Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Mizo Pécs-MKB Sopron Euroleasing 77-46

A meccs előtt ünnepélyes keretek között jelentették be, hogy a bajnokság legjobb irányítója a pécsi Iványi Dalma, és a legjobb centere pedig Cerny Réka lett.

Ezen túlmenően kiderült az is, hogy a pécsi csapat Európa Kulturális Fővárosa címet 2010-re elnyeri Baranyai megyeszékhely amolyan utazó nagykövete lesz, és hogy ezt méltóképpen tehesse, a jövőben a város az eddigieknél nagyobb mértékben biztosítja a hátteret. A soproniaktól a lázas beteg Horváth Zsuzsa el sem utazott a találkozóra.

A pécsiek állva hagyták a meccs elején a Sopront, Branzova nem egész két és fél perc alatt 6 pontot dobott, őt mindig szabadon hagyták a soproniak. Következett egy Iványi tripla, majd Hejková érthető időkérése. A játék képe azonban 9–1 után sem változott, de azért a hazaiak bolgár centere továbbra is zavartalanul dobálta a kosarakat. A 6. perc végén már 12 pontnál járt. Nem sokkal ezután szerencsére megkapta harmadik személyét, le kellett cserélni.

Ezt követően Kocsis erőszakos betörése után a 7. percben megszerezte első mezőnykosarát a Sopron, amely fölöttébb hézagos palánk alatti védekezése, valamint kapkodó, hol pedig körülményes támadójátéka miatt tetemes hátrányba került. A második szakaszt Matovic ügyes kosarával kezdődött, majd betalált N'diaye. Sajnos a zöld-sárgák centere azonban megkapta harmadik hibáját, ám a zöld-sárgák másik középjátékosa, a szenegáli center szenzációsan játszott. A pécsiek kénytelenek voltak tartani, s a negyed közepén 2 pontra feljött az MKB. Ehhez persze az első negyedben látott már jóval szervezettebb védekezésre is szükség volt.

A pécsiek szakvezetője időt kért, és meg is törte a soproniak lendületét. Vajda majd Branzova dobott triplát, sőt a hibázni képtelen bolgár egy újabb duplát is beemelt, így a szívós munkával 2 pontra csökkentett hátrány hamar 10 pontra nőtt. A félidő vége Branzova és N'diaye párbaját hozta. Fordulatos volt a második negyed, aminek első felét 12–2-re a soproniak, a másodikat viszont Johnson utolsó másodpercben dobott duplájával 19–6-ra a Pécs nyerte.

Térfélcsere után egy ideig mindkét oldalon potyogtak a kosarak, majd a soproniak elkezdték siettetni támadásaik befejezését – többnyire eredménytelenül. A zöld-sárgák a hazaiak malmára hajtották a vizet, a negyed közepén Johnson villanásaival húsz pont fölé nőtt a pécsi előny. Hejková időkérése után Matovic vezérletével 8–0-s rohamot  kivágott a Sopron, de a negyed vége a Johnson Liszina duó remeklése révén a hazaiaké volt.

A zárószakasz elején Iványi nagyon felpörgette a Pécs játékát, a szakaszt 10–0-al indította a hazai együttes. Ekkor eldőlt a csata, a végén már mindkét szakvezető – gondolva a folytatásra – már cserejétákosait szerepeltette. Döntő volt, hogy a mérkőzés eleje állva hagyta a soproni csapatot a Pécs. Natalia Hejková tanítványai a második és a harmadik negyedben egy-egy jó szakasszal időnként csökkenteni tudták hátrányukat, a zárószakaszra a folytonos fölzárkózásban elfáradt a soproni együttes. A három nyert mérkőzésig tartó döntő állása 1–0 a Pécs javára.

Rátgéber László: – Fizikálisan ellenfelünk fölé nőttünk, jól védekeztünk és fegyelmezettek voltunk. Fontos lenne a második mérkőzést is megnyerni.

Natalia Hejková: – Nagyon idegesen, ellenfelünket túlságosan is tisztelve kezdtük a meccset. Kocsis beállásával szervezettebb lett a játékunk, volt néhány ígéretes, jó periódusunk, az ilyen szakaszokat kellene hosszabb ideig nyújtani. Sajnos két-három fiatal játékosunk nem tudta feldolgozni a döntő légkörét, akartak, de fejetlenül játszottak. A különbség nem fontos, 1–0-ra vezet a Pécs, mostantól a következő meccsre készülünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közelít a Debrecen

A labdarúgó Borsodi Liga 25. fordulójában hatalmas meglepetésre a sereghajtó Pápa otthonában kapott… Tovább olvasom