Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Mindenki edzésbe állt

Az Audi-ETO női csapata szerdán megkezdte a munkát az új idényre. A csapat célja idehaza visszahódítani a bajnoki címet, megvédeni a Magyar Kupa-elsőséget, a Bajnokok Ligájában pedig minimum a nyolc közé jutni.

Bő egy hónapos szünetet követően kezdte el a felkészülést az új bajnoki évadra az Audi-ETO csapata. Az első foglalkozáson természetesen megjelentek a csapat új szerzeményei, így Pálinger Katalin, Katarina Mraviková és Tomori Zsuzsanna, s itt voltak a román és szerb válogatottak is, noha nekik a szezon végeztével a válogatottban még akadtak elfoglaltságaik.

Róth Kálmán vezetőedző az elkövetkezendő időszakról a következőket mondta: „Ez a hét elsősorban a ráhangolódásról szól, csütörtökön a tanítóképző főiskolán elvégezzük a terheléses vizsgálatokat, majd az igazi munka a jövő héten indul be. Szerencsére az elmúlt években a játékosok megszereztek egy jó fizikai alapot, ennek ellenére a megszokott munkát elvégezzük, ám hamarabb előkerül a labda, hiszen a hónap végén már mérkőzést játszunk. Nyilván úgy kell összehangolni a feladatokat, hogy az ne menjen a munka rovására, de a mérkőzés is szolgálja a felkészülést. Azért is jobb, hogy valamennyi játékos itt van kezdéskor, mert a korábbi esztendőkben több idő eltelt, míg a keretből mindenkit sikerült egy szintre hozni. Tény, hogy a külföldi válogatottaknak rövidebb volt a pihenője, de ennek is elegendőnek kellett lenni ahhoz, hogy kipihenten, felfrissülve kezdjék el az edzéseket."

Természeten a klubvezetés már a célokat is megfogalmazta, bár meglepetés nincs Vanyus Attila klubelnök szavaiban: „Mi más lehetne a célkitűzés, mint hogy itthon mindkét fronton, azaz a bajnokságban és a kupában is az élen végezni. A Bajnokok Ligájában pedig minimálisan a legjobb nyolc közé szeretnénk eljutni."

Ha már BL, köztudomású, hogy ezüstérmesként selejtezőt kell játszania a zöld-fehéreknek a főtáblára kerülésért. A jelen állás szerint a Mihalovce csapata lesz a rendező, de hogy vállalni tudja-e a rendezést a szlovák klub, az még nem dőlt el.

„Egyelőre nem ismertek a feltételek, az sem kizárt, nem is felel meg az egyesület a feltételeknek. Mindenesetre szívesen vállalnánk a házigazda szerepét" – tette hozzá a klub első embere.

A győriekhez egyébként megérkeztek a meghívók a válogatott edzőtáborába. E szerint július 22-től Zalakaroson a bő keretben hét játékos – Pálinger, Herr, Görbicz, Hornyák, Vérten, Tomori és Temes – szerepel.

Holnap egyébként öt játékosnak akad elfoglaltsága a Győri Nyár megnyitóján. Felkérést kapott ugyanis az egyesület, hogy a csapat is képviselje magát a rendezvényen, ahol számos más hírességgel közösen eléneklik Győr új himnuszát. A kórusban ott lesz Görbicz, Herr, Pálinger, Temes és Vérten.

Szabó Gábor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ausztriába tart a kétszeres bajnok

Egy éve szoros küzdelemben hódította el a bajnoki címet a Győr Sharks együttese, ezúttal viszont sokkal nagyobb fölénnyel győzte le ellenfelét a csapat. A 42–12-es diadal mutatja, hogy mind támadásban, mind védekezésben remek teljesítményt nyújtottak a győriek. Tovább olvasom