Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

MLSZ-közgyűlés - Csányi Sándor biztos befutó

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) kedden 11 órától, telki edzőközpontjában tartja rendkívüli tisztújító közgyűlését, amelyen szinte biztosan az egyedüli elnökjelöltként induló Csányi Sándort, az OTP elnök-vezérigazgatóját választják meg a küldöttek a szervezet élére.
 
A közgyűlés egyetlen igazi kérdése az elnökségi tagok megválasztása lesz. Csányi kifejezett kérése volt, hogy a közgyűlésig a profik és az amatőrök is állapodjanak meg egy-egy jelöltben.

Előbbieknek Tarsoly Csaba, a Győri ETO FC tulajdonosa lesz a jelöltje, ugyanakkor az amatőröknél nem született egyezség: Dankó Béla, a Békés Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke, Orell Zsolt, a Bács-Kiskun Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke, továbbá Nemes Ferenc és Helmeczy László korábbi MLSZ-alelnökök is összegyűjtötték a szükséges ajánlószelvényeket.

Csányi hat jelöltje az elnökségbe Vizi. E. Szilveszter akadémikus, az MTA korábbi elnöke, Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék korábbi elnöke, Bánki Erik, a parlament sport- és turizmus bizottságának fideszes elnöke, Berzi Sándor, a Videoton FC ügyvezetője, az MLSZ korábbi főtitkára, Anthony Radev, a McKinsey Company partnere és Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője lesz.

Csányit az MLSZ kérte fel, hogy vállalja el a pozíciót, az 57 éves üzletember ezt olyan feltétellel fogadta el, hogy az MLSZ módosítsa az alapszabályát. Erre június 14-én sor is került, akkor a küldöttek komolyabb vita nélkül az összes kért, az MLSZ-elnökség, továbbá a Videoton FC által kidolgozott és beterjesztett módosítást elfogadták.

A változtatások nyomán a megyei amatőrszövetségek hatásköre megváltozott, ugyanis az eddig önálló megyei szövetségek 2011. január 1-jétől szervezeti egységekként működnek tovább, munkájukat igazgatók irányítják, a rendszer működését pedig a főtitkár felügyeli majd.

A határozatok értelmében 2011. január elsejével megszűnik a Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség, így akkortól 102-ről 100-ra csökken a küldöttek száma. Az elnökség létszáma az eddigi 15-ről 9-re módosul, s egy-egy vezetőt delegálnak majd az amatőrök és a profik.

Az új alapszabály szerint bővült az MLSZ elnökségének hatásköre, a testület dönt a jövőben a szövetségi kapitány, a sportigazgató és a nemzetközi igazgató mellett a megyei szövetségek vezetőinek kinevezéséről, valamint visszahívásáról.

Az MLSZ korábbi elnöke, Kisteleki István decemberi bejelentésének megfelelően négy éven át tartó regnálása után a február 27-i rendkívüli közgyűlésen lemondott, utána Nemes Ferenc általános alelnök irányította a szervezetet.

Nemes április 28-án jelentette be, hogy Csányi elfogadta az MLSZ felkérését az elnöki posztra.

A júniusi alapszabály-módosító közgyűlést követően az elnökség feloszlatta a vezető testületet, majd az MLSZ-t a július 6-i tisztújító közgyűlésig irányító ad hoc bizottság tagjainak a küldöttek Dunai Antalt, Nemes Ferencet és Helmeczy Lászlót választották meg, elnöke pedig Nemes lett.

Olvasóink írták

  • 1. LAZA 2010. július 05. 21:54
    „Nekem úgy rémlik,hogy jó néhány évvel ezelőtt mintha Demján úr is próbálkozott volna valami hasonlóval!
    Az eredmény???????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal: örül Győrnek a spanyol tréner

A spanyol Paco Araujo lett a Duna Takarék ETO újdonsült vezetőedzője. A szakvezető meglepődött a… Tovább olvasom