átlövője, Nagy László.

Érkezése nem kis pikantériát jelentene, ugyanis a játékossal kapcsolatban az elmúlt, lassan közel három évben csak arról szóltak a hírek, hogy nem szeretne a magyar válogatottban szerepelni. Többen biztosak voltak benne, hogy az olimpián már spanyol színekben játszik.

Most azonban nagyon úgy fest, hogy a hispánoknál nem lépik meg, hogy az indulási jogot szerzett játékosok közül egyet is kihagyjanak miatta. Főleg úgy, hogy az ötkarikás játékokra amúgy is csak tizennégy játékos nevezhető, azaz így is kell kihagyni embert a kapitányoknak.

A helyzet egyébként Magyarországon is hasonló, az elmúlt években a magyar csapat számos nagy tornát vívott meg sikerrel – Nagy László nélkül. Kérdés, vállalja-e valaki azt a döntést, hogy az egyébként posztján a világ egyik legjobbjának bizalmat szavazzon ahelyett, aki végigdolgozta és -küzdötte az elmúlt időszakot.

Persze kérdés az is, hogy egyáltalán teljesíti-e az MKSZ azon igényeit a játékosnak, aminek hiányára hivatkozva mondta le folyamatosan a válogatottságot.

Mocsai Lajos az interjúban elmondta még, hogy a jövőre nézve hármas feladatkört fogalmazott meg magának: a szövetségi kapitányi posztot, az elitakadémia irányítását – mely várhatóan még nagy vitákat generál majd – és a tanítást.

Olvasóink írták

  • 1. 621 2012. április 26. 09:47
    „Azt gondolom ez a ...két szék közül a földre... tipikus esete lehetne, amit őszintén kívánok. Semmi bajom Nagy L-val egyébként,de ami kiderült róla számomra, az nem hogy gerincet, de valamilyen morált sem feltételez... Eddig is gusztustalan történetet írt, és ez még csak fokozódott....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportdöntőbíróság: pénteken tárgyalják az ETO FC ügyét

Pénteken ülésezik a Sportdöntőbíróság (CAS) Lau- sanne-ban, amely a Győri ETO FC beadványát… Tovább olvasom