Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Minta a megyék között

Labdarúgás - Az elmúlt hét végén tartotta évzáróját a megyei labdarúgó-szövetség. Eredményes évet zárt a testület, amelynek kötelező feladata a több mint háromezer bajnoki mérkőzés megrendezése volt.
Mint az MLSZ elnökségi tagja beszámolóját természetesen a magyar labdarúgásban végzett feladatokról, eredményekről kezdte Horváth Cs. Attila, a megyei szövetség elnöke, a testület múlt hét végén a lipóti Hotel Orchideában megtartott évzáróján.

A sportvezető elmondta, a nemzetközi szövetség, a FIFA ranglistáján jelentősen előrelépett a magyar válogatott. Az MLSZ anyagi helyzete rendezett, Telkiben pedig egy olyan beruházás kezdődött el, amelynek befejezése után egy európai színvonalú utánpótlás-nevelő központ épül fel. A tervek közt egy új nemzeti stadion felépítése is szerepel a fővárosban, 2010-ben pedig hazánk rendezheti a futsal Európa-bajnokságot. Óriási siker volt az U19-es magyar utánpótlás-válogatott Európa-bajnoki bronzérme.


Balról: Palotai Károly, Horváth Cs. Attila, Keglovich László, Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke, Tamási Gábor.
Balról: Palotai Károly, Horváth Cs. Attila, Keglovich László, Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke, Tamási Gábor.Ezután már a megyében elvégzett feladatokról beszélt a szövetség első embere. Idén megújult környezetben dolgozhatott már a testület apparátusa, a megyei önkormányzatnak köszönhetően több helyiséget is sikerült felújítani a Batthyány téri székházban. Sikerült értékesíteni az összes bajnokság nevét, ezzel is több bevételhez juttatva a szövetséget, azon belül a csapatokat.

Az elnök szerint több országos fórumon is kiemelték a szövetség színvonalas honlapját.
A megyei kórházban keddenként továbbra is várja a sérült labdarúgókat dr. Milanovich Gábor, a testület orvosi referense. Természetesen idén is kaptak a szövetségtől ajándékot a megye futballcsapatai. Egy országosan is egyedülálló megállapodás értelmében 160 együttesnek adott át a testület teljes garnitúra Nike felszerelést. Az NB III-as és a megyei I. osztályú gárdák laptopot kaptak használatra, így megoldódott az elektronikus jegyzőkönyvek bevezetése.

A csapatok válláról levéve a terhet idéntől központilag lehet befizetni a játékvezetői díjakat.
Az MLSZ-szel közösen nemrég sikeres hatvan éven felüliek tornáját rendezett a szövetség, melynek rendkívül jó volt a fogadtatása. Jelentős elismerést kapott Tamási Gábor főtitkár, akit az MLSZ közgyűlése a magyar labdarúgásért érdemrend bronz fokozatával tüntetett ki.

Érdekesség, hogy a gyermeklabdarúgó-szövetség vezetése is tiszteletét tette a megyeszékhelyen. Utóbbival kapcsolatban a régió mintegy mintaként működhet az utánpótlás-nevelés területén, ezt a munkát Horváth László irányítja Novák Péter segítségével.

A pályán előforduló erőszak ellen fellépve, zéró tolerancia néven hirdetett összefogást év elején a szövetség, melyhez az első szóra csatlakozott a megyei önkormányzat, a megyei rendőrség, védnökként az olimpiai bajnok Palotai Károly és Keglovich László; Vincze Ottó, valamint Stark Péter labdarúgók és a Kisalföld napilap is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európa-bajnoki selejtezők a hűség városában

Labdarúgás - Jövő áprilisban labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzéseknek ad otthont Sopron. A… Tovább olvasom