Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

MKB: csak csapatként lehet esély

Kosárlabda - Kedden 18 órakor kezdődik az MKB-Euroleasing Sopron Euroliga-nyolcaddöntő párharca a lengyel Wisla Krakkó ellen. Székely Norbert együttesére igen nehéz erőpróba vár, hiszen a krakkóiak a csoportmérkőzések során oda-vissza legyőzték az MKB legnagyobb hazai riválisát, a Pécs csapatát.

Köztudott, hogy a soproniak szakvezetője és a pécsiek edzője, Fűzy Ákos jó barátok. A soproniak a Péccsel egy csoportban szereplő krakkói együttessel, a pécsiek pedig az MKB-val egy hatosba sorsolt velenceiekkel játszanak, s a két jó barát egymás segítségére sietett: DVD-ket cseréltek a mérkőzésekről és szakmai tanácsokat adtak egymásnak.
Székely Norbert a krakkói együttesről szerzett tapasztalatairól a következőket mondta:

A lengyel csapatnak bombaerős a kezdőötöse. A Skerovic, Canty, Fernandez, Dupree, Makszimovics – ő korábban Tuvics néven éveket játszott Pécsett, s bizony sok borsot tört a soproniak orra alá – kvintett kiváló erőt képvisel. Ha az egyéni képességek dominálnak a mérkőzésen, abban a Krakkó jobb, ha viszont a csapatjáték érvényesül, akkor lehet esélyünk, előnyt szerezhetünk."

A két csapat között van némi szerkezeti különbség, ami érdekessé teheti a párharcot. Erről így beszélt Székely Norbert:

„A krakkóiaknak mezőnyposzton két, inkább kettes stílusú játékosuk van. Canty és Fernandez egyaránt gyors lábú, erőszakos játékos, mindketten előszeretettel törnek be az ellenfél palánkja alá. Magas embereik, mint Dupree, Makszimovics, valamint a cseréjük, Kobryn pedig igazi palánk alatti ötös centerek, erőteljes, jó felépítésű játékosok. Jók és képzettek a pozíciójátékban, de távolról nem nagyon dobnak. Érdekes lehet, ők mire mennek a mi klasszikus, négyes poszton szereplő játékosunkkal, Milovanoviccsal, és hogy mi hogyan tudjuk megállítani őket a palánkok alatt."

Hogy mivel lehet ez ellen a Krakkó ellen sikeresen szerepelni, s mivel készült az MKB-Euroleasing, s hogy milyennek látja csapata esélyeit, erről a következőket mondta a soproni edző:

„Éppen a külső játékosaik betörései, valamint a centereik pozíciójátéka miatt rengeteget gyakoroltuk az utóbbi hetekben az egy-egy elleni védekezést. Fontos lesz, hogy ezt hogyan tudjuk megoldani, valamint hogy csapatként mennyire tudunk szervezetten védekezni, tehát hogyan működnek a gyenge oldali segítések. Az eddigi mérkőzéseink alapján sajnos úgy érzem, a csapat sportformája elmarad a decemberitől, amikor tényleg igen jól pörgött a csapat. A Foton-meccs óta azonban frissítő jellegű edzések vannak. Nagyon bízom benne, ezek hatására mind fejben, mind lábon gyorsabb, frissebb lesz a társaság, mint a korábbi mérkőzéseken."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törökországba utazik az ETO

Labdarúgás - Szerdán reggel törökországi edzőtáborozásra utazik a Győri ETO FC küldöttsége. Két hét… Tovább olvasom