Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Mindig a kötelező a legnehezebb

Az olasz Famila Basket Schio együttesét fogadja az Euroligában az MKB-Euroleasing női csapata.

A soproniak három győzelem után a múlt héten Moszkvában szenvedték el első vereségüket, az olasz együttes viszont még nyeretlen, s remélhetőleg az is marad.

Az olasz együttes játékosai között régi ismerőst üdvözölhet majd a soproni közönség, a szerb hátvéd Gordana Kovacevic személyében. A nyeretlen Schio csapatában ma sérülés miatt nem játszik az egyik meghatározó középjátékos, a 195 centi magas kongói center, Mjudu Ngoyisa.

Székely Norbert, a soproniak szakvezetője ezzel együtt nehéz mérkőzésre számít: „Az Euroligában minden győzelemért meg kell szenvedni. A Schio egyébként messze nem olyan gyenge együttes, mint azt az eddigi eredményei mutatják. Láttam két mérkőzésük felvételét, az utolsó pillanatig küzdenek, nem adják olcsón a bőrüket. Kovacevic tudását ismerhetik Sopronban, de kiváló kosaras Masciadri és a center, Donaphin is."

Székely emlékeztetett a két együttes legutóbbi soproni mérkőzésére, amelyen a zöld-sárgák sérülések miatt erősen tartalékosan felállva, remek játékkal, biztos győzelmet arattak.

„Most kicsit hasonló a helyzet, csak fordítva. A Schio már a szezon előtt elveszítette legnagyobb sztárját, a világbajnokság legjobb játékosát, az ausztrál Penny Taylort, s most Ngoyisa is kidőlt a sorból. Tavaly nálunk hihetetlen energiák szabadultak fel tartalékos csapatunkból, s akkor a szezon egyik legjobb játékával nyerni tudtunk. Nem tudni, a jelen helyzet, az esélytelenség és az, hogy tartalékosan játszik a Schio, milyen energiákat szabadít fel ellenfelünknél. Persze sem ellenfelünk erejét, sem állapotát nem szabad túlmisztifikálni. Eddigi eredményeink alapján egészséges önbizalommal várhatjuk ellenfelünket. A két csapat játékerejét figyelembe véve jobbak vagyunk és ezt ma a pályán érvényre is kell juttatnunk."

Az MKB-Euroleasing szakvezetője a Schio meccseinek felvételeit átnézve tisztába jött a mai rivális erényeivel és hiányosságaival: „Roppant kellemetlen, erőszakos, agresszív védkezést alkalmaz a Schio, és mint már mondtam, egy pillanatra sem adja fel a küzdelmet. Nekünk ellenük, főleg most, hogy centerposzton elveszítették egyik kulcsemberüket, erőltetni kell majd a palánk alatti játékot, esetleg onnan kosarakat szerezni, vagy ha a Schio külső mezőnyjátékosai nagyon behúzódnak besegíteni, akkor a centerektől visszapasszolt labdákból távolabbról lehet kosarakat szerezni. Ami megfigyelhető volt a Schio korábbi meccsein, hogy voltak üresjárataik, rövidzárlataik, amikor két-három percre teljesen elvesztették a ritmust. Ezeket a periódusokat könyörtelenül ki kell használnunk."

A soproni együttesből hiányzik majd a múlt hét végén edzésen részleges bokaszalag-szakadást szenvedett Horváth Zsuzsa. Székely Norbert reméli, azért még idén csatasorba küldheti a válogatott bedobót.
A jövő szerdai Wisla Krakkó elleni mérkőzésre induló autóbuszra még lehet jelentkezni a klubirodában. A busz minimum 30 szurkoló esetén indul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cannavaróé az aranylabda

Az európai újságírók szavazatai alapján Fabio Cannavaro, a Real Madrid olasz… Tovább olvasom