Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

MKB Sorpon- BEAC-Újbuda 76-62

A közönség számához képest óriási taps fogadta bemutatás kor a BEAC edzőjét, Balogh Juditot.

A hazai csapat első 15 pontját a két center, Matovic és Blahusková szerezte.

Más nem is nagyon dobott kosárra a hazaiaknál, akik – amint az ebből az adatból is látszik – a palánk alatt igyekeztek érvényesíteni magassági fölényüket. Amellett, hogy eredményesek voltak, azért előfordult, hogy ajtó-ablak ziccereket rontottak a soproni centerek.

A vendégeket a korábban Sopronban, a Postásnál hosszú éveket eltöltő Bellovai egyedül próbálta versenyben tartani, s mivel többször is ügyesen megforgatta, becsapta Matovicot, ez sikerült is neki.

A negyed végén 7 ponttal vezetett az MKB, de látszott néhány kulcsjátékoson, hogy bizony sokat kivett belőle a hétközi Euroliga-találkozó. A hazaiak Bellovait a második negyedben sem tudták tartani. Amikor aztán mások is besegítettek neki a pontszerzésben – Kovács gyors egymásutánban két triplával vétette magát észre –, feljöttek a fáradt s emellett ráadásul görcsössé is váló hazaiakkal szemben.

A 18. percben Hejková teljesen érthető időkérésénél pedig az eredményjelzőtől akár teniszmeccsen is érezhette volna magát az ember, 30–30-at mutatott a tábla. A félidő végén aztán Vajda villanásaival sikerült 5 ponttal ellépni a hazai együttesnek. Ahogy a meccs, a második félidő is Blahusková és Matovic kosaraival kezdődött.

Ekkor már a védekezés is működött, Bellovai korántsem ficánkolt úgy Blahusková vagy Vajda őrizetében, mint tette az első félidőben. Gyorsan 10 pont fölé nőtt a különbség, majd a 23. percben Matovic terült el a parkettán s kapott fájdalmas arccal a bokájához. Az MKB egészségügyi stábja támogatta le a centert a pályáról. A rögtönzött első vizsgálat, látlelet szerint nincs szakadása, megrándult a bokája, kérdéses, tud-e majd játszani jövő szerdán Ukrajnában az Euroliga-mérkőzésen.

A kellemetlen közjáték nem törte meg a soproniak lendületét, akik Vajda és különösen Blahusková eredményes játéka révén csaknem 20 pontra növelték előnyüket. Izsák, valamint Kiss kosaraival kicsit feljött a BEAC. Alacsony színvonalú volt a játék, mindkét oldalon sok volt a rossz dobás. Mivel ekkor a vendégek rontottak valamivel kevesebbet, 10 pont közelébe kerültek.

A holtponton Seres triplája lendítette át a hazaiakat, a végjátékban az ő és Honti villanásaival biztosította be a győzelmet a fáradtan játszó hazai csapat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Exkluzív interjú a Dakarról

A sivatagi tevefű okozza a legnagyobb problémát a Dakar ralin résztvevő győri motorosoknak. Varga Ákost, aki sok tapasztalt versenyzőt is megelőzött, a mauritániai Tichitben sikerült telefonvégre kapnunk. Bár az elmúlt héten a magyaroknak volt részük sátortűzben, homokviharban és esésekben, egyelőre ők és járműveik is jól bírják a megpróbáltatásokat. Tovább olvasom