Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

MKB Sopron: vérbeli irányító a kenguruk földjéről

Kosárlabda - Aprócska, kedves, mosolygós „szőke ciklon" cikázik újabban az MKB-Euroleasing Sopron bajnok és kupagyőztes női kosárlabdacsapatának mérkőzésein: az ausztrál Kathleen MacLeod. A legfontosabb számára, hogy sikeres legyen a csapata.
Kathleen MacLeod tagja volt hazája Pekingben olimpiai ezüstérmet szerző válogatottja bő keretének, de a szűkített tizenkettes csapatba már nem fért be. Ő a soproni női kosárlabdázás történetének harmadik külföldi irányítója. Az MKB-Euroleasing Sopron játékosa készséggel felelt a Kisalföld kérdéseire.

– Mondanak valamit önnek a következő nevek: Alicia Poto és Tully Bevilaqua?

– Persze – mondja fülig érő szájjal. – Kitűnő ausztrál irányító játékosok, akik korábban itt, a soproni csapatban is játszottak. Valamelyest ismerem őket személyesen is, bár idősebbek nálam. Úgy tudom, a közönség szerette a játékukat, remélem, méltó leszek arra, hogy a jó ausztrál hagyományokat folytassam Sopronban.

– Az ausztrál olimpiai válogatott bő keretében még benne volt, de végül nem került ki a Pekingbe utazó csapatba. Hogyan érintette a végső döntés?

– Természetesen szerettem volna ott lenni Kínában az olimpián, így picit csalódott voltam. Rögtön hozzáteszem, nagyon nem keseredtem el, hiszen az azért sejthető volt, hogy az olimpián a rutinosabb, jóval nagyobb nemzetközi tapasztalttal rendelkező játékosokra számít a kapitány. Próbálom pozitívan feldolgozni az egészet és azt mondom, olyan játékosokkal hosszabb ideig együtt edzőtáborozni, mint akik végül hazánkat képviselték Pekingben és ezüstérmet szereztek, mindenképpen a hasznomra vált. Nagyon sok tapasztalatot szereztem.

– Válogatottjuk világbajnokként érkezett, s az olimpiáról másodikként távozott. Milyen volt otthon a fogadtatás?

– Mindenki reménykedett abban, hogy Pekingben sikerül „elkapni" az amerikaiakat. Nem így lett, s összességében azt gondolom, odahaza ezen jóval kevésbé bánkódtak a kosárlabda hívei, mint maguk a játékosok és a szakvezető, hiszen a csapat egyértelműen azzal a szándékkal ment ki, hogy megnyerje az olimpiát. Ami talán némi csalódást jelentett, hogy a finálé nagyon sima amerikai győzelmet hozott.

– Hazája válogatottja újabban folyamatosan ott van a világ élvonalában. Mitől ennyire jó az ausztrál női kosárlabda?

– Szerintem ebben óriási szerepe van annak, hogy Canberrában van egy sportintézet, ahol együtt, egy csapatban játszanak hazánk legtehetségesebb tizenhat és tizenkilenc év közötti kosaras lányai. Egy-egy játékos tehát három évet tölt ott, csak a kosárlabdázásra és a tanulásra kell koncentrálnia. Ez a csapat indul az ausztrál bajnokságban és bár túl sok mérkőzést nem nyer, akik ott töltik azt az időt, rengeteget fejlődnek már csak azért is, mert folyamatosan náluk idősebb, tapasztaltabb játékosok ellen kosaraznak.

– Hogy érzi magát Sopronban, mit tud a csapatról és mennyire került ismeretlen közegbe?

– Köszönöm, minden rendben van, a klubban mindenki nagyon kedves, úgyhogy jól halad a beilleszkedésem. Az edzőt, Székely Norbit, Honti Katát és Horti Dórát ismertem már, velük Moszkvában találkoztam a korosztályos világbajnokságon. Nagyon tetszik a társaság, fiatal, lelkes a csapat. Tudom, hogy Magyarország egyik sikeres klubjához szerződtem, hiszen az utóbbi két évben bajnok és kupagyőztes volt a csapat. Bízom benne, ezzel a fiatal társággal folytatni tudjuk a sikersorozatot.

– Mennyiben különböznek az edzések Magyarországon és odahaza?

– Érdekes, itt sokkal keményebb a játék edzéseken. Otthon mindig megállítják a játékot, ha fault van, itt pedig nincs megállás, menni kell tovább. Azt hiszem, előnyömre válik, ha ezt megszokom.

– Milyen reményekkel, célokkal jött a soproni csapathoz?

– A legfontosabb, hogy a csapat újra jól szerepeljen, sikeres legyen. Ami pedig az egyéni céljaimat illeti, az nem is lehet más, mint hogy egy új közegben tapasztalatokat szerezzek és folyamatosan fejlődjek.

Olvasóink írták

 • 1. pisti40 2008. november 03. 16:49
  „Cak igy tovább és nem lessz semmi gond!!
  Ismét megnyerjük a Magyar kupát és a Bajnokságot!
  Kathleen MacLeod!!
  Üdvözlünk a csapatban sok sikert!
  Hajrá SOPRON!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győriek a dunaszerdahelyi pokolban

Labdarúgás - Brutális rendőrattak során magyar, közte győri szurkolókat bántalmaztak… Tovább olvasom