Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

MKB: Teasley távozott

Nikki Teasley soproni története véget ért. A játékos kedden bejelentette: azonnali hatállyal távozik a klubtól.

Nikki Teasley
Véget ért az utóbbi hónapokban a MKB Sopron női kosárlabdacsapatánál az edzések sorát kihagyó, morális és viselkedési problémákkal küszködő amerikai irányító, Nikki Teasley soproni története. A játékos kedden bejelentette: azonnali hatállyal távozik a klubtól. A részletekről Török Zoltánt, a soproni klub ügyvezetőjét kérdeztük.

– Mi volt az előzménye ennek a váratlan döntésnek a játékos részéről?

– Irányítónk nem jelent meg a délelőtti edzésen. Ezt nem tudta érdemben indokolni. Miután jeleztem számára, hogy ennek következményei lesznek, közölte, hogy ebben az esetben távozik. Mi mást mondhattam volna erre, mint hogy nem kötelező senki részéről ebben a klubban játszani. Ezek után Nikki Teasley összecsomagolt, és távozott.

– Ez fölöttébb váratlan fordulat ahhoz képest, hogy a múlt hetet becsülettel végigedzette, és láthatóan minden rendben volt körülötte...

– Valóban, és ez annak volt köszönhető, hogy megbeszéltük vele: a döntőre való felkészülés során semmilyen kilengés nem fér bele. Ez fokozottan így volt a Miskolc ellen lejátszott elődöntő mérkőzésein mutatott játék képe alapján. Úgy látszik, Teasley csupán egy hétig tudta tartani a szavát.

– Lehet ennek köze az amerikai profibajnokság, a WNBA közelgő rajtjához?

– Tény, hogy hol az ügynökétől, hol a WNBA illetékeseitől kapunk napi szinten leveleket az ügyben, hogy a közelgő rajtra a szerződésében foglaltaknál korábban engedjük el a játékost.

– Hogyan látja így a bajnoki döntő esélyeit?

– Miskolcon bizonyítottuk, mire is vagyunk képesek. Egyet biztosan ígérhetek: a csapat egysége, kitartása és harci szelleme nem ad okot majd a szégyenkezésre.

– Gondolom, bőven van tanulsága az esetnek...

– Nem kevés, de azt hiszem, most a csapat számára nincs fontosabb kérdés annál, hogyan készüljünk fel a Pécs elleni sorozatra. Így a témát a bajnoki döntő végéig a magam és a klub részéről lezártnak tekintem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megfogyva, de törve nem

Vass László, a soproni csapat pályaedzője elmondta: sok a sérült, mindezek ellenére nem szeretnének… Tovább olvasom