Kisalföld logö

2018. 09. 21. péntek - Máté, Mirella 13°C | 27°C Még több cikk.

MLSZ: Huszti nem játszhat!

A válogatott edzőtáborát elhagyó Huszti Szabolcsot év végéig eltiltották a válogatottbeli szerepléstől. Az elnökség szerint Berzi Sándor volt MLSZ-főtitkár felelős a szövetségben keletkezett 100 millió forintos hiányért.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tegnapi rendkívüli ülésén úgy döntött, hogy Huszti Szabolcs december 31-ig nem léphet pályára a  válogatottban.  Az indoklás szerint a játékos nagyon nehéz helyzetbe hozta társait azzal, hogy a június 2-i Görögország elleni idegenbeli  Európa-bajnoki selejtező előtt elhagyta a nemzeti együttes  edzőtáborát, mert nem volt biztos a helye a kezdőcsapatban. 

Kisteleki István, az MLSZ elnöke az ülést követő  sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kialakult helyzetért nemcsak a  játékost terheli a felelősség. 

„Várhidi Péter szövetségi kapitánytól az elnökség több  határozottságot kért, ezenkívül felszólítottuk, hogy jobban  figyeljen oda a viszonyára a sajtóval – mondta Kisteleki. – Ezzel a  döntéssel természetesen magunkat is nehéz helyzetbe hoztuk, mert  Husztira szüksége van a magyar futballnak, ezért bízom benne, hogy  büntetése letöltése után visszatér a válogatottba. Ugyanakkor  megengedhetetlen, hogy valaki elhagyja a társait, ilyesmi soha többé  nem fordulhat elő. Ha szemet hunytunk volna a történtek felett,  akkor a jövőben elvileg mindenki hazamehet, aki nem kerül be a  kezdő tizenegybe, ezt pedig nem hagyhatjuk. A válogatottal következő ülésünkön foglalkozunk, itt értékeljük a csapat  szereplését, ezenkívül kidolgozunk egy olyan követelményrendszert,  amely tökéletes morális alapot jelent a jövőben. Az eredményekre nem  tudunk garanciát vállalni, arra azonban igen, hogy a nemzeti  együttes tagjai minden helyzetben válogatotthoz méltó módon  viselkednek."

A sportvezető nem kívánta értékelni a válogatott teljesítményét,  azt azonban megjegyezte, hogy a csapat letért az előzetesen  meghirdetett útról, amely a teljes fiatalítás volt. 

„Bekövetkezett egy kis kanyar, de vissza fogunk térni a jó útra" – jegyezte meg a szövetség első embere. 
A tanácskozás másik kiemelt napirendi pontja az MLSZ  gazdálkodásával kapcsolatban folytatott APEH-vizsgálat volt. Az  adóhivatal a 2001–2004 közötti időszakban, illetve 2005-ben összesen  – a késedelmi kamatokkal és egyéb költségekkel együtt – 100 millió  forintos hiányt állapított meg. 
Kisteleki elmondta, hogy a szövetség gazdálkodásáért az  alapszabály értelmében egyedül a főtitkár felel. A vizsgált  időszakban Berzi Sándor töltötte be ezt a tisztséget, jelenleg  nemzetközi igazgatóként dolgozik az MLSZ-ben.

Az elnökség úgy határozott, hogy meg kell tenni a lépéseket  Berzi munkaviszonyának megszüntetése érdekében. 
Kisteleki hozzátette: a sikertelen 2012-es Európa-bajnoki  pályázat után valamennyi magyar tisztségviselőt visszahívják a  nemzetközi (FIFA) és európai szövetség (UEFA) bizottságaiból,  helyükre új tagokat jelölnek.  Ez azt jelenti, hogy többek között Mezey György, Puhl Sándor,  Berzi Sándor és Huszár István helyett a jövőben mások képviselik a  magyar labdarúgást a nemzetközi testületekben.

MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamilton diadala, Kubica borzalmas balesete

Lewis Hamilton, a McLaren-Mercedes brit pilótája nyerte vasárnap az 58. Forma–1-es gyorsasági… Tovább olvasom