Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Mínusz öt itt is, öt ott is

A Soproni sÖrdögök férfi- és az MKB-Euroleasing Sopron női együttese egyaránt ötpontos vereséggel zárta az évet.

A Soproni sÖrdögök férfi- és az MKB-Euroleasing Sopron női együttese egyaránt ötpontos vereséggel zárta az évet. A férfigárda kudarca a fájóbb, hiszen megint itthon – elvben verhető –, riválissal szemben maradtak alul, míg a lányok Európa tavalyi negyedik csapatának otthonában kaptak ki – ugyanakkora különbséggel.

GYENGE PRODUKCIÓK

Ami a sÖrdögök–ZTE mecscset illeti, hiába nyújtott egészen kiemelkedően extrateljesítményt a szerb center, Zoran Krstanovic, nem nagyon akadtak követői. A kosaras borzasztó erős dupla- duplát teljesített (30 pont, 17 lepattanó), ám a kiemelkedő teljesítménnyel magára maradt. Még dicsérhető volt Boldizsár Fe re n c játéka, pontosabban kiemelkedő védekezése. Őrizetében sokáig csak erőlködött, görcsölt, s mit szépítsük, hibát hibára halmozott a bajnokság pontkirálya, Rashad Bell. Aztán a jó teljesítményekről ennyi... A sÖrdögök támadójátéka ismét elég esetleges volt, gyakran került olyan helyzetbe a csapat, hogy a támadóidő lejártához közeledve társai odaadták a labdát Tobe Carberrynek, s ő majd csak csinál vele valamit... Nem nagyon tudják egymást tiszta dobóhelyzetbe hozni a soproniak, az előbb említett Carberry pedig próbálkozott becsülettel. El is jutott 21 pontig, de úgy, hogy nem kevesebb, mint 12 triplát emelt a gyűrűbe, ám ebből csupán három landolt a ZTE kosarában. Talán még ez is belefért volna, ha a negyedik negyed elején nincs három-négy olyan eladott ajándék labda, amelyeknél nemcsak a labdát, lényegében a mecscset is odaajándékozták ellenfelüknek Sterbenz László tanítvá - nyai. Mert micsoda különbség az, amikor 6 pontos ZTE-vezetésnél a sÖrdögök indít 3–1-es létszámfölényes lerohanó támadást, de játékosai eladják a labdát, így a 4 pont helyett lesz 8, ráadásul az említett esetnél az elöl „lesen" feledkező Bell olyan demoralizáló zsákolást hajtott végre, hogy a Sopron benne maradt a maga ásta gödörben. A legnagyobb különbség a két csapat között szervezettségben, a játék tudatosságában volt, a ZTE-ben Mi s k ov i c személyében akadt, aki vérbeli irányítóként szervezte a játékot, ha kellett, kosarat dobott, ha kellett, gólpasszt adott... A soproni játékmesternek, Str nadnak volt egy röpke felvillanása a második negyedben, de ismét elveszítette a párharcot az épp aktuális ellenfélnél játszó kollégával szemben.

KÉTPONTOS SZTÁRTRIÓ...

Ami a lányokat illeti, azt kell írjuk, Vilniusban, az Euroliga előző kiírásában a Final Four-ban szereplő litván sztárcsapat otthonában 5 ponttal ki lehet kapni. Ami viszont boszszantó, hogy egy nyerhető meccsen „vérzett el" az MKB. Székely Norbert, a szakvezető a meccs előtt azt fejtegette: a védekezés lesz a kulcs. Nos, ezt az eredményből ítélve jól megoldották tanítványai, akik a vilniusiak legnagyobb sztárját, az amerikai Katie Douglast 7 ponton tudták tartani. Sajnos a második negyedben nagyon elengedték a soproniak a litván együttest. A végén ugyan visszakapaszkodott Székely Norbert alakulata, s volt is esélye a nyerésre, ám a jelek szerint a felzárkózás túl sok energiát vett el. Mint kiemeltük, a védekezéssel nem volt gond, hogy Douglast mennyire megfogták a soproniak, arról már szóltunk, s végeredményben az egész TEO Vilnius összesen 65 pontra volt képes. A nagy baj, a vereség fő oka a támadójátékban keresendő, a 40 perc alatt szerzett 60 pontban. S ebben benne van az is, hogy a büntetőket ezen a szinten katasztrofálisan gyengén, 50 százalék alatt (5/11, 45,5 százalék) dobták a soproni lányok – az más kérdés, hogy a hazaiak kétszer annyi kísérletet hajthattak végre a vonalról, mint az MKB. A légiósok végül is hozták magukat, húzták a szekeret, ami még nagyon jelentősen közrejátszott abban, hogy ezt a nyerhető meccset elbukta a Sopron, az az volt, hogy a Cserny Réka, Németh Bernadett, Károlyi Andrea válogatott trió együttvéve mindössze 2 pontra volt képes... Természetesen nem pálcát törni akarunk e játékosok feje felett, hiszen korábban több fontos mecscset éppen az ő remeklésüknek köszönhetően nyert meg az MKB, s fog is remélhetőleg. Az viszont tény, hogy Vilniusban – finoman fogalmazva – nem voltak a topon és ez is közrejátszott a vereségben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Epizódlista légiósok, csökkenő nézőszám

Három edző irányította ősszel az FC Sopront, amely a csalódást jelentő 12. helyen zárta az idényt. Tovább olvasom