Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

MKB: nyolcból a négybe?

Értékes győzelmet aratott a csoportelső litván Lietuvos Telekomas Vilnius ellen az MKB Euroleasing.

A csoportelső baltiakat végig ve zetve verte az új főszponzorát re mek játékkal köszöntő soproni együttes. Török Zoltán, a klub ügyvezető je a mérkőzés előtti sajtótájékozta tón jelentette be, hogy az MKB három éven át lesz a csapat főtá mogatója. A pénzintézet által nyújtott anyagi támogatással a cél, hogy a csapat a kontinens elitjébe kerüljön.

Sztárok helyett fiatalok

Kérdés, hogy ez konkrétan mit is jelent, elvégre a társaság évek óta ott van az Euroliga negyeddöntő jében, azaz Európa nyolc legjobb csapata között. Török Zoltán ezzel kapcsolatban a következőket mondta: „A támogatás elsődleges célja, hogy tovább folytassuk a Nata lia Hejková nevével fémjelzett szak mai koncepciót.

Ehhez együtt kell tartani a tehetséges és sokra hivatott játékosállományt. Nem tervezzük te hát a következő évekre nagy nevek, drága világsztárok szerződtetését. Egyet már léptünk is az állomány együtt tartása érdekében, Horváth Zsuzsa, aki a Vilnius ellen az első félidőben remekül megoldotta takti kai feladatát és kitűnően őrizte Douglast, újabb egy évre kötelezte el magát. Eredményesség tekintetében az az elvárás, hogy egy egészen kicsit továbblépjen a csapat az Euroli ga-negyeddöntőkből, magyarán, a következő három év legalább egyiké ben bekerüljön a final four-ba."

A kapitánynak is tetszett

A litván bajnok legyőzését a helyszínen tekintette meg a ma gyar női válogatott közelmúltban kinevezett szövetségi kapitánya, Sterbenz Tamás is. A soproni illető ségű szakember így értékelte a lá tottakat: „Két igen fontos momen tum döntött ezen a hatalmas iramú, magas színvonalú játékot hozó mér kőzésen a soproniak javára.

Sorsdön tőnek éreztem, hogy miután egyetlen pontra feljöttek a litvánok a második negyed közepén, a félidő vége Kova cevic vezetésével a hazaiaknak sike rült jobban, s tíz ponttal megléptek. Egészen más így, egy jelentősebb előnnyel kezdeni a játékot szünet után, mint egy-két pontos különb séggel, többet mer kockáztatni, bát rabban játszhat az előnyben lévő csapat. Bár a soproniaknál több igen jó egyéni teljesítmény is akadt ezen a meccsen, úgy érzem, a fontos pilla natokra tartogatott, jól időzített trip láival Borovicková lépett elő nyerő emberré."

A meccs előtt Natalia Hejková azt fejtegette, hogy egy-egy csapat nál ha kiesik egy kulcsember – mint a litvánoknál Streimikyte –, akkor az rejtett tartalékokat tud ki hozni az adott társulatból. Nos, a litvánoknak volt is egy ilyen rejtett tartalékuk Sulciute személyében, aki nemcsak a soproniak, hanem még talán saját csapata edzőjét is meglepte. Hejkovának minden esetre teljességgel ismeretlen volt a kosaras. „Ő a negyedik center a Vil niusban, Baranauskaite, Streimikyte és Vilutyte mögött.

Gondolom, a nagy meccseken eddig nem kapott túl sok lehetőséget. Bevallom, eddig még nem láttam játszani, s nemcsak engem, de a jelek szerint a lányokat is meglepte. Ezen is sikerült úrrá len ni, és azt gondolom, végül jó játék kal, remek mérkőzésen egy, a hírne vét igazoló, kitűnő csapatot sikerült legyőznünk."

Biztos volt magában

A győzelem megszerzése szem pontjából nagyon fontos volt, hogy nem kevesebb mint hat játé kos dobott tíz vagy annál több pontot. Egyikük a csereirányító, a mindhárom tripláját célba juttató szlovák Borovicková volt, akinek fontos távoli találatait Sterbenz Ta más is kiemelte. „Az első dobásom után beszédült a labda, s ez meg nyugtatott, önbizalmat adott. A másik kettőnél már éreztem, hogy jó lesz a dobás. Amikor elengedtem a labdát, biztos voltam benne, hogy bemegy." Nagy harc folyt a pályán minden labdáért. Fotó: Bertleff András

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hopman-kupa: kikapott a címvédő amerikai csapat

Drámai végjátéknak nézhetünk elébe a Hopman-kupa B-csoportjának utolsó játéknapján, ugyanis a… Tovább olvasom